ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
HABERLER>GUNCEL
31 Aralık 2012 Pazartesi - 01:54

ERZURUM Yılın olayını belirledi

Erzurum 2012’yi geride bırakırken, ilde yaşanan on önemli olay içinde, Ovit Tüneli Temelinin atılması ve Aşkale Karasu Baraj Göletinde 5 işçinin şehit olması olayları, yıla damgasını vurdu.

ERZURUM Yılın olayını belirledi

Erzurum 2012’yi geride bırakırken, ilde yaşanan on önemli olay içinde, Ovit Tüneli Temelinin atılması ve Aşkale Karasu Baraj Göletinde 5 işçinin şehit olması olayları, yıla damgasını vurdu.
ERZURUM OKURU KARARINI VERDİ
Anketleriyle Erzurum’un hafızasına katkı sunan, ilin nabzını okurlarına tutturan ERZURUM Gazetesi’nin Kasım ayı sonunda başlattığı  ‘Sizce Erzurum'da 2012'nin En Önemli olayı nedir?” başlıklı anket sonuçlandı.  ERZURUM okurlarının yüzde 26.8’lik bölümü Ovit Tüneli temelinin atılmasını yılın olayı olarak görürken, katılımcıların yüzde 18.4’ü 2 TEDAŞ işçisinin Aşkale Karasu Baraj Göleti’nde şehit düşmesini yılın en önemli olayı olarak belirledi.
KATILIMCILARIN TERCİHLERİ
Ankete katılarak görüşlerini yansıtan okurlarımızın yüzde 14.4’lük dilimi 2012 yılının en önemli olayı olarak Sağlık Kampüsünün temellendirilmesini gösterirken,  yüzde 13.3’lük kısmı Erzurum Teknik Üniversitesi’ETÜ) nin öğretime başlamasını yılın olayı olarak kaydetti. Katılımcıların yüzde 8.8’lik bölümü  Valilik tarafından getirilen bıçak taşıma yasağı, yüzde 6’sı milli kayakçı Aslı Nemutlu Kazası, yüzde 4.7’si HES olayları, yüzde 2.9’u Erzurum il nüfusunun artışı, yüzde 2.8’i Ankara Erzurum Günleri etkinliği, yüzde 1.8’i ise Tebriz-Erzurum uçak seferlerinin başlamasını yılın olayı olarak değerlendirdi.
OVİT TÜNELİ TEMEL ATMA TÖRENİ
Erzurum okurlarının 2012 yılının en önemli olayı olarak vurguladıkları Ovit Tünelinin temel atma töreni 14Mayıs 2012’de yapılmış, törene katılan Başbakan Erdoğan konuşmasında önemli mesajlar vermişti.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ovit Tüneli projesinin sadece stratejik bir proje değil, inşaat projesi açısından da önemli bir proje olduğunu belirtmiş “Yaklaşık 3,5 yılda tamamlamayı düşündüğümüz bu proje 800 milyon liraya mal olacak” açıklamasını yapmıştı.
YILDIRIM’IN VURGUSU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 25 Kasım 2009 tarihinde Kızılcahamam’da parti toplantısı sırasında aldıkları bir haber sonrası Ovit Tüneli’nin yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile çalışma başlattıklarını hatırlatmış, “O gün Ankara Kızılcahamam’da toplantıdayken çoğu içinde üniversite öğrencisi olan bir minibüsün Ovit Geçidi’nde karda mahsur kaldığını öğrendik. Bunun üzerine Başbakanımızın talimatı ile o gün tünelin yapımı için çalışma başlattık. Kendileri bize ‘neye mal olursa olsun’ bu tünelin yapılması talimatını vermişti. Bu tünel iki potamya’yı birbirine bağlayacak. Biri Rize Potamya, diğeri de Mezopotamya” ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu projenin yeni bir proje olmadığını hatırlatarak “1880'lerden gelen bir proje. Bu proje bir türlü hayata geçirilmemiştir. Gelen iktidarlar bir türlü adım atmadı. Sözlerini tutmadılar. Osmanlı’nın 132 yıllık projesi yine bize nasip oldu. Bugün temelini atacağımız Ovit Tüneli ile Rize-Erzurum yolu artık 365 gün açık kalacak. Yollarımızda artık duble yol olacak. Bütün bunları tamamladığımızda Karadeniz limanlarına giden hızlı bir geçiş yolarını sağlamış olacağız. Seyahat yolları yarı yarıya kısalmış olacak. Ovit Tüneli projesi sadece stratejik bir proje değil, inşaat projesi açısından da önemli bir proje. Yaklaşık 3,5 yılda tamamlamayı düşündüğümüz bu proje 800 milyon lirayı bulmayı planlıyoruz” kaydını düşmüştü.
TÜNELLERİ DAĞLARI DELDİK
Ovit Tüneli ile büyük çaplı bir eser ortaya koyduklarını kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şunları kaydetmişti:“Karadeniz sahilinde tünellerle dağları deldik. Bizden öncekiler öyle tünel falan o herkesin karı değil. Türkiye 2023 hedeflerine adım adım ilerliyor. Çılgın projelerle ustalık dönemimiz zenginleştireceğiz dedik. Ovit tüneli çılgın projelerimizden bir tanesi. Bugüne kadar 81 vilayetimizin 75 milyon vatandaşını her birine daha önceki dönemlerde yapılanların tamamından kat be kat hizmet götürdük. Götürmeye devam ediyoruz”
Başbakan Erdoğan, Ovit Tüneli temel atma töreninde ekonomideki iyileşmeyi rakamlarla ifade ederek “Türkiye'nin biz iktidara geldiğimiz de IMF’ye borcu 23,5 milyar dolardı. Şimdi kaç lira 2,2 milyar dolar. Yaptığımız yatırımlarda durmak yok yatırımlara devam. Biz 6 sıfırı paralarımızı paraların üstünden atacağız dediğimizde birisi "Taksim Meydanı'nda çıkıp eşek gibi anırırım" demişti. ‘Sözünde dur çık eşek gibi anır.’ Biz sözümüzde durduk. Bugün küresel ve bölgesel sorunlarla uğraşan bir Türkiye var. Dün önünü göremeyen bir Türkiye, bugün ise 5 yıllık 10 yıllık projeler kalkınma planları yapan bir Türkiye var. İnşallah yarınlarımız bugünlerimizden daha iyi olacak” demişti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ihaleyi üstlenen Makyol İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Çebi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı bu sırada konuşma yaptığı platforma çağırarak inşaatın bitişi ile ilgili olarak pazarlık yapmış, Adnan Çebi’ye dönerek “İhalenin süresi 44 ay. Bu bana biraz fazla geldi. Şuandaki süre 2016 yılının mart ayı, bu tabi uzun. Tabi proje kolay bir proje değil. 2015 yılının kasımı nasıl ? Biz tabi takip edeceğiz. Süreyi bir görelim, dağların içine bir girelim. Bu tünelin inşaatında çalışacak makine çok acayip bir şey. İnşallah dele dele bu dağı aşacağız. Çünkü Ferhat olmak kolay değil, Şirin bekliyor biran önce ulaştırmak lazım” ifadelerini kullanmıştı.Ardından Başbakan Erdoğan, beraberindeki bakanlar, valiler ve milletvekilleri ile Ovit Tüneli’nin temelini atmak için butonlara basarak, bölge için tarihi bir dönüm noktasını başlatmışlardı.
5 İŞÇİ ŞEHİT OLDU
Erzurum okurları yılın en önemli ikinci olayı olarak  Aşkale ilçesinde yapımı süren Karasu Barajı gölünde, beş işçinin şehit düşmesini gösterdi.
5 Nisan 2012’de elektrik nakil hatlarının geçtiği direkleri kontrol etmek üzere, Aşkale-Bayburt Karayolu üzerindeki Karasu Barajı gölüne açılan işçileri taşıyan tekne, alabora olmuş, kayıkta bulunan 5 TEDAŞ çalışanı, baraj gölüne düşmüş, saatlerce su yüzeyinde kalan işçiler kurtarılamayarak şehit düşmüştü.
VALİ ÖZTÜRK İHMAL İDDİALARI DEĞERLENDİRDİ:
Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Aşkale ilçesi Karasu Baraj Göleti'nde kaybolan 5 işçinin bulunması için bütün imkanların seferber edildiğini açıklamış, "Olay yerine gittik, dalgıçlar oradaydı. Tabi bu üzücü bir olay. En kısa zamanda kendilerine ulaşabilmeyi temenni ediyoruz"  açıklamasından sonra;
ihmal iddiasıyla ilgili olarak sorulan bir soruya, "Onu bilemeyiz şimdi, savcılık bakıyor, biz de idari olarak var mıdır yok mudur bakacağız. Kurtarma için bir ihmal yok. Zamanında her şey gitti ama zamanı derken zaman şudur; bizim gidebileceğimiz zaman vatandaşın lazım olan zamanı değildir. Yoksa vatandaşlarımızın bir kısmı en azından belki de kurtulabilirdi ama sonuç itibariyle kaybettik vatandaşlarımızı, öyle görünüyor ama daha belli değil tabi de" diye cevap vermişti.
 

 
2012’yi karlı kapattık
 
Filenin şampiyonları belli oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Aralık 2012 Pazartesi 20:43

ovit tüneli rize ispir erzurum yılunun can damarıdır ve olagan üstü bir imkandır emegi geçenlerden ALLAH razı olsun

Yorumu oyla      6      4  
İskender 30 Aralık 2012 Pazar 21:14

Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan beyefendi bizim için en büyük kazançtır, kıymetini bilelim. Allah ömrünü uzun etsin.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Huzurevi’ne neşe taşıdılar
Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği, Er Huzur Bakım ve Rehabilitasyon ...
Başbakan Erdoğan Ulusa Seslendi
Başbakan Erdoğan, “Birlik içinde, kardeşlik ve dayanışma içinde inşallah ...
Bu da eksi 10 Hatırası
Erzurum’da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken gün içerisinde ...
 
Yılbaşı tedbirleri açıklandı
Erzurum Valiliği’nce yılbaşı öncesi il genelinde bir dizi tedbir alındı.
Adanur, muhtarları dinledi
Tekman ilçesinde İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur, köy muhtarları ile toplantı yaptı.
CHP’de şok gelişme
Erzurum CHP yönetimi, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in talimatı ile görevden alındı.
 
47 köy yolu ulaşıma kapalı
Erzurum'da 47, Ağrı'da 31 ve Kars'ta 2 olmak üzere toplam 80 köy yolu ...
Eğitim Merkezi protokolü ağırladı
Vali Yardımcıları Mehmet Gök, Özgür Arslan, Naci Aktaş, Pasinler Kaymakamı ...
153 köy yolu kapalı
Erzurum’da 153 köy yolunun kapalı olduğu, ulaşıma açılmaya çalışılan yol ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva