ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EĞİTİM
24 Haziran 2013 Pazartesi - 14:22

ATAÜNİ’de Nano Zirve

Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 9. Uluslararası Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başladı.

ATAÜNİ’de Nano Zirve

Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 9. Uluslararası Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başladı.

ERTUĞRUL’UN SUNUMU

Organizasyon koordinatörü Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, “Bu konferans dünyanın önde gelen Nanobilim ve Nanoteknoloji alanlarını bir araya getirerek bilim adamlarını sunumlarıyla bir bütün haline getirecek. Mühendisler, bilim adamları gibi farklı disiplinler bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunacaklar. Ayrıca etik ve ahlaki konulara da değinecekler. Program paneller, konferans ve derslerin yanı sıra sosyal faaliyetlerle de dolu.  Çok farklı oturumlar ve tartışmalar konferansa katkı sağlayacaktır.” dedi.

KOÇAK’IN DEĞERLENDİRMESİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçak, “Bilimdeki gelişmelerin ve evrilmenin her bir anabilim dalının sınırlarının ötesine geçmesiyle ve kuantum fiziğindeki gelişmelerle mikroskobik çevrenin daha iyi anlaşılmasıyla birlikte, insanoğlu nanometrikskala dediğimiz atomik ve moleküler düzeyde işlem yapmaya başladı ki günümüzde buna nanobilim ve nanoteknoloji adını vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLİ ARAŞTIRMA

Gelişmiş ülkelerin bu alana büyük harcamalar yaptığına dikkat çeken Koçak, “Türkiye de TÜBİTAK aracılığı ile nanobilim ve teknoloji araştırmalarını öncelikli araştırmalar alanları içerisine koymuştur. Atatürk Üniversitesi olarak bilim ve teknolojideki araştırmaların büyük öneminin farkında olan bizler, bunun bir göstergesi olarak son zamanlarda birkaç yeni araştırma merkeziyle birlikte Nanobilim ve  Nanoteknoloji Uygulama Araştırma Merkezi’ni kurduk. Teknoloji geliştirme bölgesi olan Ata-Teknokent, içerisinde kuluşka merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi ve onlarca firma barındıran iki yeni binasıyla birlikte kuruluş aşamasını tamamladı ve Bilgi Teknolojileri Medikal, Kimya, Enerji ve Nanoteknolji alanlarındaki onlarca proje ile yatırımlara başladı. Araştırma fonumuz araştırma projelerini her yıl yaklaşık 12-15 milyon TL ile desteklemektedir.” diye ifade etti.

MORKOÇ BİLGİ VERDİ

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, organizasyon ve Virginia Commonwealth Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hadis Morkoç hakkında bilgiler verdi. Tüzemen, organizasyonda bilim adamlarının önemli sonuçlara ulaşacaklarını kaydetti.

TÜRKİYE’DE NANO GELİŞME

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin ise şöyle dedi:  “Bu konferansta geleceği şekillendirecek olanların başında gelen nano  uluslararası düzeyde bütün yönleriyle tartışılacaktır. Bizlere düşen ise organizasyonlara bağlı olarak çıkarttığımız sonuçları hayata geçirmektir. Yaşanan gelişmeler tüm politikaları etkilemektedir. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz. Kısa süreli duraklamalar bize çok şey kaybettirebilir. Fatih projesi ile de çocuklarımız erken yaşlarda teknoloji ile tanışmıştır. ”

Konferansta Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer de teşekkür konuşması yaptı. Virginia Commonwealth Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hadis Morkoç konuşmaların ardından “Temel Düzeyde ınGan LEDs Emisyon Verimliliği” adlı bir konferans verdi.

5 gün sürecek olan konferansa Almanya, İran, Avusturya gibi ülkelerden 200 kişi olmak üzere yaklaşık 800 akademisyen ve öğrenci katılıyor.

 
Kongur Köyünde heyelan
 
Erdoğan’a dadaş teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su Ürünleri’nde Karadeniz açılımı
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne ait Karadeniz Uygulama ve ...
ETÜ’de Genç Üniversiteler buluşması
Aynı kararname ile kurulan ve Türkiye’nin en genç üniversiteleri olma ...
Oltu’dan Helsinki’ye eğitim köprüsü
Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yapmış olduğu ulusal proje ile öğrencilerini ...
 
Kafkas Gençlik Treni Samsun yolunda
Erzurumlu gençler törenle Samsun’a uğurlandı.
ETÜ’de bilimsel tanıtım
Erzurum Teknik Üniversitesi tanıtım etkinlikleri devam ediyor. ETÜ Rektörü ...
'2014 Türk-Alman Yılı olmalı'
Pohl, “Alman ve Türk üniversiteleri arasındaki anlaşmaları önemsiyoruz. ...
 
Su Ürünleri Kadıoğlu’nu ağırladı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ve Su ...
ÖGDER idarecilik sistemini eleştirdi
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, ...
GSF’den KKTC çıkarması
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin organize ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva