ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Ocak 2013 Pazar - 19:14

Doğu yeniden beyaza büründü

Erzurum’da Pazartesi günü güneşli bir hava, Salı ve Cuma günü ise kar yağışı görülecek. Hafta boyunca sıcaklık değerleri 1 ile eksi 10 derece arasında değişkenlik gösterecek.

Doğu yeniden beyaza büründü

ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı hafta boyunca etkili olacak. Erzurum’da Pazartesi günü güneşli bir hava, Salı ve Cuma günü ise kar yağışı görülecek. Hafta boyunca sıcaklık değerleri 1 ile eksi 10 derece arasında değişkenlik gösterecek.
Meteoroloji verilerine göre haftaya güneşli bir havayla girecek olan Erzurum’da pazartesi hava sıcaklık değerleri eksi 7 ile eksi 2 derece arasında değişecek.  Salı günü kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı en yüksek 1, en düşük ise eksi 10 derece olarak hissedilecek. Çarşamba günü gündüz hava sıcaklığı 0 derece olacak, gece ise eksi 8 dereceye inecek. Perşembe günü eksi 1 ile eksi 10 derece arasında değişkenlik gösterecek olan hava sıcaklığı değerleri Cuma günü eksi 2 ile eksi 9 derece arasında seyredecek.
DİYADİN KAYMAKAMI YOL AÇMA ÇALIŞMASINA KATILDI
Ağrı'nın Diyadin İlçe Kaymakamı Serdar Arslantaş, karla mücadele ekipleriyle birlikte yol açma çalışmalarına katıldı, işçilere ekmek-döner ikram etti.
Kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı Diyadin ilçesinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Diyadin Kaymakamı Serdar Arslantaş, karla mücadele ekipleriyle birlikte yol açma çalışmalarına katıldı. Kaymakam Arslantaş, çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçedeki tüm köy yollarının yeniden ulaşıma açtıklarını belirten Kaymakam Arslantaş, "Kar yağışının ardından havalarında ısınmasıyla birlikte çalışmalarımızı hızlandırdık. Kar kalınlığının yol açma çalışmalarını güçleştirmesine rağmen, ekiplerimizin yaptığı çalışmalarla tüm köy yollarımızı açtık" dedi.
İlçe merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan Yuva ile Kuşlu köy yollarındaki çalışmalara da katılan Kaymakam Arslantaş, burada kar temizleme çalışmalarını yürüten ekibe ekmek-döner ikram etti.
EKSİ 18 DERECEDE GERÇEĞİ ARATMAYAN ÇIĞ TATBİKATI
Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince eksi 18 derece altında yapılan bölgesel çığ tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Merkeze 42 kilometre uzaklıkta bulunan Abalı Kayak Merkezi'nde acil durumlarda müdahale için çığ tatbikat yapıldı. Hava sıcaklığının eksi 18 çığ altında kalan 2 kişiyi kurtarmak için adeta zamanla yarıştılar. Van'ın yanı sıra Bitlis, Hakkari, Ağrı, Siirt ve Muş illerindeki arama kurtarma ekipleri ile sağlık görevlilerinden oluşan 75 kişilik bir ekip katıldı. Arama kurtarma köpeği ‘Naz’ın da katıldığı tatbikatta, çığ altında kalan 2 kişinin kurtarılması senaryosu hayata geçirildi. Ekipte görevli 2 kişi bir metrelik çukur kazılarak üzerlerinin karla örtülmesinin ardından başlayan tatbikatta, arama kurtarma ekipleri tarafından başarıyla tamamlanarak hem de kar altında kalan arkadaşlarını vakit kaybetmeden bulundukları yerden çıkarmak için adeta zamanla yarıştı. Yaklaşık 30 dakika boyunca karla kaplı alanda canlı arayan ekipler, çığ altında kalan kişilerin yerlerini tespit ettikten sonra kurtarma çalışması yaptı. Kar altından çıkarılan 2 kişi, daha sonra kar motorlu aracıyla ambulansa ulaştırıldı.
MUŞ’TA ÜÇEVLER GRUP KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI
Muş İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 6 ay boyunca ulaşıma kapalı olan Üçevler grup köy yollarını ulaşıma açtı.
Muş’ta etkili olan kar yağışının ardından kapalı olan köy yollarını ulaşıma açma çalışmaları devam ediyor. Muş Ovası ve dağlık bölgede bulunan köy yollarını ulaşıma açan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, daha sonra da Üçevler grup köy yollarının ulaşıma açılması çalışmalara başladı. Çalışmaları yakından takip eden İl Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, kış aylarında ulaşımın çileye dönüştüğü Üçevler grup köy yollarında her yıl karla mücadele çalışmalarının sonuç vermediğini ve açılan yolun kısa bir süre sonra tekrar kapandığını ifade etti. Yentür, “Burası yaklaşık 5 ay boyunca kar yüksekliğinin 2 ile 6 metre arasında değiştiği bir bölgemizdir. Bölgede gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlar zor şartlarda ulaşımlarını sağlamaya çalışıyorlar. Karla mücadele ekiplerinin, açtıkları yol bir saat geçmeden tekrar fırtına ve tipi nedeni ile kapanıyordu” dedi.
Yentür, karla mücadele çalışmaları kapsamında 2 dozer, 1 greyder ve 10 personel ile yol açma çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Her yıl yaşanan sıkıntıların bu yıl da yaşanmaması için yarıyıl tatili olmadan gurup köy yollarını açmamız konusunda sayın Valimiz talimat verdi. Biz de İl Özel İdaresi ekipleri olarak gece-gündüz olağan üstü bir çalışma ile yolları açtık. Devletin bütün imkanları ile vatandaşının yanındayız. Vatandaşlarımızın hizmetinde olmak, onları ferahlandırmak hakikaten güzel bir duygu” şeklinde konuştu.
Köy ve mezra yollarının yeniden açılmasıyla birlikte rahat bir nefes alan yöre halkı, yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
YÜKSEKOVA’DA KAR YAĞIŞI
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sıcak geçen bir haftanın ardından kar yağışı yeniden etkisini gösterdi.
Güneşli geçen bir haftanın ardından tekrar başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçedeki vatandaşlar yoğun kar yağışı nedeniyle dışarıya çıkmamaya özen gösterirken, sürücüler ise zor anlar yaşıyor. Yolların kayganlaşması üzerine araç sahipleri araçlarına zincir takarak önlem almaları dikkat çekerken, tezgahçılar da tezgahlarının üzerini naylonlarla kapatarak önlem aldı.
Yüksekova Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, yağışların perşembe gününe kadar aralıklarla etkili olacağını söyledi.
HAKKARİ’DE YENİDEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI
Hakkari’de kar yağışı yeniden başladı.
Hakkari’de güneşli bir haftanın ardından bu sabah yeniden kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Sürücüler yollarda kalmamak için araçlarına zincir takarken, etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların çarşı merkezine çıkmamaya özen göstermesi dikkat çekti. Hakkari caddelerinde çok az sayıda esnafın işyerlerini açması ise gözlerden kaçmadı.
ZAP SPOR’A KAR ENGELİ
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Ligi’nde mücadele eden Hakkari Zap Spor'un sahanın karla kaplı olması nedeniyle, Batman Gercüş ile oynaması gereken maçı ertelemek zorunda kaldı.
Bölgede zor şartlar altında mücadele eden Hakkari Zap Spor'un, Hakkari Şehir Stadyumu'nu ilgili kurum tarafından kardan temizlenmemesi üzerine bu hafta Batman Gercüş takımı ile oynayacağı maçı ertelemek zorunda kaldığı bildirildi. Teknik direktör Mecit Tekin, Hakkari’de sporla uğraşan gençlere sahip çıkmadığını belirterek, “Bu duyarsızlık sadece bize karşı değil. İlde faaliyet gösteren tüm spor kulüplerine hiçbir destek sağlanmamaktadır. Özellikle Hakkari’yi temsil eden Hakkari Zap Spor Kulübü ve Hakkari Gücü Bayan Futbol Takımı bu anlamda sıkıntıların başını çekmekte olup çok zor şartlarda Hakkari’yi temsil etmektedir. Herkes bizden başarılı olmamızı beklerken, bunun için en ufak bir destek sunulmadığı gibi birçok konuda engel olunmakta, bir de acımasızca olumsuz eleştirilere maruz bırakılmaktayız. Bir zamanlar Hakkari’yi yöneten valiler, Hakkari Spor’a sınırsız ve sonsuz destek sundukları için kulübün etrafından yüzlerce müteahhit ve iş adamı kulüpte yönetici ve başkan olmak için her yola başvuruyordu. Bugün ise ilimizi temsil eden Hakkari Zap Spor Kulübü’ne bir pet su bile destek bulunan kimse yoktur” dedi.
“KARLA KAPLI SAHA YÜZÜNDEN MAÇLARIMIZI İL DIŞINDA YAPIYORUZ”
İlgili kurum yetkililerinin duyarsızlığı yüzünden sahanın karla kaplı olduğunu ve bu yüzden Hakkari'de yapılması gereken maçları dışarıda yaptıklarını dile getiren Tekin, “İlk yarının son haftasında Cizre Basra Spor ile Hakkari’de oynamamız gereken maçı sahamızın açılmaması nedeniyle zorunlu olarak Van ilinde oynadık. Farklı skorla kazanabileceğimiz maçı Van’da oynadığımız için, kendi saha ve seyircimizin avantajını kaybettiğimizden berabere bitirmiş olduk. Burada yetkililere soruyorum? Dersim Spor, Erzurum, Doğubayazıt, Kars ve bölgemizin birçok şehrinde suni çim sahalar vardır ve buralarda her türlü araçlar sokulmakta o ilin takımına her türlü destek sunulmaktadır. Oysa bizim ilimizde neden halen sahamız karla kapalı ve maçlarımızı dışarıda yapıyoruz. Biz ve Hakkari Gücü Bayan Futbol Takımı, sahamızı açtıramadığımız için maçlarımızı dışarıda oynamak zorunda kalıyoruz. Tek gerekçe, bozulacak diye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün sahaya araç sokmayışı. Peki bu sahaların yapılmasındaki amaç futbol takımların yaralanması için değil midir? İlimizi temsil eden bu takımlar kendi saha ve seyircisi önünde maça oynayamadıktan, kümeye düştükten sonra bu sahaların ne anlamı var. Yoksa bu sahalar 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamaları için mi yapılmış. Eğer onun için yapıldıysa saha girişine bir tabela asarak 'Burada futbol oynanamaz' denilsin ve törenlerde kullanılır denilsin. Biz de ona göre hareket edelim” diye konuştu.
“İLGİSİZLİK VE SAHİPSİZLİK DEVAM EDERSE TAKIMI LİG’TEN ÇEKECEĞİZ”
Hakkari Zap Spor’a gereken desteğin sağlanmaması, sahipsizliğin devam etmesi durumunda takımı ligden çekmek zorunda kalacaklarını ifade eden teknik direktör Mecit Tekin, “Takımın ligden çekmeleri halinde bunun tek sorumlusunun ili yöneten yetkililerin olacaktır. Bunun hesabını halka vermek zorunda kalacaklar. Spora gönül vermiş insanlar olarak tek amacımız sosyal ve kültürel anlamda gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimini sağlamak, kahve köşelerinde ve internet ortamlarında uzaklaştırmak, daha sağlıklı bireyler yetiştirmektir” şeklinde konuştu.
VAN’DA LAPA LAPA KAR YAĞIŞI
Van’da aniden bastıran lapa lapa kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Öğle saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kimileri kucağındaki çocuğunu kapalı bir mekana götürme telaşına düşerken, kimileri ise kar altında fotoğraf çekmeyi tercih etti. Yaklaşık yarım saat etkili olan kar yağışı nedeniyle üşüyen bazı çocuklar ise, sokak ortasında ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Hayatı durma noktasına getiren kar yağışının aralıklarla etkisini sürdüreceği belirtildi.
TATVAN’DA KAR YAĞIŞI
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir haftadır etkisini gösteren güneşli hava yerini yeniden kar yağışına bıraktı.
Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Tatvan’da birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezi de beyaza büründü. Araçlarıyla kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, yine kar yağışına en çok sevinen çocuklar oldu. Sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı ilçede, İlçe Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.
SARIKAMIŞ SÖMESTR TATİLİNDE DOLDU TAŞTI
Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi, sömestr tatili ve hafta sonu olmasından dolayı kayakçıların akınına uğradı.
Bayraktepe Kayak Merkezine akın eden kayak severler, yoğun kar yağışına aldırış etmeden kaymanın tadını çıkarttılar. Okulların tatil olmasıyla birlikte Türkiye’nin farklı illerinden Sarıkamış’a akın eden kayak severler, Sarıçam ağaçlarının arasında uzun kayak pistlerinde kayarak hafta sonunu doyasıya yaşadılar. Sarıçam ağaçlarıyla çevrili Bayraktepe Kayak Merkezi'ne gelen yerli ve yabancı turistler, kayak ve snowboard yaparak doyasıya eğlendiler. Kar kalınlığının 195 santimetre olduğu Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bulunan Çamkar, Ce-mar Toprak, Dolina Otelleri ile Kar ve Alpina Konakları'nda doluluk oranının yüzde yüz olduğu bildirildi.
Çok sayıda vatandaş ise kar yağışı alında mangal yaktı. Mangal yakarak karın tadını çıkaran vatandaşlar, özellikle hafta sonları Sarıkamış’a geldiklerini ve aileleriyle birlikte hafta sonlarını burada geçirdiklerini kaydettiler.
ONLAR SADECE GÜNEŞLİ HAVADA EVLERİNE GİDİYOR
Karayolları kar temizleme ve yol açma ekiplerinin çalışmaları, diğer çalışanların şartlarına benzemiyor. Onlar için trafik engeli veya fırtına tatil değil, aksine çalışmaları için en büyük sebep oluyor.
Ardahan'ın Posof ilçesi bu yıl ılık bir kış geçirse de, Posof Damal arasındaki 2 bin 550 rakımlı Ulgar Dağı'nda mesai sürekli devam ediyor. Çalışanlar yaptıkları işlerden memnun olsa da, onları üzen tek şey karla mücadele çalışmalarının müteahhitlere verilmesi. Adeta cankurtaran olarak çalışan ekipler, özelleştirmenin kendi işlerini olumsuz etkileyeceğinden endişe ediyor.

 

 
Teşekkürler Akdağ…
 
Nüfusta şok sonuç..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
194 köy yolu ulaşıma kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeniden başlayan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz ...
25 günde 293 hasta kurtarıldı
Erzurum’da 2013 kış sezonu içerisinde 293 hastanın kurtarılarak Erzurum’daki ...
Aile Eğitimi kursu tamamlandı
Aile Eğitimi” kursunu başarıyla tamamlayan 27 kursiyere düzenlenen törenle ...
 
16 yıldır annesini arıyor
Fatma’nın babasının yıllar önce Erzurum’dan İzmir’e inşaatlarda çalışmak ...
Palandöken’de istişare etkinliği
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, belediyede çalışan memurlarla ...
73 köy yolu kapandı
Erzurum'da 73, Ağrı'da 41, Iğdır'da 6 olmak üzere toplam 120 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
 
Pasinler’de 12 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı Erzurum’un Pasinler ilçesinde de etkili oldu
Kar yolları kapattı
Erzurum’da bir hafta aradan sonra bugün sabah saatlerinde başlayan lapa ...
İspir’de hafif şiddetli deprem
İspir ilçesine bağlı Üzümbağı Köy’ünde Salı günü akşam saatlerinde hafif ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva