ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>TÜRKİYE
26 Kasım 2012 Pazartesi - 19:25

Dokunulmazlıkları kaldırılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin güvenlik güçlerine ilişkin davranışlarıyla ilgili, “Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir“ dedi.

Dokunulmazlıkları kaldırılacak

DERYA YETİM
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin güvenlik güçlerine ilişkin davranışlarıyla ilgili, “Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir“ dedi.
Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Dördüncü Zirvesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un eşbaşkanlıklarında, her iki ülkeden ilgili bakanların da katımıyla Madrid’de gerçekleştirilecek. Zirveye katılmak için Madrid’e hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirve hakkında bilgiler verdi.
Bu zirve sonrasında İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu süreci şuanda kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu oluşturulan ortak irade şuana kadar başarılı bir şekilde sürdürüldü. Yılda 1 kere dönüşümlü olarak Türkiye ve İspanya ile ilgili bakan arkadaşlar bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar analiz etmek suretiyle karşılıklı sektörel bazda atılması gereken adımlar başarılı bir şekilde yürütüldü. Görüşmelerde ikili ilişkilerimizi bütün boyutlarıyla gözden geçirme imkanı bulacağız. Ayrıca AB’ye tam üyelik sürecinde bugüne kadar bizleri destekleyen İspanya ile bu yeni dönem, şuanda biliyorsunuz Güney Kıbrıs, dolayısıyla ilişkilerimiz kesik, ama 2013’e İrlanda’nın dönem başkanlığı ile giriyoruz ve farklı bir adımı da atmanın ön hazırlıklarını görüşelim istiyoruz. İkili ticaret hacmimiz 2011 yılında 8 milyar Euro idi, bu yıl biraz düşüğüz, Avrupa’daki malum kriz nedeni ile yüzde 10’luk düşüş var. İspanyol şirketlerinin Türkiye’de çok önemli yatırımları mevcut. Bu yatırımlar 7 milyar euroyu aşmış durumda. Bu zirve ile birlikte İspanya ile ikili ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.
4. YARGI PAKETİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin 4. Yargı Paketi ile ilgili sorularına, “4. Yargı Paketi ile ilgili olarak bugün Adalet Bakanlığımız Bakanlar Kurulu’nda sunumunu yaptı. Bu sunumda değerlendirmelerimizi yaptık. Atılması, üzerinde çalışılması gereken bazı maddelerin olduğunu gördük. Tekrar hazırlıklar yapılacak ve bundan sonra kurulumuza getirilecek. Nihayi kararımızı verip, Bakanlar Kurulu olarak hükümet tasarısı olarak TBMM’ye göndereceğiz” şeklinde cevap verdi.
“BU ZEVATLA İLGİLİ KARARI DOKUNULMAZLIKLARINI KALDIRARAK VERECEĞİZ”
Erdoğan, BDP’li milletvekilinin halkı ayaklanmaya çağırdığına yönelik iddiaların sorulması üzerine, “Parlamentoya bu tür, özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde bu fezlekelere aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Milletvekili sorumluluğu sıradan bir insana benzemez. Ne konuştuğunu bilmeli, hareketlerine dikkat etmeli, mütevazi olması gerekirken, silahlanmaya, ayaklanmaya çağırmak; bunlar TBMM çatısı altında olanlara yakışmaz. Bununda ötesinde kendisine bölücü terör örgütünün uzantısı sıfatını vererek bu şekilde bir yaklaşım tarzı içine girenler noktasında parlamentoda çok daha faklı bir uygulamanın olması gereğine inanıyorum. Şuanda bu şekilde 800’ü aşkın dosya var. Bunlar sıradan dosyalar değil. Bunların üzerinde çalışılarak bir değerlendirmeyi grubumuz yapacak, önümüze geldiği anda kararını vereceğiz. Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir.”
RUSYA’NIN SURİYE TAVRI
Medvedev’in Suriye ilgili ilgili yaptığı “Uluslararası bir yaptırım olursa biz de silah sevkiyatını durdururuz” şeklindeki açıklama ilgili soru üzerine, “Yaptığınız açıklamalar doğruysa bu sağlıklı bir gelişme demektir. BM Güvenlik Konseyi’ndeki tavrını Rusya tavrını değiştiriyor anlamındadır bu. Yaptırımlar konusunda BM Güvenlik Konseyi’nde gündeme gelen teklifi Rusya ve Çin daha önce olumsuz baktı. Böyle bir yeni değerlendirme olursa Suriye ve bölge için de çok hayırlı bir gelişme olur. Pazartesi günü sayın Putin burada olacak, kendileri ile yüksek düzeyli stratejik konsey toplantımızı yapacağız. Bu toplantılar esnasında bu konuda bizim için önemli olan başlıklar arasında” diye konuştu.
 

 
Zirvede 'Büyük' fırtına
 
ATAÜNİ’den ‘Android Uygulama’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 27 Kasım 2012 Salı 11:11

dokunulmazlığın kaldırılması şart kim ne yaptı ise cezasını çeksin parti ayrımı olmaksızın

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Başbakan da olsam bir öğrenciyim’
Erdoğan, “Bu ülkenin başbakanı da olsam, en büyük siyasi partinin genel ...
Yazgan dualarla uğurlandı
Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan son yolculuğuna uğurlandı.
Datça şehit öğretmenini ölümsüzleştirdi
Erzurum’da 1994 yılında iki öğretmen arkadaşıyla birlikte teröristler ...
 
‘Ana dilde hizmet açığı yok’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugüne kadar sağlık hizmeti alımında meramını ...
‘Türkiye, İslam Dünyası’nın merkezi’
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 8. Avrasya İslam Şurası’nın ...
Başbakan Pakistan'a gitti
D-8 zirvesine katılmak için Pakistan'a yapacağı ziyaret öncesi hava limanında ...
 
Avrasya’da İslam Geleneği
Perşembe günü sonuç bildirgesiyle sona erecek olan 8. Avrasya İslâm Şurası’nın ...
Şehit anasından bayrak dersi!
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay ...
Başbakan Erdoğan resti çekti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti haftalık grup toplantısında konuştu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva