ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
29 Temmuz 2012 Pazar - 02:00

Arakanlı lider yardım istedi

"İslam Dünyası Ramazan'da İstanbul'da Buluşuyor" etkinliğine katılan Arakanlı Müslüman lider Muhammed Yunus, "Arakan'daki Müslümanlar ciddi bir zulüm altında, günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Gelin, oradaki Müslümanların dertlerine derman olacak yardım elini uzatın" dedi.

Arakanlı lider yardım istedi

ONUR TURAN
İSTANBUL (İHA) - "İslam Dünyası Ramazan'da İstanbul'da Buluşuyor" etkinliğine katılan Arakanlı Müslüman lider Muhammed Yunus, "Arakan'daki Müslümanlar ciddi bir zulüm altında, günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Gelin, oradaki Müslümanların dertlerine derman olacak yardım elini uzatın" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "İslam Dünyası Ramazan'da İstanbul'da Buluşuyor" etkinliğine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski Diyanet İşleri Başkanları Lütfi Doğan, Tayyar Altıkulaç, Ali Bardakoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Mısır Başmüftüsü Ali Cuma, Suudi Arabistan Din İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Abdulaziz Al Ahmar, Tunus Din İşleri Bakanı Nureddin Khademi, Ürdün İslami İşler ve Efkaf Bakanı Ahmad Muhammed Abed, Rusya Federasyonu Merkezi Din İdaresi Başkanı Talat Tacettin, Kırgızistan Din İşleri Başkan Yardımcısı Ubeydullah Syrybaev, Irak Sünni Vakıflar Divan Başkanı Ahmed Abdulgafur Sommerari ile Şii Vakıflar Divan Başkanı Salin Al Haydari, Kudüs Filistin Başmüftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Hindistan Cemiyetül Ulema Genel Sekreteri Aboobacker Moulaivi Alangapayıl, İran Hac ve Ziyaret İşleri Veli Fakih Temsilcisi Seyid Ali Ghazi Asker, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Batı Trakya Müftüsü Ahmet Mete ve Arakanlı Müslüman lider Muhammed Yunus katıldı.
'SELAM'IN ÖNEMİNİ ANLATTI
Etkinlik kapsamındaki iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan'ın her yıl Kur'an-ı Kerim'i yeniden getirdiğini, bütün yeryüzünü bir mabede dönüştürdüğünü söyledi. Görmez, "Ramazan, insana, eğitilmiş ve beşeri arzularının egemenliğinden kurtulmuş hür bir irade kazandırmaktır" dedi. Ramazan'ın, zenginin, yoksulun halini anlaması için büyük bir fırsat sunduğuna değinen Görmez, "Fakirlere, yetimlere, kimsesizlere, düşkünlere yardım etmeyi öğretir. Ramazan, nezaket, zarafet, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma gibi yüce hasletleri kazandırır. Ramazan, fıtır sadakasını getirir. Böylece bizleri fıtratımıza dönmeye davet eder" diye konuştu. Her Ramazan ayında farklı bir konuyu ele aldıklarının kaydeden Görmez, bu ramazanda "selam" konusunu gündeme getirdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Bilindiği gibi selamın gayesi muhabbettir. Nitekim sevgili Peygamberimiz; 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Size, yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir iş göstereyim mi- Aranızda selamı yayın' buyurmuştur. Ramazan ayı vesilesiyle selamı ihya ederken, bunun bir sonucu olarak kardeşliklerimizi, dostluklarımızı, yakınlıklarımızı ve tanışıklıklarımızı güçlendirmiş olacağız. Selamın gayesini gerçekleştirmek için İslam dünyasının muhtelif ülkelerinden siz seçkin konuklarımızı İstanbul'da bir araya getirdik. İnşallah burada bulunduğunuz süre içerisinde ülkelerinizde yaşanan ramazanların manevi atmosferini bizlerle paylaşacaksınız. Sizler de İstanbul'da gördüğünüz maneviyatı ülkelerinize dönünce oradaki kardeşlerimizle paylaşacaksınız. Bizlerin selam ve muhabbetlerini onlara ileteceksiniz. Böylece ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki muhabbet ve kardeşliğin pekişmesine ve gelişmesine vesile olacağız. Davetimizin asıl gayesi budur. Ne bilimsel bir toplantı, ne de derin mevzuların ele alındığı bir sempozyum için burada toplanmış bulunuyoruz. Neticede İslam dünyası olarak ramazan ayının manevi ikliminden, ruhaniyetinden, feyz ve bereketinden hakkıyla istifade etmiş olacağız."
GÖRMEZ'DEN ARAKAN VURGUSU
İslam coğrafyasının bir acı ve elem coğrafyası olmaktan kurtularak, yeniden bir ilim ve medeniyet coğrafyasına dönüşmesini dileyen Görmez, "Bu itibarla Ramazan-ı şerifin, yanı başımızda Suriye'de akan kardeş kanının bir an evvel durmasına, Burma'da, Arakan'da yaşayan din kardeşlerimize reva görülen insanlık dışı muamelelerin sona ermesine, dünyanın muhtelif yerlerinde saldırılara ve zulümlere maruz bırakılan Müslümanların felahına vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.
ÖZLENEN TABLO
Görmez, Irak Sünni Vakıflar Divan Başkanı Ahmed Abdulgafur Sommerari ile Şii Vakıflar Divan Başkanı Salin Al Haydari'nin iftarda yan yana oturduğunu dile getirerek, "Son yıllarda Irak'tan ve başka yerlerden duyduğumuz haberler hepimizin kalbine kabus gibi çöküyor. Bu tablo, beni çok sevindirdi. Madem ikisi kendini bir kişi gibi takdim etti. İkisini selamlamak üzere buraya davet ediyorum. İslam dünyasının özlediği bir tabloyu size yaşatmak istiyorum" diyerek, iki lideri yanına davet etti. Görmez, Sommerari ile Haydari'nin eşlerinin de iftarda yan yana oturduğunu söyledi. İki dini lider de, konuşmalarında kardeşlik ve dostluk mesajları verdi.
ARAKANLI LİDER YARDIM İSTEDİ
Arakan'da yaşayan Müslümanların her türlü işkence, yağmalama ve zulüm altında inlediklerini söyleyen Arakanlı Müslümanların lideri konumunda bulunan Muhammed Yunus ise, 3 Haziran'dan beri yaşanan olaylar sırasında binlerce Müslümanın katledildiğini, binlercesinin de kayıp olduğunu kaydetti. Yunus, "Arakan'daki Müslümanlar ciddi bir zulüm altında, günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Türkiye ve İslam ülkeleri, konuya ve Arakan'daki Müslümanlara sahip çıkarak, zulmün durdurulması konusunda gerekli adımları atmalı. Gelin, oradaki Müslümanların dertlerine derman olacak yardım elini uzatın" ifadelerini kullandı.

 
‘Hepimiz kardeşiz’
 
Protokol iftar yemeğinde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Arakan'a yardım eli uzatalım’
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Arakan’da yaşanan soykırıma uluslararası ...
Görmez, Die Presse’ye konuştu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avusturya’nın en çok satan ...
‘Şehitlerimizin anısı başımızın üstünde’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dolmabahçe Sarayı’nda şehit yakınları ve gazilerle ...
 
Selam Duadır...
Selam, sadece sembolik bir ifade değil, insanlar arasındaki muhabbetin ...
Hakmehmet şehitleri rahmetle anıldı
Iğdır’a gelen Talat Paşa Komitesi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, ...
'Ramazan fırsatçılarına dikkat'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ...
 
'Ramazan'ı reklama dönüştürmeyin'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazan ayında yaşanacak ...
‘Günümüzü gün ediyoruz’
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan özel gün ve haftalarda büyük ...
BTK Demiryolunda sona yaklaşılıyor
Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Ulaştırma Bakanları Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva