ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Temmuz 2019 Perşembe - 07:24

EPDK’dan indirim açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Sektörün üzerindeki promosyon kaynaklı faiz yükünün azaltılması gerekiyor. Promosyonlar tüketicilerin bir kısmı için avantaj olurken, geri kalan kısmı için dezavantaj olmamalı” dedi.

EPDK’dan indirim açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Sektörün üzerindeki promosyon kaynaklı faiz yükünün azaltılması gerekiyor. Promosyonlar tüketicilerin bir kısmı için avantaj olurken, geri kalan kısmı için dezavantaj olmamalı” dedi.

Tüketicinin akaryakıt alımına ilişkin tercihlerinde önceliğini fiyata vermesi, sektörde rekabetin fiyat üzerinde oluşması açısından önem arz ediyor. Bu kapsamda fiyat üzerinde rekabeti engelleyen konular üzerinde ciddiyetle duruluyor. 2010 yılında akaryakıt istasyonlarında verilen ve çoğunlukla kullanılmayan çeşitli eşyaların tüketiciye sunulmasının kısıtlanmasına yönelik EPDK tarafından düzenleme yapıldı. Bu düzenleme sonrasında tüketicinin tercihlerinde akaryakıt fiyatının daha ön planda yer alması sağlanırken, sektörün de ciddi bir mali külfetten kurtulması sağlandı. Benzer bir durum özellikle kredi kartlarının kullanımı ile gerçekleştirilen kampanyalarla gündeme geldi. Konunun detaylı olarak tartışılması ve tüm sektör birleşenleri tarafından değerlendirilmesi ihtiyacı oluştu. Yapılan tespitler arasında tüketicilerin akaryakıt tüketimine ilişkin tercihlerini belirlemede bu tür kampanyaların etkilerinin istenen düzeyin ötesine geçtiği ve finansal olarak kampanyalara katılan ve katılmayan tüketiciler arasında ciddi bir fark oluşturduğu hususu göze çarptı. Tüm tüketicilerin haklarının eşit şekilde korunması ve sektördeki ilave maliyetlerin ayıklanması EPDK’nın önem verdiği konular arasında yer alıyor. 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nun 2003 yılında yürürlüğe girmesi ile birlikte özellikle kaçak akaryakıtla mücadele konusunda ciddi ilerlemeler kaydeden EPDK, Türkiye’de sunulan akaryakıtın kalite açısından Avrupa’nın en iyileri arasında olduğunu da açıkladı.

Akaryakıtta kartla yapılan ödemler yüzde 27 arttı

Kredi kartları birçok sektörde olduğu gibi akaryakıt ve LPG sektöründe de yaygın olarak kullanılıyor ve bu kullanım oranı her geçen yıl artış gösteriyor. Bankalararası Kart Merkezinin açıkladığı verilere göre 2018 yılında akaryakıt sektöründe kartla yapılan ödemler yüzde 27 oranında artarak 78 milyar TL seviyesine ulaştı. EPDK, ortaya çıkan faiz yükünü hafifletecek, akaryakıt ve LPG sektörüne yönelik maliyetleri düşürerek tüketiciye olumlu yansıyacak bir düzenleme için düğmeye bastı.

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Sektörün üzerindeki promosyon kaynaklı faiz yükünün azaltılması gerekiyor. Karlılığın sektörde kalması, tüketicinin de bu karlılıktan yararlanması için çalışma başlattık. Karlılık sektörün tüm paydaşlarına yansıtılmalı ve bu karlılık özellikle de tüketicinin akaryakıt alımında cebine yansımalı diye düşünüyoruz. Promosyonlar tüketicilerin bir kısmı için avantaj olurken, geri kalan kısmı için dezavantaj olmamalı. Bu amaçla alternatifli hazırladığımız taslağa gelecek görüşleri değerlendirecek ve herkesin yararına olacak bir düzenleme hazırlayacağız” dedi.

Bu arada EPDK, bir süredir akaryakıt dağıtıcıları ve bayiler arasında gerilim konusu olan kar marjları konusundaki taslağını da görüşe açtı. Dağıtıcılar ve bayiler kar paylaşımı konusunda yaşadıkları görüş ayrılığını bir süre önce EPDK’ya taşımış ve konuya yönelik kurumdan düzenleme talebinde bulunmuşlardı. Taslaklarla ilgili sektörden gelecek görüşler doğrultusunda nihai çalışma yapılacak ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun onayına sunulacak.

 
TİM Erzurum haziran verilerini paylaştı
 
Pirinç tanesi ekmek teknesi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş islamofobi tehlikesine dikkat çekti
Erbaş, “ İslamofobi yani İslam karşıtlığının İslam düşmanlığına dönüşerek ...
"e- devlet üzerinde 4 bin 844 hizmet var"
Kamu hizmetleri kapsamında her yıl milyonlarca vatandaşın elektronik ortamda ...
Eğilmez: Türk ordusu, Türk Milletinin kendisidir
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Savaş Eğilmez Türk ...
 
Karagözoğlu 5G teknolojisini paylaştı
BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “5G teknolojisi sadece mobil iletişimi ...
ATAUNİ’den Meteorolojiyle işbirliği
Atatürk Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi, 2019 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde ...
 
Tüketici Güven endeksi açıklandı
Tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında ...
Çocuk istismarı ile mücadelede bilimsel yaklaşım
Erzurum’da “Çocuk İstismarı Üzerine Multidisipliner Söylemler” konulu çalıştay düzenlendi
ETÜ Ekibi Varda Skyteam finalde
“Varda SkyTeam Uzay ve Havacılık Takımı” Teknofest Teknoloji Yarışması ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva