ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>EĞİTİM
1 Temmuz 2013 Pazartesi - 00:28

ETÜ’den üç büyük hedef

Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaylalı, gazeteniz ERZURUM’a yaptığı özel açıklamada, ETÜ için 3 ana hedef belirlediklerini kaydederek, bunları “Yüksek teknoloji”, “Ekonomik ve Sosyal Vizyon”, “Küresel Çağdaş Eğitim Sinerjisi” olarak sıraladı.

ETÜ’den üç büyük hedef

MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, gazeteniz ERZURUM’a yaptığı özel açıklamada, ETÜ için 3 ana hedef belirlediklerini kaydederek, bunları “Yüksek teknoloji”, “Ekonomik ve Sosyal Vizyon”, “Küresel Çağdaş Eğitim” olarak sıraladı.

ARAŞTIRACAĞIZ ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin önceliklerini paylaşan Yaylalı, Üniversitelerin bulundukları bölge ve şehirler için yön belirleyici bir rol üstlendiğini vurgulayarak “Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezi” kurarak, Erzurum’un sorunlarına vakıf bir üniversite olacağız. Gerçekleştirilecek araştırmalarla Erzurum’un sorunlarını tespit edip, çözüm sunacağız. Toplumla iç içe olacağız. Araştıracağız, çözüm üreteceğiz” dedi.

YÜKSEK TEKNOLOJİ

ETÜ bünyesinde Yüksek Teknolojiyi Araştırma Merkezi oluşturulacağını bildiren Yaylalı, “Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrencileri Dünyada ne varsa ona göre yetişecek. Öğrencilerimizi yüksek teknolojiden faydalandıracağız. Bu kapsamda ayrıca Erzurum’un sosyo ekonomik değerlerini hem ifade edecek, hem de bunları katma değer üretir boyuta taşıyacak adımlar atacağız” diye konuştu.

ERZURUM EĞİTİM ÜSSÜ OLMALI

Erzurum'u Kafkaslar, Orta Asya ve Orta Doğu'daki yüksek öğrenim taleplerini karşılayacak bir eğitim üssü haline getirmeyi amaçladıklarını anlatan Yaylalı, “Bizimle birlikte kurulan 6 üniversiteye bakıldığında, bunların tamamı Ankara ve Ankara'nın batısında. Biz kendimize bir hedef koyalım. Erzurum'u Kafkaslar, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinde yüksek öğrenim taleplerini karşılayacak üst haline dönüştürelim istedik.” dedi.

ETÜ ULUSAL MEDYA’DA

ETÜ’nün tanıtımı noktasında ciddi girişim ve etkinliklerde bulunduklarını dile getiren Yaylalı, “ETÜ’nün tanıtımı noktasında yakaladığımız her fırsatı en iyi şekilde değerlendirdik. 9 büyük tanıtım fuarına katıldık. 100 bin öğrenci 4 bin dershane öğretmenine ulaştık. SBS’de başarılı olan liselere gittik, üniversitemizi anlattık. Okul müdürleri “İlk defa bir devlet üniversitesi temsilcileri, okulumuza gelerek üniversite tanıtımında bulundu.” dediler. Attığımız tüm bu adımlar üniversitemizi büyütecek adımlardır. “ kaydını düştü.

İHALE 22 TEMMUZ’DA

Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsü hakkında gelinen noktayla ilgili de bilgi veren Yaylalı, 22 Temmuz’da Rektörlük binası ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Kampus içerisinde yapılacak her binanın mutlaka otoparkının olacağını söyleyen Yaylalı, “Leed sertifikalı binalarla enerji tasarrufuna önemli ölçüde katkıda bulunacağız. Geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan on adet derslik ve laboratuarları içeren çok amaçlı eğitim binamız tamamlanmak üzere. Dersimize çok iyi çalıştık. Çok iyi bir planlamayla kampüsümüz hızla büyüyecek.” müjdesini verdi.

ETÜ YÜKSEK ÖĞRETİMDE MİLAT

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne, taşıdığı sinerji ve etkinlikleriyle Bölgesel ve ulusal boyutta gündem oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yaylalı, bunun Erzurum’un tanıtımına da ciddi katkılar sağladığına işaret etti. Türkiye’nin 7’inci Teknik Üniversitesine sahip olan Erzurum için ETÜ’nün kurulumunu yüksek öğretimde milat olarak değerlendiren Yaylalı, “Özellikli bir şehre, özellikli bir üniversite ile hizmet üretmekte kararlıyız” vurgusunu yaptı.

 

Üniversitenin kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen atılımlara değinen Prof. Dr. Yaylalı, İTÜ, ODTÜ ve YTÜ ile eğitimde işbirliğine gidildiğini,  Lisans ve Yüksek Lisans Değişim Programlarının hayata geçirilerek ETÜ öğrencilerinin, Avrupa ve Amerika’daki eğitim kurumlarıyla yapılacak Erasmus gibi ikili değişim anlaşmalarıyla değişim öğrencisi olma fırsatı yakalaması noktasında ciddi adımlar atıldığını hatırlattı.

ETÜ VE SPK İŞBİRLİĞİ

SPK ile ETÜ arasında ''Akademik Araştırma ve Eğitim İşbirliğine İlişkin Mutabakat Anlaşması'' imzalandığın atıfta bulunan Yaylalı, protokol kapsamında SPK personeline belirlenen konularda ETÜ Öğretim Elemanları tarafından eğitim verileceğini, Kurul personelinin uzmanlık tezlerine ETÜ Öğretim Elemanlarının danışmanlık yapacağını, Kurul ve ETÜ kütüphane ve elektronik kaynaklarının ortak kullanıma açılacağını söyledi.  ETÜ ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun mutabık olduğu konularda kamuoyu araştırmaları ve bilimsel araştırmalar yapacağını ifade eden Yaylalı, iki kurum arasındaki işbirliğinin, bölgesel boyutta sosyo ekonomik faydalar taşıyacağını kaydetti.

ETÜ’NÜN HEDEFİ

Erzurum Teknik Üniversitesi’nce yürütülmekte olan proje ve uygulanan eylem planı hakkında da bilgi veren Yaylalı, ETÜ Kariyer Merkezi, Uluslararası  Yaz Okulları atılımlarının, üniversiteyi bulunduğu şehir ve bölge, hitap ettiği öğrenci kitlesiyle birlikte hem ulusal hem de uluslar arası çizgiye taşıyacağını söyledi.

 

 

 
İthalat geriliyor, ihracat artışta..
 
Palandöken’de 1001 Sünnet Şöleni
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
...))) 3 Temmuz 2013 Çarşamba 09:38

Eser daha bitmedi.. selamlama faslına var daha

Yorumu oyla      7      5  
İlgisiz 3 Temmuz 2013 Çarşamba 09:36

Birileri bir laf atıyor ortaya. Dalaş babam dalaş..

Yorumu oyla      7      5  
DADALOĞLU 2 Temmuz 2013 Salı 16:41

O KALABALIK OLMADAN ORKESTRANIN DA OLAMAYACAĞINI BİLMEYEN SAYIN ETÜ'DENE. O KALABALIK OLMASA KONSER VERMEK İÇİN KİMİ BULACAK? SAYIN ETÜ'DEN.

Yorumu oyla      8      6  
Selam 2 Temmuz 2013 Salı 10:35

Eser bittiğinde ise kalabalığı selamlayıp yarı beline kadar eğilmeli ŞEF...Sayın ETÜ'den'e

Yorumu oyla      10      6  
DADALOĞLU 2 Temmuz 2013 Salı 08:27

SİZİN KALABALIKTAN KASTINIZ SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEYENLER MİDİR ACABA? SİZ ONLARA KALABALIK DİYEREK ÖTEKİLEŞTİRİYORSUNUZ BU YORUMLA. UNUTMAYIN Kİ O KALABALIKLAR MİLLETVEKİLİ SEÇİYOR O ZAMAN BÜTÜN PARTİ LİDERLERİ KALABALIKLARA SIRTINI DÖNÜP ÜLKE YÖNETSİN. EN GÜZELİ BU.

Yorumu oyla      9      6  
2 Temmuz 2013 Salı 00:23

atauni daha ey sanki

Yorumu oyla      7      6  
ETÜ'den 1 Temmuz 2013 Pazartesi 23:54

Orkestrayı yönetmek isteyen sırtını kalabalığa dönmelidir der düşünür... Sayın dadaloğluna...

Yorumu oyla      10      11  
DADALOĞLU 1 Temmuz 2013 Pazartesi 11:40

İNŞALLAH BU HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRİRLER. AMA BUNLARI YAPARKEN SADECE KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNEN ADAMLARI ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRIP DİĞERLERİNE SIRT ÇEVİREN BİR YAPIDA OLMAZ BU ÜNİVERSİTEDE

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ’den Arabuluculuk Eğitimi
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nce Arabuluculuk Eğitimi verilecek.
Tıp Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 43. dönem genç doktorlar ...
YÖK dekan ataması yaptı
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Nasrullah ...
 
‘Okullarının Bahçesinde Yatan Yiğitler’
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından "Okullarının ...
Erzurum, Adıyamanlı öğrencileri ağırlayacak
Bağcı, gezi ve etkinlikler kapsamında gençlerin, Adıyaman’dan Antalya, ...
Sosyal Bilimlere TÜBİTAK desteği
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) toplantısı Atatürk ...
 
Erzurum'da Yaz Kur'an Kursları başlıyor
Yaz kursları ile ilgili açıklama yapan Erzurum İl Müftü Yardımcısı Muhammer ...
'Gel bu yaz, Kur'anı Gönlüne yaz'
- "Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” sloganıyla hayata geçirilen yaz Kur'an ...
ATAÜNİ’de Nano Zirve
Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 9. Uluslararası Nanobilim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva