ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SPOR
19 Ocak 2010 Salı - 04:33

Doğu’nun yeteneklerini “yıldızlaştıracaklar”

Geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin umut ışığı olan "Anadolu Futbol Akademisi Projesi" içerik olarak genişletilerek "Anadolu Spor Akademisi" ismini aldı.

Doğu’nun yeteneklerini “yıldızlaştıracaklar”

Bölgenin makus talihini yenmeye aday gösterilen ve Türkiye'de yediden yetmişe herkesin dikkatini çeken proje artık bünyesinde sadece futbolu değil, çok sayıda spor branşını da barındıracak. Üstelik genişletilen proje kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi'nde spor alanında bugüne kadar yapılamayan çalışmalar bu sayede hayata geçirilecek.
//DOĞU ANADOLU FUTBOL AKADEMİSİ
Anadolu Spor Akademisi adını alan ve yapılan ikili görüşmelerin ardından Ağrı'da hayata geçirilmesi kararlaştırılan proje için kollar sıvandı. Ve çalışmalara hemen başlanıldı. Ağrı Valisi Mehmet Çelik, "Ağrı'yı ve Ağrılı çocuklarımızı gelecekte daha güzel günler bekliyor" derken 15-21 Şubat tarihlerinde İsviçre'de yapılacak olan Aara-Masters U-11 turnuvasına gidecek takımda yer alacak futbolcular için seçmeler Çarşamba, 10.00 ile 17.00 saatleri arası başlayacak Cuma gününe kadar devam edecek.
//İLK ADIM
Göç nedeniyle önemli kan kaybeden illerin başında gelen Ağrı'nın adeta gülen yüzü olarak kabul edilen Anadolu Spor Akademisi projesinin en büyük destekçisi şehrin Valisi Mehmet Çetin. "Gençlerin önünü açmak, onlara sosyal, kültürel ve sağlıklı bir gelecek sunma adına ne gerekiyorsa yapılmalı. Çocuklarımızı doğduğu topraklarda tutabilmek ve yaşadıkları şehrin marka olmasını sağlamanın yolu eğitim ve spordan geçer" diyen Vali Çetin, "Projenin amacı geleceğimizin emanetçisi olarak gördüğümüz gençlere bu
ortamı hazırlamak. Spor insanları her türlü kötü alışkanlıktan uzak tuttuğu gibi spor dallarında gösterilen başarılarda o insanların yaşadığı şehirlerin birer marka olmasını sağlar. Bizim amacımız öncelikle Ağrı'nın göç vererek kan kaybetmesini engellemek ve Anadolu Spor Akademisi'nde yetişecek yıldızlarla şehrin ismini dünyaya tanıtmak olacak" şeklinde konuştu.
//DOĞU'DA BİR İLKE İMZA ATILACAK
Ağrı'da hayata geçirilecek olan Anadolu Spor Akademisi, aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilkinde öncüsü olacak. Ağrı'nın sosyo-kültürel yapı, ekonomik zenginlik ve şehrin bölgede cazibe merkezi olmasını sağlamak için yeniden tasarlanan projedeki tesisler tamamlandığında ay-yıldız görünümünde olacak.
Anadolu Spor Akademisi bünyesinde; otel, lojman, yurt, okullar, sosyal tesisler, salon futbolu, basketbol, hentbol, voleybol, tenis kortları, masa tenisi salonu, squash kortu, jimnastik ve güreş salonları, buz hokey salonu, atış poligonu Uzakdoğu sporları, boks ve fitness salonu gibi çok sayıda spor branşını barındıracak. Projenin devamlılığını sağlamak için ayrıca Ağrı'da ilk kez çok kapsamlı bir A.V.M bulunacak ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk badminton sahaları da böylece gençlerin hizmetine sunulmuş
olacak. Futbol sahaları, açık ve kapalı spor salonlarının yansıra birde helikopter pisti bulunacak.
//TASARIMI BİLE HEYECAN UYANDIRIYOR
Anadolu Spor Akademisi proje ekibini makamında kabul eden Ağrı Valisi Mehmet Çetin, hazırlanan çalışmaların heyecan uyandırdığını belirterek, "Ağrı'da önemli yatırımlar kazandırmak için sürdürülen başarılı çalışmalara bir yenisi eklemenin sevinci içindeyiz. Projenin hayata geçirilmesi için el birliği ile var gücümüzü ortaya koyarak çalışmalara start verdik. Ağrılı çocuklarımız geleceğe daha emin adımlar atacak." diye konuştu.
Vali Çetin'in projenin hayta geçirilmesi için gösterdiği ilginin spor camiası içinde sevindirici olduğunu vurgulayan Anadolu Spor Akademisi Koordinatörü Menejer Özcan Şimşek, "Anadolu Futbol Akademisi projesini hazırlarken, aldığımız tebrik telefonları bu işte ne kadar önemli adım attığımızı gösteriyordu. Ve herkese, gelin bu işte fikir birliği yapalım daha güzel çalışmalar ortaya çıksın diye çağrı yapmıştık. Ardından projenin tanıtımı için Ağrı Valimiz Mehmet Çetin ile yaptığımız görüşmelerde projenin
genişletilerek hayata geçirilmesinin bölge adına kazanç getireceği kanısına varınca hemen kollar sıvandı ve çalışmalara başlatıldı. Genişletilen proje Ağrı'nın inanıyorum ki, gülen yüzü olacak. Sayın Valimizin gösterdiği genişletilmiş projenin tasarımı bile heyecan uyandırıyor" diye konuştu.
//YILDIZLARIN SEÇİMİ YAPILACAK
15-21 Şubat tarihlerinde İsviçre'de yapılacak olan Aara-Masters U-11 turnuvası için de Ağrı'da seçmeler Çarşamba günü başlayacak.
Geçtiğimiz yıllarda İsviçre'de düzenlenen Masters U-11 turnuvalara, Karamürsel Spor Kulübü ve Fenerbahçe Spor Okulu futbolcularını götüren Mehmet Kayrım, Ağrı'da önce seçmeleri yapacak ardından takımı hazırlayarak İsviçre'ye götürecek.
Ağrı'da öğrenim gören 1999 doğumlu ve üzerindeki yaş gruplarından seçilecek olan yetenekli çocuklar, turnuvada devlere karşı boy gösterecek. İsviçre'deki turnuvada D Grubunda yer alan Anadolu Spor Akademisi, FC Lokomotiv Moskau, Liepajas Metalurgs Lettland, Recife Seleçao team Brasilien takımlarıyla karşılaşacak.
Turnuvada, Ağrı'da hayata geçirilecek olan Anadolu Spor Akademisi projesi için FIFA Başkanı Sepp Blatter iyi niyet mektubu imzalayacak. Son dakikada bir değişiklik yapılmazsa, Ağrı Valisi Mehmet Çetin'de İsviçre'deki turnuvaya katılacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hentbol yarıfinalleri sona erdi
Sinop'ta düzenlenen, Erzurum’un da yer aldığı 'Genç Kızlar ve Erkekler ...
Şükrüpaşa spor salonuna kavuştu
Erzurum’a yeni bir spor tesisi daha kazandırıldı.
Özel idareden sportif başarı
Mersin’de yapılan Kulüpler arası Kros Liginde Erzurum büyük bir başarı ...
 
Tekman’da kayak eğitimi başladı
Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe ilçede bulunan Atatürk İlköğretim Okulu ...
Erzurumspor’a büyük destek
Erzurumspor’dan en fazla alacaklı durumundaki Saffet Sancaklı’nın, alacağından ...
FISU semineri başlıyor
FISU Semineri 19-21 Ocak 2010 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak. ...
 
Palandöken'de kayak kazası
Erzurum'da düzenlenen kayak yarışmalarında hızını alamayan bayan sporcu, ...
Maratoncu Kanpei, Erzurum’a koşuyor
Dünyayı koşarak turlamayı hedefleyen 60 yaşındaki Japon ultramaratoncu ...
Erzurum ”Curling”le tanıştı
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva