ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Şubat 2013 Pazar - 20:36

Doğu'dan kış manzaraları

Bölgenin kimi yerleşim alanlarında Kış Şenlikleri düzenlenirken, kimi ilinde ise donan göl üzerinde ralli düzenleniyor.

Doğu dan kış manzaraları

Doğu Anadolu Bölgesinde kış etkisini artırdı. Bölgede Malatya ve Iğdır dışındaki 12 ilde kar günlük yaşamı ve şehirlerarası ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgenin kimi yerleşim alanlarında Kış Şenlikleri düzenlenirken, kimi ilinde ise donan göl üzerinde ralli düzenleniyor. Erzurum’da ise Palandöken Kış Turizm Tesisleri yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, Özel idare ekipleri kapalı bulunan 200’e yakın köy yolunu ulaşıma açmaya çalışıyor.
ÇILDIR GÖLÜNDE RALLİ KEYFİ
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde donan Çıldır Gölü kış turizm açısından güzel görüntülere sahne oluyor.
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü dünyada sayılı göller arasında yer alıyor. Yaz ve kış turizmi açısından önem taşıyan Çıldır Gölü özellikle kış aylarında ilgi odağı haline geliyor. Göl üzerinde Eskimo usulü balık avı, Eskimo evleri ve atlı kızaklar yerli yabancı turistlerin ilgisini çekerken, ilçede yaşayan gençlerin göl üzerinde ralli yapmalarıyla Çıldır gölü farklı etkinliklere sahne olacağa benziyor. Göl üzerinde aracıyla ralli yapan Mahmut Ahmet Vural, “Çıldır gölü bizim ve bölgemiz için çok önemli ve güzel bir göldür. Bizde bu doğa harikası gölü üzerinde farklı şeyler yaparak hem eğleniyor hem de gölümüze yerli ve yabancı turistlerin gelmesini sağlıyoruz. Gölde buz kalınlığı yaklaşık olarak 40 ila 80 santimetre arasında değişiyor. Tabii ki eğlencemizin kötü sonuçlar doğurması için temkinli davranarak kontrol ediyoruz. Bu keyfi yaşamak için herkesi ilçemize bekliyoruz” dedi.
KÖY VE MEZRA YOLLARINDA HUMMALI ÇALIŞMA
Hakkari’de kar nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının yeniden açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
Hakkari genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan 135 köy ile 375 mezra yolu, havaların düzelmesiyle birlikte yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonunda yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi. Halen kapalı bulunan 10 köy yolunun açılması içinde İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Yer yer tipi yüzünden kapanan Hakkari-Van karayolunda ise karayolları ekiplerinin vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürerek, yolun kapanmaması için sürekli çalıştıkları ifade edildi.
Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, kar yağışının yerini güneşli havaya bırakması üzerine Hakkari-Van ve Hakkari-Şırnak karayolunu kullanan sürücülerin olası çığ tehlikelerine karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundular.
VAN’DA KAR YAĞIŞI VE SİS
Van’da sabah saatlerinde başlayan ve gittikçe etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 133 köy yolunu da ulaşıma kapattı.
Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı Van’da da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayan ve gittikçe etkisini artıran kar yağışı ve sis yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Van merkez 28, Bahçesaray 8, Başkale 19, Çatak 2, Erciş 40, Gevaş 5, Gürpınar 11 ve Muradiye ilçesinde 20 olmak üzere toplam 133 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekiplerin, kapalı 208 köy yolunu açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı belirtildi. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2730 rakımlı Güzeldere Geçi’nde trafik olumsuz yönde etkilenirken, Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van’ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışı akşam saatlerine kadar aralıklarla beklediklerini, hava sıcaklığının ise en düşük eksi 2, en yüksek ise 2 derece olduğunu ifade ettiler.
TEDAŞ EKİPLERİNİN ZORLU MÜCADELESİ
Muş’un Bulanık ilçesindeki TEDAŞ ekipleri, kar ve tipiye rağmen enerji nakil hatlarındaki arızaları gidermek için büyük mücadele veriyorlar.
TEDAŞ arıza ekibi, kış şartlarına aldırmadan kar kalınlığının iki metreyi bulduğu bölgelerde direklere çıkarak yaşanan arızaları gideriyor. Vatandaşı karanlıkta bırakmamak için eksi 30 derecede çalışan ve tipiye rağmen metrelerce yükseklikteki direklere çıkan görevliler, adeta ölüme meydan okuyorlar. TEDAŞ Bulanık Şefi Eyüp Aksoy, kış şartlarına aldırmada köylerden gelen ihbarları değerlendirdiklerini söyleyerek, “Köylere gidip eksi 30 dereceye aldırmadan direklere çıkıp arızaları gideriyoruz. 24 saat halkımızın hizmetindeyiz” dedi.
BULANIK'TA HASTA KURTARMA OPERASYONU
Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Okçular köyünde doğum sancısı çeken bir kadın, karla mücadele ve sağlık ekiplerinin 3 saat süren çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.
Bulanık merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kar nedeniyle kapalı bulunan Okçular köyünde doğum sancısı çeken Yeter Sarıdağ’ın (24) yakınları, 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yola çıkan sağlık ekiplerini taşıyan ambulans, yolun 30. kilometresinde tipi nedeniyle ilerleyemedi. Bulanık Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait karla mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmayla yola devam eden sağlık ekibi, 3 saat süren zorlu yolculuğun ardından köye ulaşarak dördüncü çocuğuna hamile olan 24 yaşındaki Yeter Sarıdağ’a müdahalede bulundu. Buradan ambulansla Bulanık Devlet Hastanesi'ne getirlerek tedavi altına alınan Sarıdağ’ın bir erkek çocoğu dünyaya getirdiği ve sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.
Ekiplere teşekkür eden Okçular Köyü muhtarı Kutbettin Sarıdağ, hastanın doğum sancılarının saat 21: 00’da başladığını belirterek, "Yolumuz kapalı olduğundan dolayı hastaneye gidemedik ve devletten yardım istedik. Ekipler bize ulaştı ve hastamızı hastaneye götürdüler. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bulanık Köylere Hizmet Götürme Birliği Şefi Bahattin Ortaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy yolarını açma çalışmalarının devam ettiğinin söyledi. Hasta ihbarını saat 21,30'da aldıklarını belirten Ortaç, kısa sürede bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Arkadaşlarımızla birlikte karla mücadele çalışmasına başladık. Hastayı aldık ve sağlıklı bir şekilde Bulanık Devlet Hastanesi'ne ulaştırdık" şeklinde konuştu.
HASKÖY-MUTKİ GÜVENLİK YOLU ULAŞIMA AÇILIYOR
Muş’un Hasköy ilçesi ile Bitlis’in Mutki ilçesi arasında bulunan güvenlik yolunda karla mücadele çalışması başlatıldı. Muş İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından güvenlik yolunda bir haftadan beri başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter vekili Şehmus Yentür, ekiplerin ilerlemekte oldukça güçlük çektiklerini kaydetti. Kar nedeniyle kapanan yolda kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğunu belirten Yentür, 1 kar püskürtme aracı ve 1 kepçe ile yolu ulaşıma açmaya çalıştıklarını vurguladı. Yentür, "Hasköy-Mutki güvenlik yolunun açılma çalışmalarında bulunuyoruz. Yaklaşık 18 kilometrelik yolun 10 kilometrelik bölümü Muş il sınırlarına dahil olan kısımdır. Burada 10 günlük bir çalışma yapmış bulunmaktayız. Biz bu yolda karla mücadelesi yaparak ulaşımı sağlamaya çalışacağız” dedi.
Açılan yolların tipi nedeni ile tekrar ulaşıma kapandığını belirten Yentür, “Tek sıkıntımız kapanan köy yollarının ulaşıma açılmasını sağlamak. Ekiplerimiz gece gündüz mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşımızın sabırlı olmalarını istiyoruz. Asılsız ihbar yapmalarını istemiyoruz. Çünkü bu çalışmamızı geciktiriyor” diye konuştu.
HEKİMHAN'DA "KIŞ YARISI" ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi beldesinde, geleneksel "Kış Yarısı" etkinliği düzenlendi.
Programa; İlçe Kaymakamı Mesut Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, AK Parti Hekimhan İl Genel Meclisi üyesi Nebi Yiğit, CHP İlçe Başkanı Murat Karayazıcı, daire amirleri, köy muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşma yapan Kaymakam Mesut Çoban, kış yarısının ilçe kültüründe önemli yeri olduğunu ifade ederek, bu etkinlikle birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini vurguladı.
"Kış Yarısı" kültürel etkinliği, son olarak toplanan yiyeceklerden yapılan aşın belde sakinlerine ikramıyla sona erdi.
KURTLAR ŞEHRE İNDİ
Van’ın Başkale ilçe merkezine inen aç kurtlar, 3 köpeği parçaladı.
İlçede günlerdir etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı aç kalan kurtlar, şehir merkezine kadar indi. Kale Mahallesi’ne kadar gelen aç kurtlar, 3 köpeği parçaladı. Dün gece köpeklerin havlama seslerini duyduklarını ifade eden mahalle sakinleri, sabah uyandıklarında kurtların mahalle köpeklerini parçaladığını fark ettiler. Özellikle akşamları çok tedirgin olduklarını belirterek vatandaşlar, “Çocuklarımız bazen işten geç geliyorlar. Artık kurt saldırısı olma ihtimaline karşı pompalı silahlarla nöbet tutacağız” dediler.
Kurtların parçaladığı köpek leşleri ise sabah saatlerinde belediye ekipleri tarafından alınarak çöplüğe atıldı.
 

 
Yakutiye’de dönüşüm hız kazandı
 
Tunceli'de büyük operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7’inci Kış Oyunları başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 7. Doğu ve Güneydoğu Kış ...
Hurda yüklü kamyon refüje girdi
Erzurum istikametinden Ankara istikametine gitmekte olan Ümit Temiz idaresinde ...
Budak mevlidle anıldı
Bayburt Üniversitesi Rektörü merhum Prof. Dr. Gökhan Budak için "Mevlid-i Şerif” okutuldu.
 
Karayolu kayak severlere mekan oldu
Bitlis’in Ahlat ilçesinde kayak yapacak mekan bulamayan kayak severler, ...
Bu da kardan gelin
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bayan kuaförlüğü yapan ve gelinlik satan ...
137 köy yolu ulaşıma kapalı
Erzurum’da 137 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresine bağlı ekipler ...
 
SERKA 1’inci, KUDAKA 2’inci oldu
SERKA standıyla EMITT 2013’te “Birlikte En Geniş, En Etkin Organizasyon ...
Laleli’de kaçak ava suç üstü
Erzurum’un Pazaryolu İlçesi’nde usulsüz avlanma yapan iki kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Off-Road yarışları nefes kesti
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kar yağışı altında düzenlenen “Eksi 36 Off-Road ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva