ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Ekim 2012 Perşembe - 01:28

ER-VAK’a başarı plaketi

Erzurum Kalkınma Vakfı’na (ER-VAK), Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk konusundaki çalışmasından dolayı başarı plaketi verildi.

ER-VAK’a başarı plaketi

ERZURUM (İHA) - Geçen ay KUDAKA tarafından gerçekleştirilen “Turizmde İnovasyon Yarışması”nda, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde en başarılı STK seçilen Erzurum Kalkınma Vakfı’na (ER-VAK), şimdi de Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk konusundaki çalışmasından dolayı başarı plaketi verildi.
ER-VAK ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından bu yıl gerçekleştirilen 19. Sultan Sekisi Toplantısı’nda “Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk” konusu işlenmiş, toplantıda Erzurum ve bölgenin tohum potansiyeli değerlendirilerek Erzurum’un tohum üssü ve merkezi haline getirilmesi için yol haritaları tespit edilmişti.
Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, yaptığı açıklamada, “Şehrin maddi ve manevi kalkınmasındaki çalışmalarımızın bu şekilde takdir edilmesi bizleri son derece memnun etmektedir. Şurası bir gerçektir ki şehrimizin kalkınma ve gelişmesindeki birinci aktör tarım ve hayvancılıktır. Sağlık, eğitim ve kış turizminde atılan önemli adımlara rağmen, tarım ve hayvancılık konusunda yeterli adımlar atamadığımız ve mevcut potansiyellerimizi koruyamadığımız bir realitedir. Bu münasebetle 19. Sultan Sekisi’nin konusunu Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk olarak belirlemiştik. Diğer konularda olduğu gibi tohumculuk konusunda da yakın zamanda önemli mesafeler alacağımıza gönülden inanıyorum. Bu toplantıda ilk müjdeli haber Atatürk Üniversitesi’nden gelmiş, Rektör Sn. Prof. Dr. Hikmet Koçak üniversite olarak yakın zamanda üniversite bünyesinde tohumculuk merkezi kurulacağının müjdesini vermişti. Hayatın başlangıcı ve üretimin ana kaynağı olan ve stratejik önemi bulunan tohumun, gelecekte en ihtiyaç duyulan bir değer olduğunun önemi bu toplantıyla anlatılmış, konuyla ilgili ciddi bir farkındalık sağlanmıştır. Bu önemli konuyu işlediğimiz toplantıya her türlü desteği veren Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal’a ve kurum personeline teşekkür ediyorum” dedi.
Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal ise açıklamasında karlı bir bitkisel üretim yapmanın yolunun tarımın ilk ve en önemli girdisi olan tohumla başladığını bölgeye uygun verimi, yüksek hastalıklara, soğuğa, kurağa, dayanıklı çeşitlerin kullanılması ile mümkün olabileceğini belirtti.
Şerafettin Çakal, ülkelerin gelişmişlik farklarının en önemli sebebinin tohumun gücünü önce tespit eden ülkelerin daha hızlı geliştiklerini, tohumun gücünü tespitte geciken ülkelerin de gelişmekte geciktiklerini ifade etti. Çakal, Bu anlamda son yıllarda ülkemizde ve bölgemizde çok önemli gelişmeler olduğu, 2010 yılında dünyanın üçüncü büyük gen bankası kurulduğunu, tıbbi aromatik bitki merkezi, kuraklık test merkezi, enerji tarımı test merkezinin oluşturulduğunu ve soğuğa dayanıklılık test merkezinin de önümüzdeki yıl kurulacağını belitti.
Bölgenin en önemli tarımsal potansiyelinin başında yem bitkileri tohumluk üretim merkezlerinden birisi olabileceği, tohumculuk açısından bölgenin uygun şartlar sunduğunu, bu bölgede tohumculuk yapacak şirketlerin diğer bölgelere göre daha avantajlı olacağını vurgulayan Şerafettin Çakal, “Tohumun stratejik bir ürün olduğunu, bölge kalkınmasının tarımsal kalkınmayla, tarımsal kalkınmanın da tohumla olacağının farkına varan ER-VAK, 19. Sultan Sekisi Toplantısı’nın konusunu “Bölge Kalkınmasında Tohumculuk” seçerek ülkemizde ve bölgemizde büyük bir farkındalık oluşturmuştur Tohumculuğa verdiği destekten dolayı ER-VAK’a tohum ıslah eden bir kuruluş olarak bir plaketle şükranlarımızı sunmayı uygun gördük. Bu vesile ile başta ER-VAK Başkanımız Erdal Güzel’e ve Yönetim Kurulu olmak üzere tüm ER-VAK üyelerine ve bu programın düzenlenmesine destek verenlere, emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
 

 
Bulutlar 3 yılını anlattı
 
Ömertepe yola kavuştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gözütok 17 Ekim 2012 Çarşamba 16:25

Seffa size :)) Doğruya elinizden geleni yaptınız :))

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Karaz ve Kuşlar’ Sergide
Atatürk Üniversitesi ve ESRUC’un himayesinde Uluslararası Doğu Anadolu-Güney ...
EDT 14’üncü yaşında
Sezona Bremen Mızıkacıları ve Mekruh Kadınlar Mezarlığı oyunlarıyla giren ...
5’inci kez şampiyon oldular
Ciritin son şampiyonu Erzurum Atlıspor Denizli’de de unvanını korumayı ...
 
Demirci öğrencilerle buluştu
Yazar Senai Demirci Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu` nun düzenlediği ...
Sargut, öğrencilerle buluştu
Tasavvuf Araştırmacısı, yazar Cemalnur Sargut, Atatürk Üniversitesi Eğitim ...
‘Kadim bir kültürün mirasçılarıyız’
Bakan Akdağ, “Çok kadim bir kültürün mirasçılarıyız. Bu kadar büyük maharet ...
 
Öztürk restorasyonu denetledi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Çifte Minareli Medreseyi gezerek burada ...
Öztürk Misis kazısında
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Müzesi Başkanlığında, Atatürk Üniversitesi ...
İhmal restorasyonu tamamlandı
1715 yılında Topçuoğlu Ebubekir oğlu Abdullah tarafından yaptırılan İhmal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva