ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Ocak 2013 Cuma - 00:51

Doğu’nun nabzı kara bağlı

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ulaşımı ve eğitimi olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar sebebiyle Erzurum’un karayazı, Arı’nın Patnos, Bitlis’in ahlat, Tatvan, Hizan, Ardahan’ın Göle ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Doğu’nun nabzı kara bağlı

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ulaşımı ve eğitimi olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar sebebiyle Erzurum’un karayazı, Arı’nın Patnos, Bitlis’in ahlat, Tatvan, Hizan, Ardahan’ın Göle ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Van Yüzüncü Yıl üniversitesinde de bu gün eğitime ara verildi.
PATNOS'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
Ağrı'nın Patnos ilçesinde yolu kardan kapanan Armutlu köyünde, prostat kanseri olan Tahsin Batır (80) adlı hasta, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Patnos Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, 112 Acil Servis birimine gelen bir ihbarın kendilerine bildirilmesi üzerine, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki köye kepçe, idare aracı ile hareket ettiklerini belirtti. Yer yer kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu köye, 8 saatte zorlukla ulaştıklarını ve hastayı alarak Patnos Devlet Hastanesi'ne getirdiklerini anlatan Kısa, görevlerini başarıyla yaptıklarını belirtti.
Kısa, Patnos’ta iki günden beri yağan kar yağışı sonrası 92 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yol açma çalışmalarında önceliği 112 Acil Servisin bildirdiği yerlere verdiklerini anlatan Patnos İlçe Özel İdaresi Müdürü Gündoğdu Kısa, ’’Şuan kar yağışı ve fırtına devam ettiği için açtığımız yol bir saat sonra tekrar kapanıyor. Biz de öncelikle hastası olan bölgelerin yolunu açıp hatalarımızı kurtarıyoruz’’diye konuştu.Öte yandan Patnos’ta ilçe merkezi ve köylerde eğitim bir gün süreyle tatil edildi.
YYÜ’DE KAR TATİLİ
Van’daki olumsuz hava şartları nedeniyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi de bir gün tatil edildi.
YYÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, senato tarafından alınan kararla sadece öğrencileri için 10 Ocak Perşembe gününün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, “Yapılamayacak dersler, senatomuzca belirlenecek bir tarihte (hafta sonu) telafi edilecektir” denildi.
AHLAT'TA EĞİTİME 1 GÜN DAHA ARA VERİLDİ
Bitlis'in Ahlat ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.
Salı ve çarşamba günü için eğitime ara verilirken, kötü hava koşulları nedeniyle bugün de tüm okullar tatil edildi. Bitlis Valiliği’nin kararıyla bugün de eğitime ara verildiği açıklandı. Hava şartlarına bağlı olarak yapılacak olan değerlendirme sonucunda ise tatilin uzatılıp uzatılmayacağına karar verileceği ifade edildi.
TATVAN’DA OKULLAR 2 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ
Bitlis’in Tatvan ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle okulların perşembe ve Cuma günleri de tatil edildiği bildirildi. Tatvan Kaymaklığı’ndan yapılan açıklamada, “Elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile bayanlar ile engelli personellerin 7-8 ve 9 Ocak 2013 günlerinde 3 gün idari izinli sayılmaları, ilçe merkezi genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında da 7-8 ve 9 Ocak 2013 tarihlerinde eğitime 3 gün ara verilmesine karar verilmişti. Devam eden kar yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tatilin 2 gün daha uzatılmasına karar verilmiştir” denildi.
HİZAN’DA OKULLAR PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR TATİL
Bitlis’in Hizan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi.
Açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların perşembe ve cuma günleri de tatil edildiğini söyledi.
Böylelikle ilçede pazartesi günü eğitim öğretime devam edilecek.
KÖYLERDE MAHSUR KALAN 7 HASTA KURTARILDI
Bitlis’in Tatvan ilçesinde 6 gündür aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle köylerinde mahsur kalan 7 hasta kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı. Tatvan Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, karla mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, ilçede 6 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle merkeze bağlı köylerde mahsur kalan 7 hastanın İlçe Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye ulaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, “İlçemizde 6 gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapalı olan Yumurtatepe köyünden Menice Biksin ile Muho Açıkyol, Hanelmalı köyünden Birad Akgün, Berivan Akgün ve Şuraç Akgün ile Budaklı köyünden beyin felci geçiren Memihan Gölbaşı ile Göllü köyünden doğum hastası Ravşan Tekel, İlçe Özel İdarezi ve 112 Acil Servis ekiplerince yoğun çabalar sonucu hastaneye ulaştırıldı” denildi.
GÖLE'DE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Ardahan'ın Göle ilçesinde kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, ilk ve orta dereceli okullar bugün de tatil edildi.
Kar yağışıyla birlikte şiddetli tipinin etkili olduğu ilçede, Ardahan-Göle karayolunda çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Tipi nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar, Karayolları ekiplerince kurtarıldı. Etkili olan tipi nedeniyle yaklaşık 4 saattir yolda kaldığını söyleyen bir kamyon sürücüsü, kışın en şiddetli günlerini geçirdiklerini belirtti. İlçe merkezinde yağan karla birlikte kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşırken, yetkililer yolu açmak için tipinin dinmesini beklediklerini kaydetti.
IĞDIR’DA 64 KÖY YOLUNUN ULAŞIMA AÇMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Iğdır’da kötü hava şartları hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Dün geceden beri etkili olan kar yağı ve tipi nedeniyle 64 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Iğdır’da etkili olan kar yağışı tipiden kapanan 200 kilometrelik köy yolu ağı, İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan hummalı çalışma sonucunda trafiğe açılmaya çalışılıyor. Iğdır'da arılıksız devam karla mücadele çalışması hakkında bilgi veren yetkiler; dün sabahtan beri 5 ayrı noktada oluşturdukları ekiplerince karla mücadele çalışmalarını sürdüklerini, yoğun olarak taşımalı eğitimin yapıldığı köy yollarının tercih edildiğini belirttiler.
Köylerindeki cenaze yetişmek için yola çıktığının anlatan Cevdet Çelik, dört saattir yolda mahsur kaldığını, İl Özel İdaresi ekiplerinin kendilerinin yardımına yetiştiğini belirtti.
Öte yandan; zaman zaman kayarak yoldan çıkan araçların, yol açma çalışmaları yürüten ekipler tarafından halatla çekilerek kurtarıldığı gözlendi.
ERZİNCAN’DA 299 KÖY YOLU KAPALI
Erzincan’da üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 299 köy yolu ulaşıma kapandı.
Erzincan’da hafta başından bu yana devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçelere bağlı köylerde karla mücadele çalışmaları sürüyor.
Merkezde 9, Çayırlı 10, İliç 29, Kemah 52, Kemaliye 44, Otlukbeli 4, Refahiye 85, Tercan 51 ve Üzümlü ilçesinde 15 olmak üzere 299 köy yolu ulaşıma kapanandı.
Erzincan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı karla mücadele ekipleri 13 greyder, 9 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 9 kepçe ve 2 kar makinesi ile çalışmalarına devam ediyor.
TERCAN’DA KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
Erzincan’ın Tercan İlçesi’nde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Tercan Belediyesi ekipleri kar yağışının durmasıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına hız verdi. Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, vatandaşların mağdur olmaması için vardiyalı olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek araç ve yaya trafiğinin aksamaması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.
HAKKARİ’DE KAR TÜNELLERİ
Hakkarili esnafların iş yerlerinin önünde yaptığı kar tünellerine giren vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.  Yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy ve mezra yolunun ulaşama kapandığı Hakkari il genelinde ilk ve orta dereceli okullar belirli aralıklarla 5 gün boyunca tatil edilirken, yolların yeniden açılması içinde karla mücadele çalışmaları geceli gündüzlü devam ediyor. Kar kalınlığının yaklaşık 2 metreyi bulduğu Hakkari’de bazı esnaflar iş yerlerinin önündeki kar yığınlarında tünel ve kardan adam yaptırdılar. İlgi odağı haline gelen tünellerin içine ve 2 metre yükseklikteki kardan adamların önüne geçen vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Tünel ve kardan adama en çok ilgili gösteren bayan öğretmenler ise buralarda hatıra fotoğrafları çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.
Kardan adamı yapan esnaf Hacı Baba ve çalışanları ise 5 saatlik bir çalışmadan sonra bitirdikleri kardan adamın ilgi odağı haline gelmesinin iş yerlerinin önüne ayrı bir renk kattığını ifade ettiler.
Hakkari Belediyle Başkanlığı karla mücadele ekibi ise, çarşı merkezinde kar atılacak yer kalmadığı için toplanan yığınları kamyonlarla il dışına çıkartılmaya başlandı. Belediye yetkilileri çalışmaların 15 araçla geceli gündüzlü devam ettiğini belirterek, çarşı merkezinin karlardan temizlenmesinin ardından kapalı olan mahallelere yöneleceklerini ifade ettiler. Çatı katlarındaki karları temizleyen bazı esnaflar ise yer yer zor anlar yaşadılar. Düşün kar kütlelerinin önünde geçen bazı gençler ise adeta ölümden döndü.
ŞEMDİNLİ'DE ÇIĞ ALTINDAKİ 2 KİŞİYE ULAŞILAMADI
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ altında kalan 2 kişi, tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.
Şemdinli'ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Kayalar köyü Mağara Önü mezrasında düşen çığın altında kalan İdris Kaya ve İran uyruklu Muhamed isimli vatandaşlara ulaşmak için ilk gün yapılan aramalar sonuçsuz kaldı. İdris Kaya'nın ağabeyi Hacı Zübeyir Kaya, ilk gün köy sakinleri olarak yaptıkları tüm aramalara rağmen 2 kişiye ulaşamadıklarını söyledi.
Koyun sürüsünü ahıra götürdükleri sırada çığın indiğini belirten Kaya, "Kardeşim Zübeyir ve köyümüzde çoban olan Muhamed koyunları ahıra götürdükleri sırada çığ düştü. O esnada ahıra yetiştiler mi onu da bilemiyoruz. Köylüler olarak tüm olanaklarımızla aradık ama bulamadık. Çığın düştüğü yerde kar kalınlığı yaklaşık 15 metreyi buluyor. Biz de karanlık çökene kadar aradık ama hiç bir izlerine rastlamadık. Hava karardığı için aramalara son vermek zorunda kaldık. Şuan çaresizce bekliyoruz. Tüm yetkili kurumlara sesimizi duyurduk ama yollar kapalı ve çığ tehlikesi nedeniyle ekipler köye bugün gelemedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çaresizce yarını bekliyoruz" dedi.
“ÇIĞLAR NEDENİYLE İLK GÜN KÖYE ULAŞAMADIK”
Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ise başta Şemdinli Belediyesi iş makinaları olmak üzere, Yüksekova Belediyesi, Karayolları ve Köy Hizmetleri iş makinaları ve peronelleriyle çığ altında kalan 2 kişiyi kurtarmak için hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Yollara inen çığlar ve halen devam eden çığ tehlikeleri nedeniyle bugün köye ulaşamadık. Sabah saatlerinden itibaren tekrar bölgeye hareket edeceğiz" dedi.
MUŞ’TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
Muş Valisi Ali Çınar, kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğü il genelinde karla mücadelenin kesintisiz bir şekilde başarı ile yürütüldüğünü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin çalışmalarını 24 saat sürdürdüğünü belirtti.
Muş’ta hafta sonundan beri etkili olan kar yağışı ile ilgili olarak makamında açıklama yapan Vali Ali Çınar, aralıksız ve tipi ile etkisini daha çok arttıran kar yağışının çalışmaları zorlaştırmasına rağmen mücadelenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Çınar, “Geçen yıla oranla bu tarihe kadar kar yağışı az olmuştu. Hafta sonundan itibaren kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Kar yağışından ziyade tipi çok etkili. Bu da karayollarında, köy yollarında hatta şehir içinde bizim karla mücadele çalışmalarımızı güçleştiriyor” dedi.
ÇINAR’IN AÇIKLAMASI
Köy yollarında sürekli olarak çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Çınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Şu anda kar ve tipinin devam etmesi sebebiyle acil olmayan yollara müdahale etmekte çok acele etmiyoruz. Hasta olan veya ulaşılması gereken bölgelerin yollarını açıyoruz. Normal durumda açtığımız yol bir saat sonra tekrar kapanıyor. Bu sebeple yol açma çalışmasını kar ve tipi devam ederken sürdürmek çok doğru değil. Ama vatandaşımızın acil bir durumu varsa her hal ve şartta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müdahale edilerek yol açma çalışması yapılmaktadır. Özel idaremiz karla mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütmektedir. Karın yağmaya devam etmesine rağmen ekiplerimiz aldıkları her ihbarı değerlendirip, yolu açılması gereken yere anında müdahale ediyor.”
Ana karayolu ağı içinde bulunan yollarda da karla mücadele çalışmasının etkin bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Çınar, “Şehirlerarası yollarda çalışmalar aralıksız sürüyor. Muş-Bingöl, Muş-Bitlis, Muş-Ağrı yollarında ulaşımın rahat bir şekilde sağlanması için çalışmalar kesintisiz sürüyor. Kulp yolu tamamen kapalı durumdadır. Kulp yolu çok sıkıntılı bir durumda ve kar yağışı hafiflerse Kulp yolunu açacağız” diye konuştu.
MALATYA'DA 126 KÖY YOLU KAPALI
Malatya’da kar nedeniyle, 126 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kapalı köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle: "Merkez 7, Akçadağ 13, Arapgir 13, Arguvan 14, Darende 21, Doğanşehir 2, Doğanyol 2, Hekimhan 11, Kale 10, Kuluncak 5, Pütürge 19, Yazıhan 7 ve Yeşilyurt ilçesi 2 olmak üzere toplam 126 köy yolu"
İl Özel İdaresi’ne ait 26 ekibin, karlı yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
VAN’DA KAR YAĞIŞI VE FIRTINA
Van’da önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, 329 köy yolunun ise kapanmasına neden oldu.
Yurdu etkisi altına alan ağır kış şartları Van’da da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi yüksek kesimlerde etkili oluyor. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2730 rakımlı Güzeldere Geçi’nde trafik olumsuz yönde sürücüler etkilenirken, Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van’ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kar yağışı ile birlikte Van merkez 36, Bahçesaray 19, Başkale 60, Çaldıran 40, Çatak 21, Edremit 5, Erciş 30, Gevaş 20, Gürpınar 45, Muradiye 25, Özalp 25 ve Saray ilçesinde 3 üzere toplam 329 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler kapalı 391 köy yolunu açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığını belirttiler.
Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışını bugün öğleden sonra belli aralıklarla beklediklerini ifade ettiler.
KARS’TA BEYAZ ESARET HÜKÜM SÜRÜYOR
Kars’ta 4 gündür devam eden kar yağışı sebebiyle bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalanların imdadına ise, İl Özel İdaresi ekipleri koşuyor.
Köy yollarında mahsur kalan araçlar vatandaşların yardımıyla kurtarılırken, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri de kardan kapalı olan yolların yeniden ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf etti. Kars merkez Karaçoban köyünde bir yolcu minibüsü ile 5 otomobil, tipiden dolayı yolda kaldı. Yolda kalan araçları kadın yolcuların da itmesi dikkat çekti. Daha sonra İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yolunu açarak araçların bulunduğu mevkiye geldi. Yaklaşık 3 saat mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin kapalı köy yolunu yeniden ulaşıma açması ile yollarına devam ettiler.
Kars Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kente bu yıl kar yağışının etkili olduğunu belirterek, kapalı yolları açmak için sürekli çalıştıklarını kaydettiler.
Kars yağışı ve tipiden dolayı Kars merkezde 49, Akyaka'da 3, Arpaçay'da 45, Digor'da 5, Kağızman'da 26, Sarıkamış'ta 7, Selim'de 12 ve Susuz'da 5 olmak üzere toplam 152 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ulaşıma kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden açılması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor.
BAYBURT'TA KARLA KAPANAN SAHALAR TEMİZLENİYOR
Bayburt’ta beş gündür aralıksız devam eden kar yağışı hayatı her yönde olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı Başburt’ta spor tesislerini de kar altında bıraktı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce Amatör Futbol Liglerinde oynanacak olan karşılaşmaların ertelenmemesi için karla mücadele çalışmalarını hız verildi Sentetik Çim sahada kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşırken, karla mücadele kapsamında il müdürlüğünce yeni alınan kar püskürtme aracı ile sahada kar temizleme çalışması yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu Futbol İl Temsilcisi Adem Köse ve Tesislerden Sorumlu Şube Müdürü Ahmet Karslıoğlu çalışmaları takip ederek her hangi bir erteleme olmaması için yoğun çaba harcıyorlar.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Karla mücadelemiz gerek personelimizle gerek araç ve gereçlerimizle gece ve gündüz devam etmektedir. Futbol maçlarının şuan ki programda her hangi bir erteleme söz konusu değil.” Diye konuştu.
KARLA KAPLI KÖY YOLLARINDA HUMMALI ÇALIŞMA
Gümüşhane İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, hafta başından bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 286 köy yolunun yüzde 90’ını üç gün süren yoğun bir çalışma sonucu tekrar ulaşıma açtı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan ve Pazartesi günü etkisini artıran şiddetli kar yağışının ardından 286 köy yolunun ulaşıma kapandığını hatırlatarak, karla mücadele çalışmalarına Salı gününden itibaren başladıklarını, ilk gün 106 köy yolunu açtıklarını, ikinci gün 108 ve bugün itibarı ile 82 köy yolunun da ulaşıma açıldığını söyledi.
İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin tüm ilçelerde özverili bir şekilde gece yarılarına kadar çalışarak vatandaşların mağdur olmasının önüne geçildiğini kaydeden Akdoğan, 26 ekiple sürdürdükleri çalışma neticesinde yaklaşık bin 800 kilometrelik yolda kar temizliği yaptıklarını söyledi. Çalışmalar boyunca önceliği taşımalı eğitim yapılan köylere verdiklerini dile getiren Akdoğan, “Ekiplerimiz başarılı bir çalışma dönemi ile kapanan köy yollarımızı açmıştır. Yüksek kesimlerde kalınlığı yer yer 1,5 metreyi bulan kar nedeniyle greyderle açamadığımız yollarda da kepçe ve rotatif kullanarak çalışma yaptık. Bugün akşam saatleri itibarı ile merkez ilçemizde çığ tehlikesi nedeniyle gidemediğimiz Yağmurdere Vadisi'ndeki 5 köyümüz ile Şiran ilçesinde 1, Kelkit ilçesinde 7, Torul ilçesinde 3 ve Kürtün ilçesinde 10 köyümüz olmak üzere toplam 26 köy yolumuz ulaşıma kapalı durumdadır. Ekiplerimiz Cuma ve Cumartesi günü de çalışmalarını sürdürerek tüm yolları tamamen açacaktır. Başarılı çalışmalarından dolayı tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.
 

 
3 yılda 75 bin 118 deprem meydana geldi
 
Güvenli’den Gazeteciler Günü Mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkaya Emniyetinden örnek etkinlik
Şenkaya ilçesinde kış aylarının ağır geçmesi sebebiyle doğada aç kalan ...
112 Kar Komandoları iş başında
Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış mevsiminde ...
Gönül Elçiliğinde ilçeler açılımı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Aralık 2012’de ...
 
Ambulans helikopter imdada yetişti
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle yolu ...
Yeşil kartlı sayısı düştü
Erzurum’da 2011 yılında 237 bin 495 olan yeşil kartlı sayısı, 2012 yılı ...
Akdağ: ‘Şiddeti asla hoş göremeyiz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Geçmiş yıllarda Türkiye’de şu ya da bu sebeple ...
 
‘Verem hala halk sağlığı sorunu’
Verem Haftası nedeniyle Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce “Verem hastalığı” ...
ER-VAK’tan Karasu Hoca’ya vefa
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, ülkemizde, veremle savaşın kazanılmasında ...
24 saatte 28 hasta kurtarıldı
Erzurum’da 2012-2013 kış mevsiminde bugüne kadar kar ve tipi nedeniyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva