ERZURUM'DA DÜNYA SÜT HAFTASI ETKİNLİKLER KAPSAMINDA İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE SÜT DAĞITILDI.
İlköğretim öğrencilerine süt ve kek dağıtıldı
Dünya Süt Haftası dolayısıyla Erzurum Dadaşkent'te bulunan 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerine süt ve kek dağıtıldı.
Süt Haftası dolayısıyla Vali Vekili Mustafa Şahin ile Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan'ın katıldığı süt dağıtım programında, sütün insan sağlığına yararları konulu bir de sunum yapıldı. Programda konuşan Tarım İl Müdürü Erdoğan, temel bir besin maddesi olan sütün, doğal yapısında bulundurduğu yağ, protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral maddelerle her yaş grubunun, özellikle çocukların büyüme ve gelişmesinde mutlaka ihtiyaç duydukları besin elementlerinin tümüne cevap verebilir bir besin olduğunu belirtti.
SAĞLIK İÇİN SÜT İÇİLMELİ
Tarım İl Müdürü Erdoğan, "Süt tüketimi kemiklerin gelişimi, yıpranan dokuların tamiri ve diş sağlığı için büyük öneme sahiptir. Özellikle orta yaşın üzerindeki sık rastlanan boy kısalmaları sırt, bel ve bacak ağrılarıyla kamburluk gibi şekil bozuklukları hareketlerde tutukluk yavaşlama ve halsizlik, yeterli süt ve mamullerini tüketmeyen insanlardaki kalsiyum noksanlıklarından kaynaklanmaktadır. İşlenen sütün yüzde 20'si içme sütü, yüzde 80'i ise dayanıklı süt ürünleri olarak değerlendirilmektedir. Tüketilen toplam süt ürünleri miktarının içme sütü olarak kullanılma oranı dünya ortalamalarında yüzde 40 iken ülkemizde bu oran yüzde 20'lerde kalmaktadır" dedi. Sokak sütçülüğünün ülkemizde hala yaygın olduğuna da dikkat çeken Erdoğan, "Sokak sütçülüğü, gelişmiş ülkelerin unuttuğu ancak ülkemizde hala yaygın olan bir tüketim mekanizmasıdır. Sokaktan alınan sütler evde kaynatıldığında besin değerlerinde önemli kayıplar olmaktadır ve bu sütlerin hijyenik olup olmadığı konusunda da tereddütler vardır" diye konuştu.
Programda konuşmaların ardından paket halindeki süt ve kekler, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ve Bektaş Erdoğan tarafından öğrencilere dağıtıldı.