ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
21 Ekim 2014 Salı - 07:58

EDT’den 4 oyun

Erzurum Devlet Tiyatrosu bu ayın iki, Kasım ayının da ilk haftasında 4 oyunla izleyicisini buluşturacak. Deli İbrahim, Karagöz’ün Rüyası ve Maskeliler’in seyirciyle buluştuğu EDT sahnesinde 2 Kasım Pazar günü Yaşlı Kuklacı oyunu da sahnelenecek

EDT’den 4 oyun

DİLEK BAYRAK
Erzurum Devlet Tiyatrosu bu ayın iki, Kasım ayının da ilk haftasında 4 oyunla izleyicisini buluşturacak. Deli İbrahim, Karagöz’ün Rüyası ve Maskeliler’in seyirciyle buluştuğu EDT sahnesinde 2 Kasım Pazar günü Yaşlı Kuklacı oyunu da sahnelenecek. 
DELİ İBRAHİM
Turan Oflazoğlu ‘nun yazdığı, A. Sinan Pekinton’un yönettiği Dili İbrahim oyunu 23 Ekim Perşembe 19:30, 24 Ekim Cuma 19:30, 25 Ekim Cumartesi 19:30, 25 Ekim Cumartesi 14:00’te sahneye konulacak.
Cengiz Toraman, Gökhan Kocaoğlu, Keiko Belir Yarar, Mehmet Yıldız, Sezai Yılmaz, Taner Köse, Emre Yılmaz, Kübra Tığtepe, Melike Durak, Samet Talayman, Ömer Menteşe, Bilal Hüseyinoğlu, Kadir Çelik, Gülsüm Yalçın, Eymen Atalay, Ayçin Güvercin, Serkan Yanar, Mertcan Polat, Hakkı Yılmaz ve Hilmi Yükseloğlu’nun rol aldığı oyunun konusu şöyle:
“4. Murat’ın saltanatı süresince bir kafeste yaşamaya mahkûm olan İbrahim, ruhî yapısıyla padişah olacak nitelikte bir kişi değildir ama Osmanlı devlet geleneğinin bir sonucu olarak IV. Murat'tan sonra tahta çıkarılır. İlk sahnede yapılan tahta çıkış töreninde şizofrenik yapısı kendisini gösterir. Sahnede bulunan herkes Sultan Murat’tan sonra böyle bir insanın padişah olmasını üzüntüyle seyrederler. Tahta çıkarken söylediği sözler onun, güç ve iktidar peşinde olmadığını gösterir ve bürokratların içini rahatlatır. İbrahim’in devlet işlerindeki tecrübesizliğini sadrazamı Kaara Mustafa Paşa kapatır. Yönetimde Kara Mustafa Paşa’nın etkili olması, Valide Sultan olan Kösem Sultan’ı endişelendirir. Oğlunun tahtta fazla kalamayacağını anlayarak bir an önce bir erkek evlat sahibi olmasını ister. Bunun için Cinci Hoca adlı büyücüden yardım alır. Korkular içindeki İbrahim’in cinsel gücünü kazanmasını sağlarlar. İbrahim’in çılgınlığı cinnete dönüşürken Kösem Sultan, darbe hazırlıklarını tamamlar. Akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle tahttan indirilen padişah, soytarısı ve Hümaşah Sultan ile birlikte bir hücreye kapatılır. Kösem Sultan, tahtın yeni sahibi Sultan Mehmet’e zorla İbrahim’in ölüm fermanını yazdırır ve oğlunun ölümünü seyreder.”
MASKELİLER
Ilan Hatsor’un yazdığı, Nebi Tarhan’ın çevirdiği  ve Yunus Emre Bozdoğan’ın yönettiği Maskeliler 30 Ekim Perşembe 19:30, 31 Ekim Cuma 19:30, 1 Kasım Cumartesi 19:30, 1 Kasım Cumartesi 14:00’te Erzurumlu tiyatroseverlerle buluşacak. Burak Altay, Kuvvet Yurdakul ve A.Raif Atalay’ın rol aldığı oyunda, savaşın ortasındaki Filistin de üç erkek kardeşin ihanet, bağlılık, güven, yaşama amacı ve aile bağları ile gerçeğin çatışmasını; ülkesi ve ailesi arasında kalan kardeşlerin hesaplaşmaları çarpıcı bir dille anlatılıyor. Savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparan ezici baskısına, insanları nefret ve şiddet içinde birbirlerinden uzaklaştırmasına çok iyi bir örnek olarak ve ilk kez bir “karşı bakışla” işlenerek sahneleniyor.
YAŞLI KUKLACI
EDT Sahnesinde 2 Kasım Pazar günü Ahmet Somers’in yazdığı, Levent aras’ın yönettiği Yaşlı Kuklacı sahneye konulacak. 1 perdelik oyunun konusu EDT Web sitesinde, “Bir kukla tiyatrosundaki birbirinden tatlı ip kuklaları, oynatıcıları olmadan, bulundukları çantanın içinde canlanıp oyunu kendi başlarına oynamaya çalıştıkları, komik ve büyüleyici serüvenlerine katılmaya ne dersiniz?
İyi seyirler.’ İfadeleriyle tanıtıldı.
Oyunda  Ömer Menteşe, Taner Köse, Melike Durak, Emre Yılmaz, Cihat Faruk Sevindik, Kübra Tığtepe, Sinan Kaya VE Samet Talayman’ın rol aldığı açıklandı.
KARAGÖZ’ÜN RÜYASI
EDT Sahnesinde 26 Ekim Pazar günü 1 perdelik Karagöz’ün Rüyası adlı oyun sahnelenecek. Ömer Naci Topçu’nun yazıp Mustafa Mutlu’nun yönettiği oyunda Emre Yilmaz, Taner Köse, Samet Talayman ve Ömer Mente rol alıyor.
Oyunun konusu ise şöyle: Yıllardır büyüklerimizden dinlediğimiz, onların anlatımlarında hüzünlendiğimiz gölge oyunumuzun kahramanları, Karagöz ve Hacivat’ın başından geçen olayları, onların büyülü dünyalarından izlemeye ne dersiniz? Karagöz, Hacivat’tan kendisi için iş bulmasını ister. Hacivat bu isteğini kabul eder ve Karagöz’e iş bulur. Fakat işler düşünüldüğü gibi gitmez...

 
‘Bu fırsat iyi değerlendirilmeli’
 
Altın Portakal bu kez Doğu’ya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TYB sohbetleri başladı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin 15 günde bir düzenlediği “Söylenecek ...
Erzurum Müzesi güncelleştiriliyor
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Müze Müdürlüğüne bağlı 7 Bin eserin restorasyon çalışmaları ...
Tebriz Kültür ve Sanat Haftası başladı
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Sekmen, Erzurum ve Tebriz'in ...
 
Oltulular Platformu’ndan ‘Şûra’nın Çocukları’
Marmara Oltulular Platformu hazırladığı proje ile yurtiçi ve yurt dışındaki ...
Aşık Reyhani Stüdyosu’ndan ‘Yaylaların Avazı’ yükselecek
TRT Erzurum Müdürlüğü Aşık Reyhani Stüdyosu, yeni yayın döneminde Türk ...
İlk konukları Çınar ve Maraşlıgil oldu
Kardelen TV’de üç seneden beri devam etmekte olan “İlahi Vahyin Sesi” ...
 
TYB’de ‘Söylenecek Çok Söz Var’
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi kuruluşunun 10. Yılında yeni dönem ...
İşte Erzurum’a yakışan rekor..
Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Türkiye genelinde bir kişinin ortalama 6 kitap ...
Kardelen Tv yeni yayın dönemi tanıtımını yaptı
Erzurum’un uydu üzerinden yayın yapan televizyon kanalı Kardelen TV, yeni ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva