ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>GUNCEL
6 Ocak 2012 Cuma - 05:26

ENER’den Gönül seferberliği

Erzurum’un ilk düşünce kuruluşu olan ENER’in Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum’u ifade edecek her türlü etkinlikte, dadaş ruh ve ambiyansını yansıtacak ölçüde bir gönül seferberliğine ihtiyaç bulunduğunu kaydederek, “Tüm ülkemizde dadaş lafzı etrafında oluşan sempati kanallarını Erzurum’un tanıtımı için rasyonel ve konjonktürel biçimde kullanmalıyız” dedi.

ENER’den Gönül seferberliği

Erzurum’un ilk düşünce kuruluşu olan ENER’in Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum’u ifade edecek her türlü etkinlikte, dadaş ruh ve ambiyansını yansıtacak ölçüde bir gönül seferberliğine ihtiyaç bulunduğunu kaydederek, “Tüm ülkemizde dadaş lafzı etrafında oluşan sempati kanallarını Erzurum’un tanıtımı için rasyonel ve konjonktürel biçimde kullanmalıyız” dedi.
ENER’DEN DESTEK
Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ‘Erzurum Günleri’ ne ENER’den destek geldi.Erzurum Düşünce ve Strateji Derneği Başkanı Vahdet Nafiz AKSU, Erzurum Dernekleri Federasyonu(ERDEF) tarafından düzenleneceği açıklanan ‘Erzurum Günleri’nin önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “şehrin tanıtımı açısından yararlı gördüğümüz bu etkinliği destekliyor ve desteklenmesini bekliyoruz” dedi.
AKSU’NUN AÇIKLAMASI
Aksu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği gibi ENER, bugüne kadar şehir için yararlı önerilerde bulunan bir düşünce ve strateji kuruluşu. Kendine ‘şehrin proje havuzuna mütevazi katkılar’ sunmak şeklinde bir misyon belirleyen ENER, açıkladığı projelerin icracı kuruluşlarca hayata geçirilmesini umutla bekliyor.Bir projeyi düşünüp hazırlamak elbette önemlidir, ama onu uygulamak daha da önemlidir. Ekim 2010‘da açıkladığımız ‘Erzurum Günleri’ önerimizin, ERDEF’ce gerçekleştirilecek oluşunu memnuniyetle karşıladık. ERDEF, bu çalışmasıyla önemli bir misyon üstlendi, şehre hizmet yolunda bir ilki gerçekleştirdi. Kendilerini kutluyor, başarılar diliyoruz. Diğer hemşehri derneklerinin de kendi illerinde benzer etkinlikler düzenlemesini umuyoruz.
İSTANBUL’DA ERZURUM GÜNLERİ İHTİYACI
Özellikle İstanbul bazında Erzurum Günleri etkinliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Aksu, “ Birçok il, Ankara ve İstanbul’da yıllardan beri büyük tanıtım organizasyonları düzenliyor. Bu organizasyonlar büyük katılımlarla adeta bir kültür, turizm, tanıtım şenliğine dönüşüyor. Erzurum da böyle büyük organizasyonlara layıktır. Erzurumlular bu işin üstesinden geleceklerdir. Bunun için bütün STK’ların etkinliğe destek olması gerek. ERDEF yöneticileri ilgili tüm kuruluşlarla mutabakat sağladıklarını ifade ediyorlar, bu çok önemli… Birlik beraberliğin tesis edilmesi gereken bu tür etkinliklerde, ortak ruh, ortak gönül ve ortak akla ihtiyaç var. Kimsenin dışarıda bırakılmaması, kimsenin dışarıda kalmaması gerekiyor. “dedi.
ERZURUM İÇİN GÖNÜL SEFERBERLİĞİ
Erzurum’u ifade eden her türlü unsur ve etkinliğin, bir gönül seferberliği içinde gerçekleştirilmesi gereğine vurgu yapan Aksu şöyle dedi, “Daha önce ifade etmiştik, bir kere daha altını çizmekte yarar görüyoruz: ERDEF tarafından düzenlenecek olan ERZURUM GÜNLERİNDE; İlgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, Sanayi ve ticaret örgütleri, Bakanlıklarımıza bağlı ve özel üretici birlik ve kooperatifler, Tüm sivil toplum örgütleri, Üniversiteler, Özel sektör temsilcileri, Sanat atölyeleri, Kültür ve turizm kuruluşları ve firmaları, Gıda firmaları, Restaurant ve cafe işletmeleri, Giyim ve tekstil firmaları, Müzik ve folklor toplulukları ile şehrin tanınmış ses sanatçıları aktif görev almalıdırlar. Hiçbir STK ve kuruluş, hiçbir nedenle, hiçbir şekilde etkinliğin dışında bırakılmamalı, kimse de görevden ve sorumluluktan kaçmamalıdır. Bu etkinliğin tüm sorumluluk ve yükünü sadece ERDEF’E yüklemek haksızlık olur. Tüm Erzurumlu STK' ların projede yer alması gerekiyor. Bu, birlik ve beraberlik ruhu mutlaka tesis edilmelidir. Bu etkinliğin istenilen başarıya ulaşması ve Erzurum’un sesinin Başkent’te en iyi şekilde duyurulabilmesi için; Milletvekilleri, eski Bakanlar, eski Milletvekilleri, Atatürk Üniversitesinden Mezun Milletvekilleri, diğer illerden seçilen Erzurumlu Milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, emekli bürokratlar, Belediye Başkanları, eski Belediye Başkanları, tanınmış bilim, fikir ve sanat adamları, yazarlar, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, kanaat önderleri, saygın din adamları, sendikacılar ve ülkenin çeşitli üniversitelerinde görev yapan tanınmış hocalar, organizasyon komitesinde gönüllü olarak yer almalıdırlar… ENER, yer kiralama ve tahsis sorunu yoksa Erzurum Günleri’nin 12 Mart Kurtuluş haftasına denk getirilmesinde yarar olduğu fikrindedir.”
KAR FESTİVALİ KÜLTÜREL UNSURLAR DA İÇERMELİ
Vahdet Nafiz Aksu, Vali Sebahattin Öztürk tarafından açıklanan ‘Kar Festivali’nin önemli bir Tanıtım ve Turizm etkinliği olduğuna da dikkat çekerek şöyle dedi;
‘ENER, böyle bir festivalin 2011 etkinlikleriyle eş zamanlı başlatılmasını ve geleneksel hale getirilmesini 22 NİSAN 2010 tarihli raporuyla açıklamıştı. ‘Geleneksel Kardelen Kültür Festivali’ başlık önerimizin temel sloganı ise ‘Erzurum Size Lazım! /Be Apart Of Erzurum’ şeklindeydi. Bu festivalde kültürel unsurların da yer almasında yarar gördüğümüzü o raporda açıklamıştık.
Kuşkusuz bu önemli faaliyetin içi bu işlerde ehil bürokratlar tarafından en iyi şekilde doldurulacaktır. ENER’İN 22 NİSAN 2010 tarihli ayrıntılı önerisinde önemli ‘TURİZM, TANITMA ve KÜLTÜR’ unsurları yer alıyor. Festivali hazırlayan değerli bürokratlar, www.enerstratejimerkezi.com ENER sitesinde yer alan rapordan yararlanabilirler.”

 
Şehide son görev
 
Erzurum için proje seferberliği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serap Durmazpinar 7 Ocak 2012 Cumartesi 03:10

Bu ilk olarak Ener’in onerisiydi ve ne guzel ki ses getirmis. Geç te olsa uygulanmak isteniyor. Erzurum gunleri etkinligi onerisinin ener'den çikms ve ener’in bu emeginden hiç bahsedilmemis olsa da, Fransa’da yasayan ve memleket sorunlarini yakindan takip eden bir Erzurum’lu olarak, verilen bu emekten haberdarim. En zor olanidir fikir uretmek. Ener’in yarattigi bu beyin firtinasinin kasirgaya donusmesini diliyorum. Erzurum disinda hemen her memleket valilik ve belediyelerce bu festivalleri onemsiyor ve gerçeklestiriyor. Elbette tesvik noktasinda halk’in istegi ve talebi çok onem tasiyor. Daha once de ifade ettigim gibi, yapilan etkinliklerin içine halki çekemezlerse, bu yapilan etkinliklerde basariya ulasamazlar. Bu yuzden once halki bilgilendirip harekete geçirmek lazimdir. Dayanisma, birliktelik ve fedakârlik çok onemli. Kendi gelenek ve goreneklerimizi, tarihi, kulturu edebiyatiyla tanimak, tanitmak, yasamak ve yasatmak, hem o bolgenin hemde memleketin kalkinmasini, daha gelismesini ve daha da buyumesini saglar. Diliyorum ki, hemsehrilerimizden, belediye baskanlarina, sivil toplum orgutlerine kadar herkes bu guzel girisime, degerli çalismalara katki saglayacaklardir… Basarilar diliyorum… Serap Durmazpinar Kuruhasanoglu / France

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih bilincine bilimsel bakış
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Sarıkamış ile ilgili Türkiye genelinde ...
Gençliğe çağdaş yaklaşım..
24-25 Aralık 2011 tarihlerinde Palandöken Kayak Eğitim Merkezi’nde yapılan ...
Yüksek basınç etkisini sürdürüyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük ...
 
Çat’ta deprem
Erzurum'un Çat ilçesinde dün sabah 06.57 sıralarında merkez üssü Hatun ...
Erzurum kışı, Oltu baharı yaşıyor
Dondurucu soğukların yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum'un Oltu ...
Erzurum’dan ‘Hayır’ çıktı
Atatürk Üniversitesi (AÜ) İktisadi idari Bilimler Fakültesi Öğretimi üyesi ...
 
‘Hakkım helal olsun şehidim..’
Şehit polis memuru Suat Orak'ın meslektaşları gözyaşlarına boğulurken ...
Gelinliğiyle uğurlandı..
Ücretli sınıf öğretmenliği yapmak için gittiği Tekman ilçesinde kaldığı ...
Ahıskalı ailenin özlemi son buldu
22 aydır ailesinden ayrı kalan Davut Arifov, Ahıska Türklerinin ata yurtlarına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva