ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
19 Aralık 2012 Çarşamba - 05:38

Doğu’da kara kış…

Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı 234 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar yağışı sonrası İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber olurken, yolda kalan çok sayıda araç kurtarma ekiplerince kurtarıldı.

Doğu’da kara kış…

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı 234 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar yağışı sonrası İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber olurken, yolda kalan çok sayıda araç kurtarma ekiplerince kurtarıldı.
Kar yağışı Tekman İlçesi’nde de hayatı felce uğrattı. Kar yağışı sonrası çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, köylerden ilçeye yolcu taşıyan sürücüler zaman zaman zor onlar yaşıyorlar. Yoldan çıkan araçlar zincir takarak veya kurtarma ekiplerince kurtarılarak yollarına devam edebildiler.
107 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis’te birkaç gün önce yağan ve dün geceden beridir de devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Tek katlı evlerin adeta kar altında kaybolduğu Bitlis'te, 107 köy yolu da kapandı
Yaklaşık bir hafta önce yağan kar yağışınını yerine son günlerde açık ve güneşli havaya bırakmasının ardından, dün gece tekrar başlayan yağış etkisini sürdürüyor. Özellikle Rahva bölgesinde tipi ve fırtına etkili olurken tek katlı evler ise yavaş yavaş kar altında kaybolmaya başladı.
İl genelinde 107 köy yolu ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresi ve Belediye Başkanlığı ekipleri kapalı yolları açmak için yoğun çaba gösteriyor.
Meteoroloji yetkilileri, kar kalınlığının il merkezinde 58, yüksek kesimlere de ise 65-70 santimetre olduğunu belirtirken, sadece dün geceden bu yana yağan karın ise 10 santimetreye ulaştığı bildirildi.
Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ise sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
KARA KIŞI EĞLENCEYE ÇEVİRDİLER
Kar ve dondurucu soğuklar yurdun önemli bir bölümünde çileye dönüşürken, bu olumsuz durumu Bitlis’in Ahlat ilçesindeki doğa tutkunları ise olumsuzlukları eğlenceye çevirmesini bildi.
Yılın her mevsiminde bir araya gelerek Bitlis ve ilçelerinde gezi ve yürüyüş düzenleyen “Selçuklu Gezginleri”, İlçenin Selçuklu Fotoğrafçılık Kulübü ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Selçuklu Gezginleri ve Selçuklu Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri yılın ilk karı ile birlikte ilçenin 15 kilometre mesafesinde bulunan Merden Baba mevkiine bir yürüyüş düzenledi. Şehir merkezinde havaların soğuk olmasına rağmen adeta sonbahardan kalma günler yaşanırken, yüksek kesimlerde ise kar hakim. Şehir merkezindeki sonbahardan kalan güzellikler yüksek kesimlerde ise yerini kara bırakıyordu. Yol boyunca ilçenin doğal güzelliklerinin verdiği hazla yürüyen ekip, kar altında kalan yabani meyvelerden de toplamayı ihmal etmedi. Termoslarından doldurdukları çayları yudumlayan ekip, daha sonra bir yandan kar üzerinde yılın ilk pikniğini yaparken öte yandan kar üzerinde yol boyunca halaylar çekip karda güreş yapmanın keyfini yaşadı. Gezi ekibindeki Selçuklu Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri, güzellikleri fotoğraf karelerine yansıtırken, ekip üyeleri ise fotoğrafçılara bol bol poz verdi.
Amaçlarının yaz aylarındaki doğa yürüyüşlerinin kış aylarında da devam ettirmek olduğunu anlatan Ahlatlı Doğaseverler Grup Başkanı Şeref Şerefoğlu, yıl boyu gerek Bitlis ve çevresinde gerek ilçede çeşitli gezi ve yürüyüş programları düzenlediklerini hatırlattı. Şerefoğlu "Amacımız Van Gölü'nün sahilinde yer alan ilçemizin gerek doğal gerek tarihi yapılarına bir kez daha dikkat çekmekti. Haftanın stresini, yorgunluğunu bu tür yürüyüşlerle atıyoruz. Hem zinde kalıyoruz hem ilçemizdeki farklı mekanları geziyoruz. Dört mevsim sürdürdüğümüz bu yürüyüşlerimizi hem spor hem de gezi amaçlı yapılmaktadır. Mevsimin ilk kış yürüyüşünü ise karda yürüyerek yaptık. Çok mutluyuz. Bu yılki kar üzerindeki ilk gezimizi ise gezi ekibimizin Onursal Başkanı olan eski Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk anısına düzenledik. Kendisini saygı ile anarken şimdiki görevinde başarılar diliyoruz" dedi.
Ahlatlı doğaseverlere grubunun yaklaşık 13 kişiden oluştuğunu, grubun şartlara göre genişlediğini de sözlerine ekleyen Şerefoğlu, 15 kilometrelik kar yürüyüşlerini yaklaşık 2 saatte tamamladıklarını söyledi.
10 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Muş’ta kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde 10 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 20, yüksek kesimler de ise 40 santimetreye ulaştı.
İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürürken, kar yağışının gün boyu süreceği bildirildi.
Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, ekiplerin dün geceden itibaren ana artellerde yol tuzlama ve temizleme çalışması yaptığını söyledi. Ömeroğlu, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Bitlis karayollarında ekiplerin kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, açılan yolların tipi nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapandığını ifade etti.
ERCİŞ’TE 45 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Van’ın Erciş ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 45 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin kar nedeniyle kapanan köy yollarını tekrar ulaşıma açmak için yoğun bir çaba sarf edildiğini söyledi. Dün akşamdan itibaren ilçe genelinde başlayan kar yağışının şiddetini artırarak devam ettiğini belirten Kaymakam Baran, köy yollarının ulaşıma açık tutulması için 6 ekibin vardiyalı bir şekilde çalışmalarını sürdüğünü söyledi. Kar ve tipi nedeniyle kapanan 70 köy yolundan 25’nin ulaşıma açıldığını, kapalı bulunan 45 köy yolunda da çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü bildiren Kaymakam Baran, her türlü olumsuzluğa karşı da tedbiri olduklarını söyledi.Bu arada, kar kalınlığının köylerde 70, ilçe merkezinde ise 30 santimetreye ulaştığı kaydedildi.
İMDADINA İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ YETİŞTİ
Van'da, hastanede tedavisi tamamlanan eşini Yeşilsu köyüne geri götürmeye çalışan, ancak yolun kardan kapalı olması nedeni çaresiz kalan vatandaşa İl Özel idaresi ekipleri yardımcı oldu.
Van'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı birçok köy yolunu ulaşıma kapatırken, İl Özel İdaresi ekipleri ise yolları açmak için gece gündüz çalışıyor. Mecit Işık isimli vatandaş, bir hafta önce hastaneye kaldırdığı ve tedavisi sonrası taburcu olan eşi Hamide Işık’ı köyüne götürmek isterken kar engeline takıldı. Işık, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekip Şefi Nejmettin Aslantosun’u arayıp durumu bildirerek yardım istedi. Aslantosun, 1 greyder ile birlikte 2 saatlik çalışma sonucu il merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilsu köyünün yolunu açarak Işık ve hasta eşini köyüne götürdü.
Mecit Işık, bir hafta önce eşini hastaneye kaldırdığını ve ameliyat olduğunu söyledi. Eşinin tedavisi tamamlandıktan sonra dün akşam saatlerinde taburcu olduklarını ifade eden Işık, “Taburcu olduktan sonra köye gidecektik, ama yolar kapalı idi. Sabah Nejmettin beyi aradım sağ olsun yolumuzu açtı. İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.
KAR MESAİSİ BAŞLADI
Uzun süredir sonbahar havasının hakim olduğu Bayburt’ta etkili olan yoğun kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Bayburt şehir merkezindeki ulaşımı sorunsuz hale getirmek için Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarına başladı.
Şehir merkezindeki ulaşımın aksamaması için Bayburt Belediyesi aralıksız olarak yolların açılması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. İş makinesi girmeyen bazı dar sokaklarda kar temizleme çalışmaları belediye personeli tarafından beden gücüyle yapılıyor.
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yapılan çalışmaları değerlendirerek, “Halkımızın, mesai başlangıcında işe gidiş ve dönüşlerinde problem yaşamaması için, erken saatlerden itibaren cadde ve yollarımızın tuzlama ve temizleme çalışmaları sürekli devam edecek. Ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla vatandaşlarımız ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamayacak.” dedi.
AĞRI'NIN PATNOS İLÇESİNDE 87 KÖY VE 76 MEZRA YOLU KAPANDI
Ağrı’nın Patnos ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 87 köy ve 76 mezra yolu ulaşıma kapandı.
İlçede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçe merkezinde yaklaşık 40 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 1 metreyi buldu. Patnos İlçe Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını açmak için başlattıkları çalışmaları devam eden kar yağışı ve fırtına yüzünden yarıda bıraktı. Görüş mesafesinin kötü olması ve açılan yolların tekrar kapanmasından dolayı çalışmalara ara vermek zorunda kaldıklarını belirten yetkililer, havanın düzelmesiyle kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. 3 ekip, 2 greyder ve 1 dozer ile çalışmalarını sürdüren İlçe Özel İdaresi yetkilileri, havaların düzelmesiyle kapalı olan 87 köy ve 76 mezra yolunu yeniden ulaşıma açacaklarını belirtti.
BİNGÖL’DE 5 AVCI MAHSUR KALDI
Bingöl’de ava giden 5 kişi, olumsuz hava şartları nedeniyle mahsur kaldı.
Edinilen bilgiye göre Sancak beldesi Hasbağlar bölgesine ava giden 5 kişi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Avcıların telefonla mahsur kaldıklarını bildirmeleri üzerine İl Özel İdaresi ekipleri hemen harekete geçti. İl Özel İdaresi Yol Hizmetleri Müdürü Nihat Burakgazi, ihbar üzerine bölgeye 3 iş makinesi ve bir ekip gönderdiklerini söyledi. Bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Burakgazi, mahsur kalanları kurtarmak için yoğun mücadele verdiklerini kaydetti.
BİNGÖL’DE KAR TATİLİ
Bingöl’de dün geceden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle okullar 2,5 gün tatil edildi.
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkez ve bağlı Yedisu ilçesi ile yatılı bölge okulları haricindeki tüm ilköğretim, ortaöğretim ve okul öncesinin 18 Aralık 2012 günü öğleden sonra başlayarak 2,5 gün süre ile tatil edildiği ve cuma günü itibari ile başlayacağı duyuruldu.
SÜMER PARK'TAN KAR MANZARALARI
Malatya son bir haftadır en soğuk kış günlerini yaşarken, vatandaşlar sabah beyaz örtüye günaydın dedi.
Dün başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde etkili oldu. Sabah işe gitmek için uyanan vatandaşlar ile okullarının yolunu tutan öğrenciler, sabahın erken saatlerinde karın keyfini çıkardı.
Kar yağışının ardından Sümer Park bembeyaz bir örtüye bürünürken, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
 

 
A2’de galibiyet hasreti bitmedi
 
Kaza yapan otomobil yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk’ten Palandöken çıkarması
Vali Öztürk, Palandöken Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesin de ...
Çavdarlı’da deprem
Aziziye İlçesine bağlı Çavdarlı Köyü sabah erken saatlerinde hafif şiddetli deprem meydana geldi.
Elektriği kesti, hastanelik oldu
Erzurum’da borcu nedeniyle elektriği kesilen şüpheli A. T., TEDAŞ çalışanı ...
 
Geçim derdi yaş dinlemiyor
Erzurumlu 65 yaşındaki Salih amca soğuk havaya aldırış etmeden eksi 20 ...
Öztürk’ten ilçe denetimi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk haftasonu Olur ve Oltu ilçelerini ziyaret etti.
Oltu’da kar seferberliği
Erzurum’da etkili olan kar yağışı köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden ...
 
Erzurum’da GS'lıların 'galibiyet' coşkusu
Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’ın, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 2-1 ...
Erzurum Dünya markası, Ancak…
Erzurum’da, Universiade 2011 kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Geleneksel Vefa Kermes’i başladı
Erzurum Vefa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yaşar Babur tek amaçlarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva