ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Şubat 2019 Pazar - 16:22

Edebiyatta Tanpınar iklimi

Osmangazi Belediyesince bu yıl 18’incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı. Bu yıl ‘makale’ dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ise ‘Bursa’da İkinci Bir Zaman Daha Vardır’ olarak belirlendi.

Edebiyatta Tanpınar iklimi

Osmangazi Belediyesince bu yıl 18’incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı. Bu yıl ‘makale’ dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ise ‘Bursa’da İkinci Bir Zaman Daha Vardır’ olarak belirlendi.

Osmangazi Belediyesi tarafından 2001 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu edebiyat yarışmasına dönüşen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması için başvurular başladı. Düzenlendiği 17 yıl içerisinde Türk edebiyatına şiir, hikaye, makale, roman ve araştırma inceleme dallarında birçok eser kazandıran yarışmanın başlama duyurusu Sümbüllü Bahçe Konağı’nda düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Bu yıl ‘makale’ dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ‘Bursa’da İkinci Bir Zaman Daha Vardır’ olarak belirlendi. Yarışmaya katılım bir eserle sınırlandırılırken, eserlerin metin uzunluğu ise 6-8 sayfa arasında olacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, en geç 3 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar eserlerini Osmangazi Belediyesine teslim etmeleri gerekiyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar düzenlenen basın toplantısında yarışma hakkında bilgiler verdi. Osmangazi Belediyesi olarak edebiyata, bilime ve kültüre büyük önem verdiklerini ve bu alanlarda çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Dündar, "Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, artık tüm dünyanın takip ettiği bir yarışma konumunda. Bu yarışma sayesinde Türk edebiyatına birçok eser kazandırdık. 2001 yılından bu yana yarışmamızı düzenliyoruz. Yarışmamız yıllar geçtikçe kurumsal bir hal aldı ve Edirne’den Kars’a, Japonya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar dünyanın her yerinden katılım oldu. Bu yolculukta bizi yalnız bırakmayan tüm edebiyat dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nı, bir yarışma olmaktan çıkartıp Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinlikleri’ne dönüştürdüklerini ifade ederek, “2016 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumunu düzenledik. 2017 yılında da yarışmamızı, ‘Şiir’ dalında gerçekleştirmiş ve Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu’nu da yarışmaya uygun olarak şiir konulu düzenlemiştik. Bugün de ilan ettiğimiz yarışmamızı, ‘Bursa’da İkinci Bir Zaman Daha Vardır’ başlığı ile makale dalında başlatıyoruz. 3 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek yarışmamızın katılım koşullarını belediyemizin web sitesinden ilan ettik, tüm yarışmacılarımız web sitemizden ulaşabilirler. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından tüm edebiyatseverleri, yarışmamıza davet ediyorum. Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinlikleri'nin bir diğer ayağı olan sempozyumu da Haziran ayı içinde gerçekleştireceğiz. Birbirinden değerli edebiyatçıların Tanpınar’a yazdığı makalelerin sunulacağı sempozyumun ardından ise bugün başlattığımız Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın ödüllerini dağıtacağız. Ayrıca davetli ve başvurulu yazıların kabul edileceği ‘Tanpınar Zamanı’ isimli dergimizi de hazırlıyoruz. Yılda bir yayınladığımız dergimiz de inşallah haziran ayındaki sempozyumda dağıtılacak” diye konuştu.

Düzenledikleri etkinlikler ile yaşadığı dönemde kıymeti anlaşılamamış, eserleri ve fikirleri ‘sukut suikastine' uğramış Ahmet Hamdi Tanpınbar’ı geleceğe taşıdıklarını dile getiren Başkan Dündar, “Sahip olduğumuz değerler ancak sorumluluk ve kararlılıkla geleceğe taşınır. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak yarışmalarımız ve etkinliklerimizle bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların hedefine ulaşması, teveccüh görmesi ile daha güzel çalışmaları ortaya koyuyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın da bir yarışma olmaktan çıkıp etkinliğe dönüşmesi bunun bir örneğidir. Yarışmamıza destek veren Kıymetli Jüri Üyelerimiz Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Baki Asiltürk, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanat Üniversitesine rektör olarak atanan jüri üyemiz Prof. Dr. Handan İnci’yi de tebrik ediyorum. Bu yılki yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye, 5 bin TL, mansiyon alanlara ise 2 bin 500 TL para ödülü verilecek” dedi.

 

 
Matematik müzeleri yaygınlaştırılacak
 
MÜSİAD’tan Helal Turizm yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü bağlama virtüözünden ders alarak yetişiyorlar
Ünlü halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan'ın Erzurum, Erzincan ve Tunceli’den ...
Sanat aşkı engel tanımıyor
Bitlis’in Hizan ilçesinde bağlı taş evlerden oluşan köyler, fotoğraf severlerden büyük ilgi görüyor.
“Gençler, Şairleriyle Buluşuyor”
TYB Erzurum Şubesi tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ...
 
Okullarda kültürel tanıtım
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 2019 yılı kültürel etkinlikler kapsamında ...
ETSO’dan sosyal yaklaşım
ETSO bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi'nin, bölgesel etkinlikleri ...
İrlandalı şair Yeats’tan İrlanda Masalları
Nobel Edebiyat Ödüllü İrlandalı şair W.B. Yeats’ın İrlanda Masalları adlı ...
 
AKM’den ‘Mimar Sinan Bibliyografyası’
Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının sanat tarihi araştırmacılarına rehber ...
Yakutiye’nin gölgesinde Yazar ve Şairler buluşması
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Türkiye Yazarlar Birliğinin ...
Ocak ayında en çok konuşulan dizi Diriliş Ertuğrul oldu
Yeni yılın ilk ayında en çok konuşulan televizyon dizileri belli olurken, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva