ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
17 Eylül 2010 Cuma - 07:10

EGC, Medya Birliği’nin parlayan yıldızı

Kısa bir süre önce kurulan ve şehrin en etkin meslek örgütlerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC)’nin resmi ziyaretlerini sürdürüyor. EGC Başkanı Sabuncuoğlu, ileYönetim Kurulu üyeleri Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nı ziyaret ederek, Genel Sekreter Dr. Altan’la görüştü

EGC, Medya Birliği’nin parlayan yıldızı

Kısa bir süre önce kurulan ve şehrin en etkin meslek örgütlerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC)’nin resmi ziyaretlerini sürdürüyor. EGC Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Şener, Öztürk Akkök, Reşat Çakır ve Vedat Refayeli ile birlikte Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nı ziyaret ederek, Genel Sekreter Dr. Rıfat Altan’la görüştü.
//KUDAKA’YA ZİYARET
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, ilk resmi ziyaret kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’ya çıkarma yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Şener, Öztürk Akkök, Reşat Çakır ve Vedat Refayeli’den oluşan EGC heyeti,  Genel Sekreter Dr. Rıfat Altan’la hem sohbet etti, hem de görüş alışverişinde bulundu. Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’nin yapısı ve amaçları hakkında Altan’ı bilgilendiren Başkan Kadir Sabuncuoğlu, EGC’nin, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, Erzurum’un en etkin meslek örgütlerinden birisi haline geldiğini söyledi. Mesleki sorunların çözümü başta olmak üzere, Erzurum basın sektörünü yüksek kalite standartlarına kavuşturmak amacıyla teşekkül ettirilen EGC’nin, kurumsal yapılanma çalışmalarını son sürat devam ettirdiğini kaydeden Sabuncuoğlu, “Erzurum Gazetecileri Cemiyeti, sektöre yepyeni bir soluk kazandıracak.” dedi.
//ALTAN, KUDAKA’NIN YAPISI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan da, yeni kurulan Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ne başarı dileklerinde bulunarak, oluşumun etkinliklerini yakından izlediğini ifade etti.
EGC heyetiyle bir araya geldiği görüşmede, KUDAKA’nın yapısı ve faaliyetlerine ilişkin olarak bilgiler de veren Dr. Altan, Türkiye genelinde Devlet Planlama Teşkilatı’na bağlı olarak faaliyet gösteren 26 kalkınma ajansından birisinin de Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı olduğunu söyledi. Türkiye genelinde oluşturulan bölgesel kalkınma stratejisi kapsamında Düzey 1, Düzey 2 ve Düzey 3 bölgelerinin oluşturulduğunu anlatan Genel Sekreter Dr. Rifat Altan, Düzey 3 bölgesinin içerisine Türkiye’nin tüm illerinin girdiğini belirterek, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un, Düzey 2 bölgesi içerisinde bulunduğunu kaydetti. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın Düzey 2 bölgesinde faaliyet gösterdiğinin altını çizen Altan, Düzey 2 bölgelerinin birleşiminden ise, Düzey 1 bölgelerinin oluşturulduğunu dile getirdi.
//KUDAKA, PROJE TEKLİFİ BEKLİYOR
KUDAKA’nın, proje teklif çağrılarını yaptığını ve bir süre önce de, teknik destek kapsamında yapılan proje başvurularını değerlendirdiğini vurgulayan Genel Sekreter Altan, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden hazırlanan 4 projeye onay verdiklerini açıkladı. Teknik desteklerden istifade etmek isteyen kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da yeni proje başvurularını beklediklerini dile getiren Genel Sekreter Altan, söz konusu proje tekliflerinin 2’şer aylık dilimler halinde değerlendirmeye alındığını ve başvuruların yılsonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Kapasite genişletme ve geliştirme, modernizasyon, tarım, turizm ve tarıma dayalı sanayi alanlarında da proje teklifleri beklediklerini kaydeden Altan, yapılacak olan tüm desteklemeler için 19 milyon TL tutarında bir kaynağın istifadeye sunulduğunu söyledi.
Görüşmenin sonunda Genel Sekreter Rıfat Altan, EGC heyetine KUDAKA’nın hizmet binasını gezdirdi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet’ten ‘Umut Yıldız’ı doğdu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İş-kur tarafından ...
KUDAKA'dan ekonomiye eğitim desteği
KUDAKA’nın 2010 yılı mali destek programları eğitim toplantıları başladı. ...
Afet konutları fırtınaya dayanamadı
Erzurum'un Oltu ilçesinde hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına, afet ...
 
Karatepe, iddiaları yalanladı
Erzurum'un Tekman ilçe Kaymakamı Cahit Karatepe, bazı basın yayın organlarında, ...
Çintimar'dan isim önesiris
Cemal Gürsel Stadı’nın yerine yapılan Üniversiade Arena Stadı’nda çalışmalar ...
Şehit Ailelerinden istihdam beklentisi
Şehit yakınlarına pozitif ayrımcılığın da öngörüldüğü Anayasa değişikliği ...
 
Yazlıklar gitti, kışlıklar çıktı
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte baharlık kıyafetler vitrindeki yerini ...
Erzurum monopoly’de
Dünyada 106 ülkede oynanan, 40 ayrı dilde üretilen ve popüler kutu Oyunlarından ...
TELEKOM’dan kablo hırsızlığı tepkisi
Erzurum’da fiber optik kablo hırsızlığı giderek boyut büyütüyor. Erzurum’da, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva