ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
24 Kasım 2011 Perşembe - 07:33

Ebren Ailesinin yürek burkan dramı

Muhammet Arda henüz 7 yaşında. Emsalleri okul sıralarında eğitim görüp sokak aralarında oyunlar oynarken, o evden dışarıya çıkamıyor. Annesinin hamile olduğu dönemde doktor tarafından verildiği iddia edilen nörolojik ilaçlar yüzünden engelli olarak dünyaya geldiği öne sürülen Muhammet Arda ve ailesi şimdilerde oldukça zor günler geçiriyor.

Ebren Ailesinin yürek burkan dramı

ERZURUM (İHA) - Muhammet Arda henüz 7 yaşında. Emsalleri okul sıralarında eğitim görüp sokak aralarında oyunlar oynarken, o evden dışarıya çıkamıyor. Annesinin hamile olduğu dönemde doktor tarafından verildiği iddia edilen nörolojik ilaçlar yüzünden engelli olarak dünyaya geldiği öne sürülen Muhammet Arda ve ailesi şimdilerde oldukça zor günler geçiriyor.
DOKTOR HATASI DOĞUMDA ORTAYA ÇIKTI
Yaklaşık 8 yıl öncesine kadar epilepsi hastası olan Meryem Ebren, tedavi görürken hamile kaldığını doktoruyla paylaşmasına rağmen doktorunun ısrarla verdiği nörolojik ilaçlar yüzünden çocuğunun sakat kalması ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Kullandığı ilaçlar yüzünden kendi sağlığının da iyice kötüleştiğinin farkına vardığını söyleyen anne Meryem Ebren, doğumdan 15 gün önce kendi inisiyatifi ile ilacı bıraktığını kaydetti. Başından geçen olayı anlatırken oldukça üzgün olduğu görülen anne Meryem Ebren, “Hastalığımın her safhasında doktorumun verdiği ilaçlarla şifa aramayı sürdürüyordum. Evlenince doktorum da bana özellikle uyarıda bulunarak hamile kaldığımda bilgi vermem gerektiğini söyledi. Beklenen oldu ve hamile kaldım. Doktoruma ilaç kullanıp kullanmayacağımı sorduğumda bir sorun olmayacağını söyleyerek yanında başka ilaçlarla takviye edileceğini belirtip ilaçlı tedavimin sürdürmem için ısrar etti. Sonucunu hiçte tahmin etmediğim bu yanlış tedavi yüzünden şimdi çocuğum engelli olarak hayatını sürdürmek zorunda” dedi.
ÖTEKİ BACAĞIDA KESİLEBİLİR
Doğduğu günden beri engelinden dolayı yürüyemeyen 7 yaşındaki Muhammet Arda, tendom gelişimini sağlayamadığı için sağ bacağını kaybetmek zorunda kalmış. Yapılan bütün müdahalelere rağmen kesilmesi önlenemeyen bacağı yüzünden ileriki dönemlerde gezmesi büyük sorun olan Muhammet Arda’yı zor günler bekliyor. Aynı sorunların gün yüzüne çıktığı şu günlerde hiçbir şeyden habersiz sol bacağını da kaybetme riski ile karşı karşıya kalan küçük Arda, damar nakli için herkesin yardımını bekliyor.
BAKAN AKDAĞ’A RAĞMEN TEDAVİLER NOKSAN KALDI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım isteyen Meryem ve İbrahim Ebren çifti çocuklarının bu durumunu Bakan Akdağ’a ilettiklerini ve sonucunda tüm desteklerin verileceği sözlerine rağmen Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürüyor. Ankara’ya çocuklarının tedavisi için giden aile burada yalnızca çocuğun sorununun anlatıldığını tedavi için bir şeyler yapılmadığını iddia ediyorlar. Muhammet Arda’ya verilen protez bacaklar dışında bir tedavi uygulanmadığını söyleyen aile çocuklarının öteki bacağının kurtarılması için yetkililerden yardım bekliyorlar. Yaklaşık 10 bin TL harcayarak protez yaptırdıklarını anlatan aile bunu da kredi alarak ödediklerini söylüyorlar. Otobüs şoförlüğü yaparak ailesini geçindiren baba İbrahim Ebren, “Çocuğumun tedavisi için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Yanlış tedavi yüzünden bu duruma gelmesi yüzünden her günümüz çileli geçiyor. Bakanımız çocuğumuzun bu durumunu görünce her şeyin noksansız yapılacağının ve çocuğumuzun sağlığına kavuşacağının sözünü verdi. Ne var ki Başta il Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hiç kimse gereken yardımı yapmadı. Tedavi için gittiğimizde gereken ilgi ve alakayı göremedik. Sayın Bakanımıza bu konuda verdiği sözü tutması çağrısında bulunuyorum” dedi.

 
Bulutlar halkın nabzını tutuyor
 
Öztürk OHB’nin akıbetini sordu..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mammadov Erzurum’da ‘Şifa’ buldu
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, eski valilerinden Nurettin Mammadov, ülkesinde ...
Sağlıkta ‘Şifalı yaklaşım’
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Şifa Hastanesi'nin sürekli kendisini ...
Karaca dağcıların sorunlarını anlattı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bolu'da 15- 17 Kasım günleri düzenlenen ...
 
Sağlıkta rekabet, kalite getirdi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, ...
Tipi yolları kesti
Erzurum – Bingöl Karayolunda kar ve tipi nedeniyle çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.
‘Hastaneleri depreme dayanıklı hale getireceğiz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2015 sonuna kadar Türkiye'deki tüm hastaneleri ...
 
KOAH’ta erken tanı hayat kurtarıyor
Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı Cumhur Çankaya, Dünya KOAH Gününde ...
Y.Köşkte baz tepkisi
Yukarı Köşk Mahallesi’nde bulunan Muhammed Selami Camii minaresine kurulan ...
Çiçekler de dondu
Erzurum’un Oltu ilçesinde soğuk hava nedeniyle çiçekler dondu
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva