ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Ağustos 2012 Cumartesi - 03:41

Doğu’da kamu yatırımları arttı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti iktidarı olarak ekonomi ile demokrasiyi paralel götürdüklerini belirterek, “10 yıllık iktidarımız döneminde Doğu ve Güneydoğu’ya kamu yatırımını yüzde 7’den 15’e çıkardık” dedi.

Doğu’da kamu yatırımları arttı

NİHAT ABACI
MALATYA (İHA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti iktidarı olarak ekonomi ile demokrasiyi paralel götürdüklerini belirterek, “10 yıllık iktidarımız döneminde Doğu ve Güneydoğu’ya kamu yatırımını yüzde 7’den 15’e çıkardık” dedi.
AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nın Havuzbaşı’nda düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomi ile demokrasinin at başı, paralel giden süreçler olduğuna dikkat çekerek, 230 milyar dolarlık bir ekonomi olan Türkiye'nin geçen yıl itibariyle 780 milyar dolarlık bir ekonomiye ulaştığını söyledi. İhracatın ise geçen yıl 135 milyar dolara ulaştığını ifade eden Bakan Yılmaz, ''30 küsur milyar dolardan başlamıştık. Şimdi biz çok daha ileri noktalara taşımak istiyoruz. 2023'te kişi başına gelirimiz 25 bin dolara çıksın, ekonomimiz 2 trilyon doları aşsın, ihracatımız 500 milyar doları aşsın istiyoruz. Bütün bunları gerçekleştirmemiz için AK Parti olarak adeta dün kurulmuş gibi aynı heyecanla, aynı coşku ile çalışmaya devam etmek zorundayız” dedi.
Yılmaz, ''Günde 1 doların altında geliri olan vatandaşımız kalmadı. 2,15 doların altında yaşayan vatandaşlarımızın sayısı 2002'de yüzde 3-4'lerdeydi. Aşağı yukarı o da sıfıra yaklaştı. 4,30 doların altında yaşayan nüfusumuz yüzde 30 civarındaydı. Neredeyse 3 kişiden biri günde 4,30 dolarında altında bir gelirle yaşıyordu. Geçen yıl bu rakam 3,7'ye kadar geriledi. Bütün bunlar Türkiye'nin büyüdüğünü, aynı zamanda gelirini de adil paylaştığını gösteriyor'' şeklinde konuştu.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin geçmişte ihmal edildiğini dile getiren Bakan Yılmaz, ''Biz kamu yatırımlarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine önemli bir ayrıcalık tanıdık. Sadece geçtiğimiz 10 yılda Doğu ve Güneydoğu illerine 32 milyar lira yatırım yapmışız. Kamu yatırımlarında Doğu ve Güneydoğu'nun payı yüzde 7 civarındaymış. Bugün geçtiğimiz yıl itibariyle bu yüzde 15'i aşmış durumda'' dedi.
Malatya’daki kamu yatırımlarından da söz eden Yılmaz, “1 milyon TL’ye yakın Malatya’da özel sektör teşvik yatırımı almış” diyerek bölgecilik yapılmasını tenkit etti. “Malatya’da yapılan yatırımın Bingöl’e de faydası vardır. Elazığ’a yapılan yatırımın Malatya’ya faydası vardır. Biz kalkınmayı bölge olarak planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise, “İnsanlarımıza iyi bir gelecek hazırlamak sorumluluk ve yükümlülüğümüzdür. Sağlık alanında devrim niteliğinde çalışmalar yaptık. Hizmetleri küçümsemek için bu kez bahaneler çıkarılmaya başladı. Hastaneye gittik, ayağımıza giydiğimiz poşetleri sağlam yapmamışlar yırtılıyor. Ambulans geldi, içindeki görevliler zayıftı, gücü iyi değildi, hastayı taşıyamadı. Bunlar da güzel yaklaşımlar ancak ambulansın 3-5 dakikada gelmesi, karadan, havadan, denizden, paletli ambulanslarla, nerede şartlar ne gerektiriyorsa o hastanın hastaneye kısa sürede ulaştırılması da küçümsenmemelidir” şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Nurettin Nebati de konuşmasında, “Türkiye’de herkesin sesini duyurmaya çalışıp, ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diyerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Konuşmalardan sonra AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Bakan Yılmaz, Nükhet Hotar ve Nurettin Nebati’ye tepside kuru kayısı hediye etti.

 
Erzurum’un TÜFE’si düşük
 
Iğdır Üniversitesi vizyon büyüttü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk yardım paketleri Arakan’a ulaştı
Arakan’da yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Diyanet İşleri Başkanlığı ...
'Kürtaj Turizmi'ne izin yok
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 299 Euro'ya kürtaj dahil yurtdışı turları ...
'Arakan yaz 5601’e mesaj gönder'
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından geçtiğimiz Cuma günü başlatılan Arakan'a ...
 
Diyanet'ten Arakan Kampanyası
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Geçen yıl Somali için başlattığımız ...
Hakkari'de çatışma: 1 şehit
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışma 1 asker şehit olurken, 3 ...
Arakanlı lider yardım istedi
"İslam Dünyası Ramazan'da İstanbul'da Buluşuyor" etkinliğine katılan Arakanlı ...
 
‘Arakan'a yardım eli uzatalım’
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Arakan’da yaşanan soykırıma uluslararası ...
Görmez, Die Presse’ye konuştu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avusturya’nın en çok satan ...
‘Şehitlerimizin anısı başımızın üstünde’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dolmabahçe Sarayı’nda şehit yakınları ve gazilerle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva