ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>SİYASET
17 Ekim 2012 Çarşamba - 15:55

Bulutlar 3 yılını anlattı

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, tamamlanan çalışmaları ve yapımı devam eden hizmetleri bu kez AK Parti Erzurum İl Yönetim Kurulu üyelerine gezdirdi.

Bulutlar 3 yılını anlattı

ERZURUM (İHA) - Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, tamamlanan çalışmaları ve yapımı devam eden hizmetleri bu kez AK Parti Erzurum İl Yönetim Kurulu üyelerine gezdirdi.
2009 yılından bugüne tamamlanan bir çok hizmetin yanı sıra, 2012 yılında yapımına başlanılan ve inşaatı devam eden 500 kişilik Kapalı Spor Salonu,12 Derslik Kültür Merkezi, Erzurum’un ilk Engeller parkı, Hanımlar Çarşısı, Şehitler parkı, Harput mahallesin Kentsel Dönüşüm alanını, Palandöken mahallesinde Kentsel Dönüşüm alanı, Rus Pazarı olarak bilinen alanda yapılan Kentsel Yenileme çalışması, Palandöken Mahallesin de hizmete açılan Bilgi ve Kültür evi ile mahalleler de yapılan çalışmaları AK Parti İl Teşkilatı ile birlikte gezen Belediye Başkanı Bulutlar, “ Palandöken Belediyesi olarak 2009 yılında başladığımız heyecanımız 2012 yılında da devam ederek yatırımlarımıza hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz ” dedi.
ÖNÜNÜ GÖREN VE YATIRIM YAPAN BİR BELEDİYEYİZ
2009 yılından bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında, çalışma alanlarını tek tek gezerek bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Palandöken Belediyesini geçmişini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Hacizli, yatırım olmayan, işçisine, esnaf borcu olan, kurumsulaşmadan uzak eli kolu bağlı bir belediyeydi. Dört yıl içerisin de yani bugüne bakıldığın da kapıların halka açan, kurumsallaşmış, tek kuruş borcu olmayan, önünü gören ve yatırım yapan bir Palandöken Belediyesi var. Son dört yıl içerisinde ilçede ilk kentsel dönüşümü Harput Mahallesin de başlattık ve tamamladık, Rus Pazarın da kentsel yenileme çalışması yaptık ve tamamladık. 39 mahallemiz de adaletli bir çalışma programı uyguladık her mahalle de çalışma yaptık. Ertuğrul Gazi Mahallemiz 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu, Yunus Emre Mahallemiz de 12 Derslik Kültür Merkezi, Yıldızkent semtimiz de Hanımlar Çarşısı, Palandöken Mahallemiz de Bilgi ve Kültür Evi, Yenişehir de Rus Pazarı olarak bilinen alan da Kentsel Yenileme, Palandöken Mahallesin de Risk eksenli Kentsel Dönüşüm, Toparlak Baba ve Maksut Efendi Türbelerinin restoresi, İlçeye 2 milyon metrekare standartlara uygun asfalt serimi, asfalta paralel olarak renkli kaldırım, karo, bordür ve kilit taş çalışması, Erzurum ilk Engelliler parkı, Şehitler adının yaşatıldığı Şehitler Parkı ve ilçenin muhtelif mahallelerin de büyüklü, küçüklü 22 yeni park, Kent Orman mesire alanı yenilenmesi, on binlerce fidan toprakla buluştu, 19 köy mahalleye 19 çocuk oyun alanı, 2 bin 100 adet Çöp Konteyneri ve 2 adet vakumlu çöp toplama aracı ile 1 adet tam teşekküllü cenaze aracı, belediye hizmetlerin de kullanılmak üzere 6 yeni araç daha alımı yapıldı. 22 mahalle de tuvalet yapım ve yenileme çalışmasının yanı sıra sosyal belediyecilik alan da her ay ücretsiz dar gelirli ailelere 25 bin ekmek dağıtımı, gıda, yakacak, giyecek ve okula yeni başlayan çocuklara kırtasiye yardımı. Kültürel etkinlikte her üç ayda bir yayınlanmak üzere Beyazşehir Palandöken isimli kültür ve edebiyat dergisi, çeşitli yazarlara ait kitaplar, şehir takvimi, sanatsal çalışmalar yapan sanatçıyı destekleyerek ebru, fotoğraf ve resim sergileri, Ramazan etkinlikleri, ramazan sofraları ile halk günlerinde halk ile kucaklaştık. Sportif faaliyetlerimize ara vermeden Palandöken Belediyesi Spor Kulübü bünyesin de yer alan boks, futbol, güreş, atletsizim, atlı spor cirit müsabakaların da büyük başarılar elde ettik. Kent Konseyi, Kadın ve gençlik meclislerini oluşturduk. Belediye olarak sözleşmeli ve nitelikli 6 genç mimar ve mühendisimiz ile birlikte hizmet satın alarak 150 gencimize istidam alanı oluşturduk. İş- Kur aracılığıyla 100 gencimiz yine iş sahibi oldu. Palandöken Belediyemiz dört yıl içerisin de borç ödemeleri hariç toplam 42 milyon liralık yatırım yapmıştır. Artık belediyemiz sürünmekten koşar bir belediye konumuna gelmiştir” diye konuştu.
BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINA AK PARTİ İL TEŞKİLATI TAM NOT VERDİ
Gezi sonrası Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ak Parti İl Teşkilatına, Kayakyolu Osman Bektaş Mahallesin de yeni yapılan Erzurum Şehitler Parkın da ikramın da bulundu. İkram sonrası yapılan çalışmaları ve gözlemlerini aktaran Ak Parti Erzurum İl Teşkilatlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, Palandöken Belediyesini çalışmalarına tam not verdi. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Yıldız,” AK Belediyecilikte yapılanları anlatmakla bitmez. Biz icraatlarla uğraşıyoruz. Anlatmak için durmamız gerekiyor. Yapılan hizmeti vatandaşımız görür diye düşünüyoruz. Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlar’a teşekkür ediyoruz. Yapılan hizmetleri teşkilatımızın da yerinde görme fırsatı oldu. Belediye Başkanımızın hizmetleri 3-5 saat içerisinde gezmekle bitmeyecek kadar çok. Pek çok alanda önemli hizmetlere imza atılmış. Palandöken Belediyesinin üstyapılar kadar değerli ve maliyet tutan altyapı hizmetleri var. Vatandaşımız bunları biliyor. Belediyemizde basın yoluyla ve hazırladığı dergi ve broşürlerle hizmetlerini vatandaşımıza anlatıyor. AK Parti İl Teşkilatı olarak bu çalışmaları bizde yerinde görerek, yapılanları vatandaşımıza aktarmaya devam edeceğiz” dedi.
BULUTLARIN ÇALIŞMALARI TAKDİR TOPLADI
Gezide yer alan AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir’de,"Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Palandöken Belediyemiz tarafından yapılan hizmet ve yatırımları yerinde gördük. Başkanımız çok güzel hizmetlere imza atmış. Arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız bu gezi turunda hepimiz memnun kaldık ve takdir ettik. Başkanımızın çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz" dedi
 

 
Besicilere düve desteği
 
ER-VAK’a başarı plaketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzel, görevi devretti
Geçen hafta yapılan kongre ile Erzurum Baro Başkanlığına seçilen Avukat ...
‘Engellilerin sorunu, toplumun sorunu’
Milletvekili Muhyettin Aksak, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü ...
Küçükler’den ‘yolsuzluk’ değerlendirmesi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Biz bu milletin bir ...
 
Şükrüpaşa yolları yenilendi
Yakutiye Belediyesi, Şükrü Paşa semtinde yeni yapılaşmalar için yeni yollar açıyor.
Çalık’tan ÖTV eleştirisi
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 1999 depreminden sonra bir ...
Yavilioğlu Cindoruk’u cevaplandırdı
Yavilioğlu, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un “yeni bir darbe olgusunun ...
 
AK Parti’ye Has Açılım
AK Parti Erzurum İl teşkilatıyla feshine karar verilen Has Partililer ...
Tekman için hizmet istişaresi
Tekman ilçesinde görev yapan kamu kuruluşlarının yöneticileri İlçe Kaymakamı ...
Yavilioğlu, Twitter'da açıkladı
Yavilioğlu, Hüsamettin Cindoruk'un Darbe ve Muhtıra Araştırma ve İnceleme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva