ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Ağustos 2014 Pazartesi - 04:17

Doğu’da seçim heyecanı yaşandı

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de seçim heyecanı yaşandı. Katılım oranının yüksek olduğu seçimde, tek oy kullanılması sebebiyle, sandık başlarında izdiham yaşanmadı.

Doğu’da seçim heyecanı yaşandı

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de seçim heyecanı yaşandı. Katılım oranının yüksek olduğu seçimde, tek oy kullanılması sebebiyle, sandık başlarında izdiham yaşanmadı. AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Adnan Yılmaz, Cengiz Yavlioğlu ve Muhyettin Aksak oylarını kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimini bir dönüm noktasını olduğunu belirten Yeşilyurt, "Milletimiz tarihe ilk defa Cumhurbaşkanını kendisi seçiyor" dedi.

 Bu seçimin demokratik bir yarış olduğunu belirten Yeşilyurt, "Seçim sonuçlarının ülkemiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim." dedi.

AĞRI PROTOKOLÜ OYUNU KULLANDI

Ağrı protokolü, halk oylamasıyla seçilecek olan ilk Cumhurbaşkanı için sandık başına giderek oy kullandı. Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle oy kullandı. Ağrı Mustafa Kemal İlkokulu’ndaki 1085 Nolu sandıkta oyunu kullanan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, halkın kendi iradesiyle ilk defa cumhurbaşkanını bizzat seçeceğini ve bunun Türkiye’de bir dönüşüm olduğunu söyledi. Vali Tekinarslan, “İlk defa bir vatandaş olarak cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmanın heyecanını yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Seçimler hayırlı olsun. Huzur içerisinde il ve ilçelerimizde oy kullanma işlemine başlanıldı. Milletimiz ilk defa kendi iradesiyle cumhurbaşkanını bizzat seçiyor. Türkiye'de bu büyük bir dönüşümdür milletin kendi yönetimine, kendi geleceğine ve kendi iradesine sahip çıkması, cumhurbaşkanı seçimi ile de tam bir tekamül içerisine girmiş olacak. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de vatandaşın kendi meselelerine, kendi liderine, başkanına ve kendi cumhurbaşkanına her zaman verdiği desteğin arkasında duracağı, sahip çıkacağı bir Türkiye'yi hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Şeref Şaraçoğlu Ortaokulu’ndaki 1111 numaralı sandıkta oyunu kullanan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise, Ağrı’da sandıklara gereken rağbetin olmadığını ifade etti. Başkan Sakık, “İlk kez halkın seçeceği cumhurbaşkanı için sandık başındayız. Geldik oyumuzu kullandık, halkımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün sorunların çözüm yeri adresinin sandık olmasını hep işaret ettik. Bugünde sandık başındayız, ama ne yazık ki görebildiğim kadarıyla pek rağbet yok. Bundan kısa bir süre önce burada 1 Haziran seçimlerini hep birlikte yaşamıştık. Büyük bir coşku, büyük bir sandığa yönelme vardı. Bugün ilk kez cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, ama buna rağmen sandıklara çok fazla bir rağbet yok. Herkesi sandık başına davet ediyoruz. Gelip herkes bu ülkede görevini ifa etmelidir. Vatandaşlarımız sandığa gelmelidir, iradesini sandığa yansıtmalıdır. Rehavete kapılarak sandığı ötelememelidir” şeklinde konuştu.

 Ağrı Şehit Hikmet Koman İlkokulu’ndaki 1078 numaralı sandıkta oyunu kullanan Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan da, halkın seçeceği cumhurbaşkanının bütün Müslüman ülkelerinin kaderini etkileyeceğini söyledi. Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan, “Bugün halkımız 12. cumhurbaşkanını seçiyor. 12. cumhurbaşkanını seçerken de kriterlerine önem veriyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halk kendi iradesi ile seçiyor. Bu çok önemli. Halkın tercihi ne olursa olsun cumhurbaşkanı nezdinde vereceği karar çok önemlidir. Bu önemle yarışacak 3 cumhurbaşkanı adayımızda birbirinden değerli insanlar. Seçilecek insanının bu ülkenin kaderini etkileyeceğini, ülkenin dışında bütün Müslüman ülkelerinin kaderini etkileyeceği inancını taşıyorum. Seçilecek insana şimdiden başarılar diliyor” dedi.

KÖYLÜLER SANDIK BAŞINA GİTMEDİ

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Alagün ve Alkuşak halkı, köylerine köprü ve yol yapılmadığı gerekçesiyle sandık başına gitmediler.

İlçeye bağlı Alagün ve Alkuşak halkı, bekledikleri hizmeti alamadıkları iddiasıyla ilk defa halk oyu ile seçilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık başına gitmediler. Alagün Köyü Muhtarı İbrahim Bayram, on yıllardır Şeryan Deresi üzerine bir köprü yaptırmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirterek, “Bu duruma dikkat çekmek için bu yolu seçtik. Dolutaş köyüne özel 4 kilometre sıcak asfalt yapıldı, ancak bize bir köprünün yapılmasını çok gördüler. Bu yüzden bu seçimde ve bundan sonraki seçimlerde oy kullanmayı düşünmüyoruz” dedi.

 Yollarının asfaltlanmamasını protesto etmek amacıyla sandık başına gitmeyeceklerini söyleyen Alkuşak Köyü Muhtarı M. Salih Öztürk ise “Köyümüz grup köy yolları arasından çıkarılarak asfaltlama çalışması yapılmadı. Kaymakamlık başta olmak üzere birçok yere dilekçe verdik, ancak bir sonuç alamadığımız için bu yolu denedik” diye konuştu.

YILMAZ, OYUNU BİNGÖL'DE KULLANDI

Bingöl’de seçim heyecanı saat 08.00 itibariyle başladı. Seçim dolayısıyla Bingöl’de bulunan Bakan Yılmaz ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sandık başına giderek oylarını kullandı.

Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 100. Yıl Ortaokul’unda bin 8 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından sandıkları gezen Bakan Yılmaz, sorumlulardan katılıma ilişkin bilgiler aldı. Daha sonra basın açıklaması yapan Bakan Yılmaz, tarihi bir seçim yaşandığını söyledi. Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçileceğini hatırlatan Bakan Yılmaz, “İlk defa cumhurbaşkanını halkımız doğrudan kendisi seçiyor. Geçmişte cumhurbaşkanlıkları seçimi çok farklı tartışmalara konu oluyordu. Bugün çok şükür huzur içerisinde insanlarımız gidip oylarını kullanıyorlar. Onların tercihine göre 12’inci cumhurbaşkanımız seçilmiş olacak. Ben ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Özellikle vatandaşlık görevini yapan, katılım sağlayan gelip oyunu kullanan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Basın açıklamasının ardından okuldan ayrılan Bakan Yılmaz’ın, ildeki okulları inceleyeceği belirtildi.

 Fatih İlkokulu'nda bin 169 nolu sandıkta oyunu kullanan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise “Önümüzdeki seçim sonuçlarıyla beraber, yeni bir Türkiye için hep beraber siyaset sayfasında yeni bir sayfa açmış olalım. Biz 90 yıllık bir statükonun ülkenin temel sorunlarını çözmediğini düşüyoruz” dedi.

ADİLCEVAZ'DA SEÇİM HEYECANI

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, vatandaşlar oylarını kullanabilmek için sandık başına gitti.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın yarışacağı cumhurbaşkanı seçiminde 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak. Cumhurbaşkanı seçimi için Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde oy kullanma işlemi saat 08.00 itibariyle başladı. Adilcevaz ilçesinde ve köylerinde bugün sabah saat 08.00’den itibaren vatandaşlar oy kullanmak üzere okullara akın ettiler.

ELAZIĞ VALİSİ ÖMER FARUK KOÇAK VE BELEDİYE BAŞKANI MÜCAHİT YANILMAZ OYLARINI KULLANDI

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına giderek oylarını kullandı.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Elazığ Ortaokulu’nda 1285 numaralı sandıkta kullandı. Vali Koçak seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu hemen hemen herkes söyledi. Hakikaten öyle, önemli bir seçim yaşıyoruz. Bugüne kadar halkın iradesinin sandığa yansıdığı diye bir laf söylendi, bu doğru değil. Halkın iradesinin aslında yönetime yansıdığı, bunda da halkın iradesi en üst seviyede. Devletin yönetimine yansımış olacak. Halkın seçerek iş başına getirdiği herkese sonuna kadar sahip çıktığını hepimiz görüyoruz. Ve seçilen her kişinin vatandaşa daha çok hesap verdiğini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda cumhuriyet tarihinde sizin de söylediğiniz gibi bir ilk, vatandaş iradesinin yönetime daha çok yansıdığı bir seçim olacak” şeklinde konuştu.

 Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da oyunu Çubukbey Anadolu Lisesi’nde kullandı. Seçimlerin Türkiye ve Elazığ açısından önemli olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, “Öncelikle sandık kurulumuzu tebrik ediyorum. Ortaya koymuş oldukları bir disiplinli yapıdan dolayı. Bugün Türkiye’de çok önemli bir değişime ve dönüşüme tanıklık yapıyoruz. Cumhuriyet tarihinin kurulduğu günden bugüne kadar çok önemli bir seçim dönemi yaşıyoruz. Cumhur ilk defa kendi başkanını kendisi seçiyor. İnanıyorum ki artık hiçbir şey dün gibi olamayacak. Gelecek Türkiye’nin büyüdüğü, geliştiği ve zenginleştiği bir dönem olacak. Bu sürece tanıklık ettiğimiz için ise hepimiz çok şanslıyız. Katılımla ilgili aldığım bilgilere göre biraz az ancak inanıyorum katılım öğleden sonra daha fazla olacaktır. Elazığ’ın genel yapısı da budur öğlenden sonra katılım hızlanıyor” ifadelerini kullandı.

AMBULANSTA VE SEDYEYLE OY KULLANDILAR

- Elazığ’da belden aşağısı felçli olan bir hasta ambulansla götürüldüğü okulda sedye üzerinde oyunu kullandı. Yaşlı bir hasta ise sandık başkanının nezaretinde ambulans içerisinde oyunu kullandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da sabah erken saatlerden itibaren vatandaşların yoğunu katılımı ile ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmaya başlandı. Elazığ Belediyesi oy kullanmak isteyen engelli ve hastalar için ambulans ayarlayarak yardımcı oldu. Elazığ’ın merkez Doğukent Mahallesi’nde ikamet eden ve belden aşağısı felç olan 41 yaşındaki Hayri Kayaoğlu, ambulansla evinden alınarak oy kullanacağı 75. Yıl İlkokulu’na götürüldü. Ambulanstan sedye ile indirilen Kayaoğlu, oyunu oturduğu sedye üzerinde kullandı. Kayaoğlu daha sonra tekrar ambulansla evine bırakıldı.

AMBULANS İÇERİSİNDE OY KULLANDI

 Merkez Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden ve yürümekte zorluk çeken 68 yaşındaki Mahmut Ergün de sedye ile ambulansa alınarak oy kullanacağı İstiklal İlkokulu'na götürüldü. Rahatsızlığı nedeniyle ambulanstan indirilemeyen Ergün’e, sandık başkanı ve yanındakiler mühür ile oy pusulasını getirdi. Oyunu ambulans içerisinde kullanan Ergün, imzasını attıktan sonra zarfı sandık başkanına teslim ederek oyunu kullandı. Ergün, daha sonra ambulansla evine bırakıldı.

ENGELLİ VATANDAŞIN OY KULLANMA ÇİLESİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işleminin devam ettiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan bedensel engelli Sedat Korkmaz, ticari bir aracın bagajından geldiği okulda oy kullandı.

Türkiye’nin 12. cumhurbaşkanının belirleneceği seçimlere Yüksekovalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, engelli vatandaşlar ise oy kullanmada zorluk yaşadılar. Yüksekova’da oyunu kullanmak için geldiği Cumhuriyet Ortaokulu’nda merdivenleri çıkamayan bedensel engelli Sedat Korkmaz'a, çevredekiler yardımcı oldu. Tekerlekli sedye ile aracın bagajından alınan Korkmaz, merdivenlerden güçlükle okulun ikinci katına çıkarılarak oy işlemlerinin yapılacağı 1038 Nolu sandığın bulunduğu sınıfa götürüldü. Korkmaz, burada sandık görevlilerinin yardımı ile oyunu kullandı.

Oy işleminden sonra basın mensuplarına konuşan engelli Sedat Korkmaz, daha öncede aynı sıkıntıyı yaşadığını belirterek, söz konusu sıkıntıyı sürekli gündeme getirmeye çalıştıklarını, fakat bunun için herhangi bir önlemin alınmadığını söyledi.

 Duyarsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı bu tür sıkıntıları yaşadığını aktaran Korkmaz, “Benin yasal hakkım olan bu oyu sonuna kadar diretip kullanacağım. İçinde olduğumuz süreçte bir oyun çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu kutsal oyu da kullanmak benim demokratik hakkımdır. Bu hakkımı kullanmak için geldim ve kullandım. Seçim herkese hayırlı olsun” dedi.

KARS VALİSİ OYUNU SOSYAL BİLİMLER YÜKSEK OKULU’NDA KULLANDI (TEKRAR)

Kars Valisi Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir ile birlikte Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Sosyal Bilimler Yüksel Okulu’na gelerek oyunu kullandı.

Kars Valisi Günay Özdemir, bugünün tarihi bir gün olduğunu, Türk halkının demokratik anlamda ilk defa Cumhurbaşkanını kendilerinin seçeceğini söyledi.

 Vali Günay Özdemir; “Bugün aslında tarihi bir gün, Çünkü Türk halkı demokratik anlamda Cumhurbaşkanını seçiyor. Ve bu da tarihimizde ilk defa bugün gerçekleştirdiğimiz bir gün ve hep beraber bu tarihi güne şahitlik ediyoruz” dedi.

İleride bu günün önemini, bugünün ne kadar değerli olduğunu hep beraber göreceğiz diyen Özdemir; “Çünkü demokratik değişim ve dönüşümün bugün önemli bir halkasını gerçekleştirdik. Bu değişim ve dönüşüm sayesinde Türkiye’de halk artık kendi kararlarını kendisi veren ve kendi yöneticilerini kendisi seçmenin mutluluğunu ve hazzını yaşayacak. İnşallah bundan sonra bu değişim ve dönüşüm Türk halkına hayırlı olur, ilimize hayırlı olur. Bütün Dünya’ya hayırlı olur” diye konuştu.

 Bütün güvenlik önemlerinin alındığını ifade eden Vali Günay Özdemir, “Tabi bütün tedbirlerimizi aldık. Şuana kadar da herhangi bir sıkıntımız yok. İyi bir şekilde devam ediyor. Bu konuda halkımızın da bize çok ciddi destek verdiğini görüyoruz. Zaten Kars huzurlu bir kent, huzurlu bir yer, bu huzurun da devamı konusunda bütün halkımızdan destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

 Vali Günay Özdemir, daha sonra eşi Nurcan Özdemir ile birlikte oy kullanacağı 1035 nolu sandığa gelerek sandık görevlileriyle br süre konuştuktan sonra oyunu kullandı.

Vali Özdemir, oy kullanmak üzere salonunda bulunan vatandaşlarla da kısa süreli sohbet ederek Sosyal Bilimler Yüksekokulu’ndan ayrıldı.

"TÜRKİYE, ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, oyunu Fatih İlkokulu'nda kullandı.

Vatandaşların yoğun ilgisi altında oyunu kullanan Başkan Çakır, “Türkiye için önemli bir gün. Geleceğimiz ve halkımız için önemli bir günü yaşıyoruz. Çünkü artık halk kendi cumhurunu seçiyor. Dolayısıyla da Türkiye’nin bundan sonraki süreçte daha güçlü bir liderinin olacağı kanaatindeyim. Çünkü halkın verdiği güçle her zaman liderler güç bulur. Liderliğini daha güçlü bir şekilde yapar. Bugünde Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanı’nı halk seçmiş olacak. Bundan sonra Türkiye’nin eski Türkiye olmayacağını, daha güçlü ve daha söz sahibi bir Türkiye’nin olacağı kanaatindeyim. Oy kullanan herkesin de bunda imzası olacak” diye konuştu.

"AK PARTİ KURULDUĞU GÜNDEN BUYANA HEP İLKLERE İMZA ATMIŞTIR"

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, oyunu eşi Nurten Akın ile birlikte Cengiz Topel Ortaokulu’nda kullandı.

Oy'unu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Akın, “Bu seçim, Cumhuriyet tarihindeki, Cumhurbaşkanı’nın halkoyları ile seçilmesi münasebetiyle ilk seçimlerdir. AK Parti kurulduğu günden bu yana her zaman ilklere imza atmıştır. Türk demokrasisinin gelişmesi, çağdaşlaşması ve yerleşmesi hususunda büyük gayretler göstermiştir ve Türkiye’yi ihtilaller komitesi olmaktan çıkarmıştır” diye konuştu.

 Akın, AK Parti’nin İslam ve bölge devletlerinin umudu halinde olduğunu ifade ederek, “AK Parti’yi bu konuma getiren demokrasinin yerleşmiş olmasıdır. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ve ülkemizdeki kalkınma hızı bu şekilde seyrettiğinde inşallah 2023’te fert başına düşen milli gelirimizi 25 bin dolarlara ulaştıracağız ve demokrasimizi daha çok yerleştireceğiz. Bu şekliyle bölgemizi düzenlediğimiz gibi dünya politikasını da etkileyeceğiz. Bu seçim; Türkiye, İslam coğrafyası ve bölgemiz için çok önemli bir seçim. İnsanlarımız bunun farkında” şeklinde konuştu.

"SONUÇLAR MİLLETİMİZİN HAYRINA OLACAKTIR"

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Ben inanıyorum ki sonuçlar milletimizin hayrına olacaktır” dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, oyunu Malatya Anadolu Lisesi’nde kullandı.

Oy kullanmaya eşi Kenan Çalık ile birlikte gelen milletvekili Öznur Çalık, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren ilk kez milletimiz kendi Cumhurbaşkanı’nı kendi oylarıyla seçecek. Bu ilk kez oluyor. Milletimiz, vekalet verdiği milletvekilleri aracılığıyla Cumhurbaşkanı’nı seçiyordu ve çok ciddi problemler yaşanırdı. Ama binlerce kere şükürler olsun; o seçimlerin bittiği, milletin kendi asli vazifeleri olan vatandaşlık görevini sandıkta yerine getirerek, kendi Cumhurbaşkanlarını seçecekler. Bu, ülkenin demokratikleşmesi adına çok önemli bir başarıdır. Milletimizin sesi, sandığa; sandığın esi de Çankaya’ya yansıyacak. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, ailemiz için, ülkemiz için, İslam coğrafyası için çok önemli bir süreç. Allah hayırlı uğurlu etsin. Ben inanıyorum ki sonuçlar milletimizin hayrına olacaktır” şeklinde konuştu.

ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE’NİN SEÇİMİ YAPILIYOR”

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş’ta da ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanıldı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda oy kullanan Muş Belediye başkanı Feyat Asya, seçimlerin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam coğrafyası için hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu seçimlerin çok önemli olduğunu belirten Asya, bunun eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin seçimi olduğunu vurguladı. Asya, “Ama aslında iki zihniyet yarışıyor. Birisi eski Türkiye isteyenler birisi de yeni Türkiye iddiasıdır, yeni Türkiye özlemidir, yeni Türkiye projesidir. Daha demokratik ve daha müreffeh, öncü Türkiye iddiası bizim yeni Türkiye hedefimizdir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni bir Türkiye inşa edilecek. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı makamı halkımızın denetimine, seçimine tabi tutuldu. Artık statükocuların değil milletin dediği olacak. Eminim ki halkımızda 12 yıldır bu ülkeye çağ atlatmış, ülke insanını ekonomik, siyasi ve özgürlükler itibariyle gerçekten hayal bile edilemeyecek noktaya getirmiş Başbakan Erdoğan'a vefayı gösterip desteğini esirgemeyecektir. İnşallah bugün itibari ile ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır” dedi.

 Bugünden itibaren yeni bir Türkiye dediklerini belirten Asya, “Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, daha sivil bir rejimin inşası için çaba sarf edecek. Bunu daha ileri noktaya taşıyacak. Bununla çözüm süreci başarıya ulaşacak. Yönetilen Türkiye daha demokratik ve sivil olacak. Hukukun daha çok uygulandığı, paralel yapılarla daha çok mücadele edildiği, her türlü vesayetin sonuna geldiği ve en önemlisi çözüm sürecinin kalıcı bir barışa dönüşeceği ve kalıcı bir barışla nihayetleşeceği bir Türkiye olacak. Onun için biz yeni Türkiye diyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, daha sonra diğer okulları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.

VANLILAR, SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SANDIĞA GİTTİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez halkın katılımıyla gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı seçimi tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın yarıştığı seçimde, vatandaşlar T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgelerle oy kullanabilecek. Bu seçimde, ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alırken, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çekilen kura sonucunda pusulanın ilk sırasında Erdoğan, ikinci sırasında Demirtaş, üçüncü sırasında ise İhsanoğlu'nun fotoğrafı bulunuyor.

 Yaklaşık 53 milyon seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanmak için sabah erken saatlerden itibaren oy kullanacakları okullara giderek destekledikleri cumhurbaşkanı adayına oylarını vermeye başladı. İlk kez Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sandık başına giden vatandaşların oldukları da gözlerden kaçmazken, ülke için hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

AK PARTİLİ BAYAN VEKİLE TAŞLI SALDIRI

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, ziyaret ettiği bir okuldan ayrılırken taşlı saldırıya uğradı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Gülşen Orhan, cumhurbaşkanlığı seçimini takip etmek için Süphan Mahallesi’ndeki Muhlis Görentaş İlkokulu'na gitti. Burada binayı gezen Milletvekili Orhan’a ziyaret sonrasında bir grup tarafından sözlü saldırı yapıldı. Orhan ve beraberindekiler, araçlarına geçtikten sonra ise grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda Milletvekili Gülşen Orhan’ın makam arabasının sağ ve arka camları hasar gördü.

 Daha sonra parti binasında İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte açıklamalarda bulunan Orhan, saldırıyı kınadı.

İl Başkanı Soğanda ise seçilmiş bir insana yapılan saldırının hiçbir adaletli yanının olmadığını ve kabullenilmeyeceğini ifade etti.

 
‘Bugün 77 milyon kazanmıştır’
 
Pazaryolu ‘yüzde 90 Erdoğan’ dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu’da tarihi dönemecin 950’inci gurur yılı
Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişinin 950. yıl dönümü 14-15-16 ...
ASİMDER Azerbaycan şehitlerini mevlitle anacak
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Marmara ...
Doğu Yaz Spor Oyunları 26 Ağustos’ta başlayacak
9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına’ Ardahan, Adıyaman, Ağrı, ...
 
Erzurumlu Ertaş Hoca, Rektör adaylığını açıkladı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ...
‘Biz buradayız’
Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmanın gururunu yaşayan gazeteciler, Serhat ...
Facia’da hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a çıktı
Diyarbakır-Bingöl Karayolunda LPG yüklü tankerin infilak etmesi sonucu ...
 
ASİMDER: Dağlık Karabağ Türk yurdudur
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Şairler Dede Korkut Şiir Şöleni’nde buluştu
20. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri etkinlikleri ...
Aşıklar israil zulmünü telin etti
Ardahan'da bu yıl 15.'si düzenlenen Ulusal Kültür ve Bal Festivali’nde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva