ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Eylül 2019 Cuma - 16:57

ETSO’da Genç Girişimciler gündemi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Bingöl GGK İcra Kurulu Başkanı Faysal Açıkbaş, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

ETSO’da Genç Girişimciler gündemi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Bingöl GGK İcra Kurulu Başkanı Faysal Açıkbaş, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

Bingöl GGK İcra Kurulu Üyesi Ahmet Uslu ile birlikte ETSO’ya gelen Açıkbaş, ETSO GGK İcra Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu tarafından karşılandı. ETSO’da, Genel Sekreter Vekili Kürşat Karagöl, TOBB KGK Doğu Anadolu Temsilcisi ve ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feride Eda Çalıkuşu ile GGK İcra Kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Açıkbaş, bölge temsilciliği olarak yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GGK Doğu Anadolu Temsilciliği olarak 14 ili temsil ettiklerini ifade eden TOBB GGK Bölge Temsilcisi Faysal Açıkbaş, bölgede girişimciliğin önünü açmak, müteşebbis insanları doğru yönlendirmek ve özellikle üniversitelerde mezun olma aşamasındaki gençlere rehberlik yaparak onların ufkunu açmak için yeni projeler hayata geçirmeye çalışacaklarını söyledi. Bingöl’de 3700 öğrenciye girişimcilik eğitimi verdiklerini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Açıkbaş, “Gençlerimizi iş dünyasına doğru kanalize etmeli, geleceğimizi doğru planlamalıyız. Bu amaçla bölge temsilciği olarak öncelikle valilerimiz, rektörlerimiz ve ticaret ve sanayi odalarımızın yönetim kurulu başkanlarının yer alacağı bir danışma kurulu oluşturmaya ve bir stratejik plan hazırlamaya çalışacağız. Bütün çalışmalarımızı bu plan çerçevesinde yürütmeye özen göstereceğiz” diye konuştu.

ETSO GGK Başkanı Haktan Ömeroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TOBB GGK Bölge Temsilciliği görevine seçilen Faysal Açıkbaş’a çalışmalarında başarı dilediğinde bulundu. ETSO GGK olarak girişimcilik konusunda yapılacak çalışmalara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da destek vereceklerini anlatan Ömeroğlu şunları söyledi; “Ülkemizin kalkınmasının tek yolu üretimden ve girişimcilikten geçiyor. Bizim 40 milyon genç nüfusumuz var. Yani bu anlamda mükemmel bir potansiyele sahibiz. Genç nüfusumuzun etkinliğini çok iyi kullanmalıyız. Gençlerimiz artık ‘günü kurtarmak’ düşüncesinden vazgeçip, hem kendi geleceğine hem de ülkenin geleceğine katkı sunacak işlere imza atmaları gerekiyor. Gençlerimizi sosyal medyanın hepsinden kurtarmak, onlara yeni ufuklar açmak için bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Bunun için gençlerimize motivasyon ve özgüven sağlayacak projeleri el birliği ile hayata geçirmek için her imkanı kullanacağız”     

Toplantıda konuşan TOBB Doğu Anadolu KGK Temsilcisi ve ETSO KGK İcra Kurulu Başkanı Feride Eda Çalıkuşu da, girişimciliğin cinsiyeti olmadığını ve bölgede girişimcilik konusunda kadın ve genç girişimci kurullarının birlikte hareket ederek daha etkin olunabileceğini vurguladı. TOBB KGK Bölge Temsilciliği olarak 6 günde 10 ili ziyaret ettiklerini, geri kalan 3 ili de en yakın zamanda ziyaret edeceğini belirten Çalıkuşu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizim, bölge illerini ziyaret etmekteki amacımız; o şehirdeki kadın girişimcilerimizin neler yaptığını ve neler yapabileceğini görmek, potansiyelleri hakkında bilgi edinmek ve etkileşim sağlamaktı. Çok faydalı bir çalışma programı olduğuna inanıyoruz. Bizler için en önemli şey bölgedeki kadın girişimcilerimizin üretim potansiyelini ortaya çıkarmak. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde illerimizdeki genç ve kadın girişimciler kurullarımızla işbirliği halinde girişimciliği özendirecek çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.”

Ziyaretin sonunda Çalıkuşu ve Ömeroğlu misafirlerine Erzurum’a özgü gümüş işlemeli oltutaşı tespih hediye etti.

 

 
Bakanlık da müdahil oldu
 
DAP’tan bitkisel üretime 1 milyonluk destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye Nikah dairesinde 19.09.2019 yoğunluğu
Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesindeki evlendirme dairesi, 09.09.2019'da ...
Gaziler Gününü yamaç paraşütüyle kutladı
Oltu 25 Mart sporcusu yamaç paraşütçüsü Bayram Yücel 19 Eylül Gaziler ...
Peri bacalarına yağmur yağdı, Oltu çayı kızıla büründü
Oltu ilçesinde bulunan Oltu Çayı akşamüstü aniden kızıl renge büründü. ...
 
İspir Panayırı’na Hülya Koçyiğit damgası
Hafta sonu İspir Festival alanında düzenlenen İspir Panayırı’na Hülya Koçyiğit damga vurdu.
Doğu Anadolu Gazilere Vefa ve Şükran’da buluştu
Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Gazilere minnet ...
HDP önünde eylem yapan aile sayısı 43’e yükseldi
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatarak evlat nöbeti ...
 
Pasinler’de 971’inci Gurur Yılı coşkusu
Anadolu’nun fethinin baş zaferlerinden olan 1048 Pasinler Zaferi'nin 971. ...
Belediye – Üniversite işbirliği
Çat Belediyesi ile yapılacak çalışmaların toplumsal kalkınmaya fayda sağlayacağına ...
Şenkaya anaokuluna kavuştu
Şenkaya Belediyesi ve hayırsever vatandaşlarında desteğiyle tadilatı yapılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva