ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EĞİTİM
30 Ekim 2023 Pazartesi - 10:43

ETÜ’de Tayvan gündemi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, bir dizi temas ve görüşmede bulunmak üzere Tayvan’da bulunan Üniversite ve kurumları ziyaret etti.

ETÜ’de Tayvan gündemi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, bir dizi temas ve görüşmede bulunmak üzere Tayvan’da bulunan Üniversite ve kurumları ziyaret etti.
Yükseköğretim öğrenci ve personeline “ortak ülke” olarak adlandırılan bir ülkede öğrenim görme veya mesleki deneyim edinme imkânı sunan ERASMUS+ KA171 projesine yönelik iş birliği görüşmeleri yapmak üzere Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adem Kara ve Doç. Dr. İsmail Bezirğanoğlu ile birlikte Tayvan’a giden Rektör Çakmak, National Chung Hsing Üniversitesi, Tunghai Üniversitesi ve CH Biotech firmasına ziyaret gerçekleştirdi.
Tayvan ziyaretinin ilk gününde National Chung Hsing Üniversitesi Yaşam Bilimleri Fakültesi’ni (College Of Life Sciences) ziyaret eden Rektör Çakmak ve beraberindeki heyet, Dekan Prof. Dr. Chieh Chen Huang ile bir araya gelerek iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği imkanlarını ele aldı. Görüşmede öğrencilerinin kişisel gelişimlerini ve istihdam edilebilirlikleri desteklemek ile uluslararası akademik hareketliği geliştirme konuları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Daha sonra Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Akademik Değişim Programı (PAX) ile ETÜ’den National Chung Hsing Üniversitesi’ne giderek lisansüstü eğitimlerine devam eden Türk öğrencilerle bir araya gelen Rektör Çakmak, burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Rektör Çakmak öğleden sonraki programında Ziraat ve Doğal Kaynaklar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Shaw Yhi Huang ile bir görüşme gerçekleştirerek, fakültenin aktif uluslararası yüksek lisans ve doktora programlarına ETÜ’de öğrenim gören öğrencilerin de dahil edilmesine ilişkin bir protokole imza attı.
Tayvan ziyaretinin 2. gününde yeni tarım kimyasalları ve biyoteknoloji alanlarında faaliyet gösteren CH Biotech firmasına giden Rektör Çakmak ve beraberindekiler, yapılan Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı. Önümüzdeki süreçte ETÜ Fen Fakültesi öğrencilerinin CH Biotech’te staj yapma imkanı hakkında yetkililerle görüşme gerçekleştiren Rektör Çakmak, gerekli adımların atıldığını ve yakın zamanda bir iş birliği anlaşması imzalanacağını belirtti.
CH Biotech’teki görüşmenin ardından Chung Hsing Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Chi Chung Chou ile bir araya gelen Rektör Çakmak, PAX programı kapsamında ETÜ’ye ayrılan 3 kişilik kontenjanın artırılmasını içeren anlaşmaya imza attı.
Daha sonra Biyoteknoloji Enstitüsü’nde ağırlanan ETÜ heyetine Prof. Dr. Chung Chi Hu tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek laboratuvarlar gezdirildi. Ardından Optoelektronik Araştırma Enstitüsü’ne geçen Rektör Çakmak, burada kurum yöneticileriyle görüşerek her iki üniversitenin ortak online lisans üstü kurs programları almasını ve ilgili bölümlerdeki öğretim elemanlarının değişimini içeren bir anlaşma gerçekleştirdi.
Tayvan ziyaretinin son gününde ise Tunghai Üniversitesi’ni ziyaret eden Rektör Çakmak, her iki üniversitede öğrenim gören öğrencilerin değişim programlarına dahil edilmesini kapsayan bir protokol imzaladı. Rektör Çakmak, Tayvan'ın başkenti Taipei'de Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek programını tamamladı.
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlemiş olduğu vizyon doğrultusunda uluslararası iş birliklerine önem verdiklerini belirten Rektör Çakmak: “KA171 Programı kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından ülkelerle iş birliği yaparak gerek öğrencilerimizin gerekse de akademik personelimizin farklı bir deneyim yaşamasını destekliyoruz. Nitekim bu ve benzeri anlaşmalarla yurt dışına çıkan personel ve öğrencilerimiz akademik anlamda kendini geliştirirken farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalıyor, yabancı dil kabiliyetlerini geliştiriyor ve uluslararası iletişim ağlarını genişletiyor. Bu doğrultuda National Chung Hsing Üniversitesi başta olmak üzere Tayvan merkezli çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirerek, uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendilerine sıcak karşılamaları ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Genç Akademisyenler Birliği cirit sahasında buluştu
 
Bayrak Adam: Feyzullah Coşkun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı: Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Öğrenciler 100. Yıl coşkusunu yaşattı
Sabancı İlkokul öğrencilerinin Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yıl’ı dolayısıyla ...
Tekin eğitimde bilişim yaklaşımını paylaştı
Tekin, "Türkiye genelinde Fatih Projesi başladığı andan itibaren 580 bin ...
 
Kadıoğlu ATAUNİ Eczacılık eğitimi vizyonunu paylaştı
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen ...
 Kılıçoğulları Haber Fotoğrafçılığını anlattı
İHA Erzurum Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Nihat Kılıçoğluları, haber fotoğrafçılığı ...
Üniversitelilere teknolojik cihaz ve internet desteği
Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ...
 
‘ATAUNİ Hedeflerine Emin Adımlarla İlerliyor’
Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından, Eczacılık Akademisi ...
Çarşı Pazar Projesiyle Erzurum'u tanıyorlar
Sabancı Ortaokulu 5 B-C ve 6 B-C Sınıfları öğrencileri Türkçe derslerinde ...
'BM, kuruluş felsefesindeki değerleri yok ediyor'
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın Filistin’e ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva