ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EKONOMİ
27 Şubat 2017 Pazartesi - 13:33

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri gündemi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Şubat ayı meclis toplantısında, ulusal, bölgesel ve yerel yatırımcılara cazip imkanlar sağlayan Cazibe Merkezleri Programı’yla (CMP) ilgili bir sunum yapıldı.

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri gündemi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Şubat ayı meclis toplantısında, ulusal, bölgesel ve yerel yatırımcılara cazip imkanlar sağlayan Cazibe Merkezleri Programı’yla (CMP) ilgili bir sunum yapıldı.
ETSO Meclisi Başkanı Saim Özakalın başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yönetim kurulunun Şubat ayı faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.
Konuşmasında, Cazibe Merkezleri Programı’nın, bölgeye yatırım yapmak isteyen yerel ve ulusal çaptaki müteşebbisler için cazip imkanlar sunduğunu ifade eden Başkan Yücelik, mevcut işletmelerin de bu desteklerden yararlanmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Ticaret erbabının finansman sıkıntısının çözümü için TOBB, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğiyle hayata geçirilen Nefes Kredi’yle ilgili de bilgi veren Başkan Yücelik, ETSO üyesi şahıs ve şirketlerin şimdiye kadar her iki bankadan 5,5 milyon lira kredi kullandığını, sağlanan 3 milyon liralık ek limitle de bu rakamın 8,5 milyon liraya ulaşacağını kaydetti. Konuşmasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine de değinen ve bu yöndeki çabalara destek vermek için çalıştıklarını anlatan Başkan Yücelik, oda olarak üyelerle irtibat halinde gerekli girişimlerde bulunduklarını ve olumlu neticeler alındığını söyledi.
Toplantıda daha sonra Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ozan Gündüz tarafından Cazibe Merkezleri Programı’yla (CMP) ilgili bilgilendirme yapıldı. Program kapsamında hangi sektörlere ne gibi teşvikler uygulanacağını anlatan Gündüz, programın, “Yatırım ve Üretim Destek Paketi”, “Üretim Tesisi Taşıma Destek Paketi”, “Çağrı Merkezi Destek Paketi” ve “Veri Merkezi Yatırım ve Enerji Destek Paketi” olmak üzere 4 destek paketinden oluştuğunu ifade etti. Hangi pakette ne gibi destekler sağlandığını detaylarıyla anlatan Gündüz, programdan yararlanma koşullarıyla ilgili de bilgiler verdi.
Gündüz ayrıca, destekten yararlanmak için öncelik kriterlerini de şu şekilde sıraladı; “Sağlanacak istihdam sayısı, ithal ikamesi ürün üretimi, ihracat potansiyelinin olması, yatırımın ileri geri bağlantıları ile diğer alt sektörleri tetikleyecek nitelikte olması, Ar-Ge ve yenilik içermesi, yerli makine/teçhizat kullanımı, yerli teknoloji kullanımı, fizibilite raporuna dayalı teknik, ekonomik ve mali sürdürülebilirlik, illerde ve bölgelerde arz ve talep dengesi gözetilerek atıl kapasite oluşturulmaması, optimum üretim ölçeğinin gözetilmesi, proje ile ilgili alanda tecrübe ve/veya kurumsal kapasiteye sahip olması, imalat sanayii yatırımlarında organize sanayi bölgelerine öncelik, yatırımcının mali gücü”
Sağlanacak desteklerle ilgili, “Teminat”, “Kira Bedeli”, “Taşınmaz Mülkiyetinin Devri” ve değerlendirilmesi komite kararına bağlı olan yatırımlarla ilgili olarak da bilgi veren KUDAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ozan Gündüz toplantının sonunda Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
Toplantıda, ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın da, Cazibe Merkezler Programı’yla birlikte ulusal ve yerel yatırımcıların ilgisini çeken ve önemli yatırımcıların arsa talebinde bulunduğu 2. OSB’deki tahsislerin durumuyla ilgili bilgi aktardı.

 
Mülk yolunda kaçak göçmen operasyonu
 
'Maço' uyuşturucuya geçit vermedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'1 bardak çay 5 TL olur mu?'
M.COŞKUN-Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Saka, pastanelerde ...
Dekan Bakırcı, tarım sektörünü değerlendirdi
Nesrin ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ...
Erzurum Konut sektöründe rekor düzey
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Ocak ayı konut satışı istatistikleri açıklandı
 
Erzurum'un çalışma hayatında milli seferberlik hareketi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Çalışma Hayatında ...
Dadaş iş adamından tanıtım etkinliği
Hollanda’nın başarılı işadamlarından Erzurum İli Olur İlçesi nüfusuna ...
46 girişimciye KOSGEB Desteği
M.COŞKUN-Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından 2016 ...
 
Yurttaş'tan günübirlik ev uyarısı
M.COŞKUN-Emlakçı Cengiz Yurttaş, Son yıllarda kullanımı hızla artan günübirlik ...
TKDK desteklerinde 2. dönem
Erzurumlu çiftçilere kırsal alanda yatırım yapma imkânını sağlayan Tarım ...
"Üniversitelere kalkınmada büyük görev düşüyor"
Şap Hastalığı ile Mücadele Seferberliğini Erzurum'dan başlatan Gıda Tarım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva