ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
5 Mart 2024 Salı - 18:50

ETSO'da, ‘Bilgi Güvenliği ve Farkındalık’ zirvesi

Erzurum Genç Girişimciler Kurulu (GGK), veri güvenliği ve siber saldırılar konusunda toplum bilincini artırmak amacıyla, “Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Zirvesi” adı altında bir program düzenledi.

ETSO da, ‘Bilgi Güvenliği ve Farkındalık’ zirvesi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum Genç Girişimciler Kurulu (GGK), veri güvenliği ve siber saldırılar konusunda toplum bilincini artırmak amacıyla, “Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Zirvesi” adı altında bir program düzenledi.
ETSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İsmail Suci, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları, Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarının üyeleri, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinden akademisyenler, kamu kurumlarının temsilcileri, kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi işlem sorumluları ve öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını, TOBB Erzurum GGK Başkanı ve ETSO Meclis Üyesi İsmail Suci yaptı. Konuşmasında, dünyadaki en büyük gücün bilgi olduğunu ifade eden Suci şunları söyledi; “Sahip olduğumuz bilgiler insanların ekonomik, sosyal ya da psikolojik açıdan çok etkileneceği düzeylerde olabilir. Bu kapsamda günümüzde bilgi güvenliği meselesi özellikle küresel dünyanın merkeziyetçi yapılarında sürekli tartışılmaktadır. Kullandığımız elektronik cihazlarla hepimiz internet dünyasına doğrudan bağlıyız. Bu alanda yaptığımız her şey data merkezlerinde toplanmaktadır. İşte bu noktada devreye giren kötü niyetli insanların zorbalığına maruz kalabilmekteyiz. İş dünyasında bunun çokça örneklerine şahit olduk. Ticari, mali bilgilerine ulaşılan birçok işletmelerden fidyeler istenmişti. Birçok şirketin mağduriyet yaşadığını bilmekteyiz.”
GGK Başkanı Suci ayrıca, ‘Bilgi Güvenliği, ‘Dijital Arşiv’ ve ‘Siber Risk Yönetimi’ konularında ETSO’nun yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
BAŞKAN ÖZAKALIN’DAN ‘4. SANAYİ DEVRİMİ’ VURGUSU
Programda daha sonra ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın konuştu. ‘Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Zirvesi’ adı altında güncel ve son derece önemli bir konu hakkında düzenlenen etkinlikten dolayı, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu’na teşekkür eden Başkan Özakalın konuşmasında bilgi teknolojilerinin artık yaşamın her alanında son derece aktif bir şekilde kullanıldığına dikkati çekti.
Özakalın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Günümüzde tüm sektörlerin gelişmesi için bilgi teknolojilerinin öncü rol üstlendiği bilinen ve kabul edilen bir gerçek. ‘Endüstri 4.0’ ya da ‘4.Sanayi Devrimi’ dediğimiz olgu, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini, üretim teknolojilerini ve daha bir çok şeyi içeren bir devrim... Endüstri 4.0’ın amacı; bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmektir. Daha açık bir ifadeyle söyleyecek olursak endüstri 4.0; daha az maliyet, daha az enerji kullanımı, daha fazla alan kazanımı, azami çalışma hızı ve verimi, daha kaliteli ürün ve daha hızlı sonuç alma anlamını taşıyor. Bu dönemi iyi kavrayan, anlayan ve buna yatırım yapan ülkelerin, hem ekonomik ve sosyal refah düzeylerinin artacağı, hem de dünyadaki gelişmelere yön verecek lider ülke konumuna gelecekleri bir gerçektir. Ancak siber risk faktörleri, 4. Endüstri Devriminde akıllı üreticiler ve dijital tedarik ağları için yeni riskler doğuruyor. Endüstri 4.0 destekli operasyonların yapısı ve dijital dönüşümün hızı, sistemin aktörlerini siber saldırılara daha açık hale getiriyor. Bu da üreticilerin ve tedarik ağlarının siber risklere daha hazırlıklı olması gerektiği anlamına geliyor.”
“SİBER GÜVENLİK STRATEJİLERİMİZ GÜVENLİ, TETİKTE VE SAĞLAM OLMALI”
Endüstri 4.0 çağında siber risklerin yeterli derecede önlenebilmesi için siber güvenlik stratejilerinin güvenli, tetikte, sağlam olması ve kurumların bilgi teknolojileri stratejilerine en başından itibaren entegre edilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Özakalın, “Bu açıdan baktığımızda TOBB İl Genç Girişimciler Kurulumuz tarafından düzenlenen, “Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Zirvesi” daha da anlam kazanıyor. Bilgi güvenliği, işletmelerin müşterilerinin gizliliğini koruma yükümlülüğünü yerine getirmesine, veri ihlallerinden kaynaklanabilecek maddi kayıpları azaltmasına ve işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamasına yardımcı olur. Bilgi güvenliği yönetimi ise; organizasyonların bilgi varlıklarını korumak ve siber saldırılara karşı hazırlıklı olmak adına çok önemlidir. Bu nedenle, işletmelerin bilgi güvenliği planlarını düzenli olarak gözden geçirmeleri ve güncellemeleri uzmanlar tarafından öneriliyor. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de sorumluluğumuzun gereği olarak bilgi güvenliği ve siber saldırılar konusunda gerekli altyapı çalışmalarını yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Burada şunu da ifade etmekte fayda görüyorum; İletişim altyapımızın dış tehditlere karşı korunması için gayret gösteren, 7/24 operasyonel çalışmalar yürüten kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın, sahip oldukları tüm imkanlarıyla ve büyük bir özveriyle ülkemizin siber güvenliğine hizmet ettiklerine de gönülden inanıyoruz.”
Program daha sonra Erzurum Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzman personeli ile SOPHOS Bilişim ve Danışmanlık Firması Bilgi Güvenliği Uzmanı Serdar Aydemir tarafından katılımcılara bilişim güvenliği konularında detaylı bilgiler verildi. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken sunumların ardından, anket formu doldurarak zirveye iştirak edenler arasında çekilen kura sonucu 1 kişiye dizüstü bilgisayar, 50 kişiye de antivirüs programı hediye edildi.

 
Sekmen: 'Gençlerle geleceğimizi inşa edeceğiz'
 
'Türkiye Yüzyılında Erzurum vizyonunu istişare ettik'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Bölgesi 3 bin 539 proje ile birinci sırada
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK ...
Gençler projeleriyle yarışıyor
Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 55. Lise ...
Özhaseki deprem gerçeğine dikkat çekti
Özhaseki, her an 6-7 büyüklüğünde veya daha yüksek büyüklükte deprem üretebilecek ...
 
Eğilmez: ‘Hiç kimse kardeşliğimizi bozamaz’
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, ...
Kartlı ödemeler Ocak ayında yıllık yüzde 118 arttı
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ocak ayında yapılan ...
ETÜ projesine TÜBİTAK desteği
ETÜ Laboratuvarlarında geliştirilen proje ile bor-sülfon bazlı organik ...
 
ATAUNİ’de kimyanın doğası öğretimi çalıştayı
Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ...
Öğrenciler proje üretiminde yarıştı
Yakutiye Raif Azak (Hafız) İmam Ortaokulu 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları ...
TÜİK 2023 Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı
2023 yılı dördüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva