ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Ocak 2016 Perşembe - 06:52

Doğu’da hayat kara endeksli

DİLEK BAYRAK-DERLEME-Erzurum’da kar yağışı dururken hava sıcaklık değerleri düşüş kaydetti. İlde hava sıcaklığı hafta başına kadar en düşük eksi 13, en yüksek ise 0 derece olarak seyredecek.

Doğu’da hayat kara endeksli

Doğu Anadolu Bölgesinde ağır kış şartları eğitimi engelledi. Erzurum’da kar yağışı dururken hava sıcaklık değerleri düşüş kaydetti. İlde hava sıcaklığı hafta başına kadar en düşük eksi 13, en yüksek ise 0 derece olarak seyredecek. Erzurum’da cumartesi günü başlayacak olan kar yağışı gelecek haftanın ilk iki günü de etkili olacak.

ARDAHAN İL ÖZEL İDARESİNDE KAR MESAİSİ

Son günlerde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına dolayısıyla Ardahan ve ilçeleri olumsuz etkilenirken çalışmalarda aralıksız devam ediyor.

Ardahan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak karla mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini belirten Genel Sekreter Hakkı Özgür çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Genel Sekreter Hakkı Özgür yapmış olduğu açıklamada ;

Ardahan İli Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Karla Mücadele ekiplerimiz ilimiz ve ilçelerimizde etkisini gösteren Kar yağışının ardından kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için, Ekiplerimiz çalışmalarını nöbet usulüyle aralıksız verdikleri mücadelelerde yollarımız açık tutulmaya çalışılmıştır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İl merkezi ve ilçelerimize bağlı birçok köy yolu ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri de kar kalınlığının yer yer bir metreye yakın bulunduğu yerleşim bölgelerinde büyük bir özveriyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Kanımca Türkiye’ nin hemen hemen en çok kar yağan illerimizden biriside Ardahan İlimizdir. Aynı zamanda gece eksi 30 dereceyi bulan soğuk ve dondurucu hava şartlarında 05.01.2016 tarihinden itibaren 140 adet köy yolu ulaşıma kapanırken Karla Mücadele ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin birçok köyün yolunu ulaşıma açmıştır. İl Özel İdaresi ayrıca Karın yağdığı 4 gün içerisinde 6 Acil vaka, 16 tane aracın mahsur kalması zamanında ulaşılarak vatandaşlarımıza vatandaşlarımıza yardımcı olunmuş ve mazeretleri giderilmiştir. Yapılan mücadele zamanında yapılmıştır. Yeter ki vatandaşlarımız bize ulaşsınlar.

Şu ana kadar 1500 km alanında karla mücadele çalışması yapılmış olup özel İdaremizin personeli İl ve İlçelerde 8 greyderi, 2 dozer, 10 destek aracı, 2 adet Kar - Bıçaklı kamyon, 2 adet rotatif ve 80 personel ile hizmetlerini sürdürüyor.

İş makinesiyle gece gündüz demeden köy yollarını kardan arındıran İl Özel İdaresi personeli 2015-2016 yılı Karla Mücadele çalışmalarının başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bizler öğrenci çocuklarımızın ve yolda kalan vatandaşlarımıza gidecekleri yerlere rahat, huzur ve güvenli ulaşabilmeleri için canla başla ekiplerimiz çalışmaktadırlar. Ayrıca cenaze, hasta olan vatandaşlarımızın aciliyetlerinde yardımcı oluyoruz yeter ki vatandaşlarımız bizi haberdar etsinler.

Köy yollarında yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlarımız ise çetin kış şartları ilimizde etkisini göstermeye başladı yoğun kar yağışı don meydana geleli Köy Yollarımız ulaşıma kapandı. Her zaman olduğu gibi İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerimiz köy yollarının ulaşıma açılması için büyük özveri gösteriyor. Devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek ulaşımın rahat ve kolay yapılabilmesi için hizmetlerini ekip ruhu ile sürdürülüyor. Ayrıca köylerimizde dondan patlayan içme sularımız anında müdahale edilerek vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçları karşılanıyor.

Bu çalışmaların yapılmasında bize her zaman destek veren Sayın Valimiz Ahmet DENİZ’ e emeği geçen Ardahan İl Özel İdaresinin fedakâr cefakar çalışanlarına Genel Sekreter olarak kurumun adına teşekkür ederim”dedi

YILKI ATLARI DONMAKTAN KURTARILDI

Ardahan'ı etkisi altına alan soğuk ve karlı havadan olumsuz etkilenen yılkı atlarının beslenebilmesi için doğaya yem bırakıldı.

Kışın en soğuk günlerini yaşayan Ardahan'da kar ve soğuk hava, insanlar kadar doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor. Ardahan'da son iki gündür aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Doğaya terk edilen ve yılkı atları olarak bilinen atların açlık ve soğuk hava nedeniyle telef olmaması için Ardahan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Ekipler tarafından arazi aracına yüklenen yemler, Ardahan Ovası'na kadar taşındı. Yemler, doğa koruma ekipleri tarafından belirlenen bölgelere bırakıldı. Yemlerin bırakılmasının ardından bölgede yaşayan 40'dan fazla yılkı atı yemlerden yemek için toplandı.

Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürü Temel Şimşek, yılkı atlarının köylüler tarafından yazın binek atı olarak ve ot taşımak için kullanıldığını söyleyerek, iş bitimi sonrası sonbahar ve kış ayları geldiğinde atların doğaya terk edildiğini dile getirdi.

 

Şimşek, ağır kış şartları nedeniyle yılkı atlarının telef olmaması için yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, "Ardahan Doğa Koruma Şube Müdürlüğü olarak Ardahan ilimizdeki doğaya bırakılan bu başıboş atların yoğun kar yağışı nedeniyle aç kaldıklarını tespit ettik. Bununla ilgili daha önce stoklanmış otları doğaya getirip atlara verdik. Bu atlarımız yazın köylüler tarafından binek atı olarak ve ot taşımak için kullanılıyor. Ama ne yazık ki sonbahar ve kış ayları geldiğinde atları doğaya bırakıyorlar. Bunlar doğada başıboş şekilde kalmaktadırlar. Bunlara yine Bakanlığımız olarak sahip çıkıp, doğada beslenmelerine katkı sağlamak için yemleme çalışması için buradayız. Bu yemleme çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" dedi.

"HAYVANLARI DOĞAYA BIRAKANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK"

Doğaya bırakılan hayvan sahipleri hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını da söyleyen Şimşek, "Ayrıca bu hayvanların doğaya bırakılması kapsamında 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince tamamen yasak olup, bu hayvanların sahiplerinin tespit edilip sahipleri hakkında gerekli işlemleri de yapacağız. Ama yine de biz şu anda bunların aç kalmaması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"YILKI ATLAR KURTLARA YEM OLUYOR"

Yaklaşık 4 gün önce yılkı atlarının kurtların saldırısına uğradığını söyleyen Vedat Topçu, "Yaklaşık dört gün önce eski adı Aşağı Torashev köyü olan Çimenkaya köyü yakınlarında saldırıya uğrayan yılkı atlarından 4 tanesi kurtlar tarafından parçalandı. Sürü halinde gezen kurtlar yaklaşık 3-4 yılkı atını ise kovaladı" diye konuştu.

AÇ KALAN DAĞ KEÇİLERİ KENTE İNDİ

Hakkâri’de, kar yağışı sonrası yem bulamayan dağ keçileri kente indi.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu Hakkâri’de aç kalan dağ keçileri yiyecek bulabilmek için şehre indi. Öğle saatlerinde Zap suyu yakınlarında görülen 15 dağ keçisi, yolda geçen vatandaşları görünce Sümbül dağına doğru kaçtı.

Şehirden 3 kilometre mesafede bulunan Hakkâri-Van karayolu üzerinde araçlarından inen yolcular bir süre dağ keçilerinin dağa tırmanışını izleyerek fotoğraf çekti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Hakkari Milli Parklar Müdürü Necmettin Yılmaz ve beraberindeki ekip, dağ keçilerine zarar verilmemesi için bölgeye hareket etti. Yılmaz ve beraberindeki ekibi, vatandaşlarla birlikte dağ keçilerinin geçişini izledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Hakkâri Milli Parklar Müdürü Necmettin Yılmaz, yiyecek bulamayan dağ keçilerinin şehre 3 kilometre yaklaştığını belirterek "Sümbül dağında dağ keçileri her zaman var. Sümbül dağında 20’ye yakın dağ keçisini gözlemledik. Tabi ağır geçen kış şartlarından dolayı burada zorlanıyorlar. Dolayısıyla yem bulabilecekleri alana yöneliyorlar. Dağ keçilerinin zarar görmemesi için kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları ile görüştük köylülere bu konuda gerekli eğitimi verdik. Herkesin sahip çıkması gerekiyor, bu bir sevgi işidir. Bu dağ keçilerini hep birlikte korumalıyız. Siz kamuoyunu bizlerde elimizdeki imkanları kullanarak halkı bilgilendireceğiz” dedi.

HAKKARİ’DE 30 KÖY,79 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari’de kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde kapanan 30 köy, 75 mezra yolunun ulaşıma açılması için il özel idaresi karla mücadele ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek kesimlerde yer yer 4 metre karla karşılaşan ekipler olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalarını güçlükle yürütüyor.

BAŞIBOŞ DOLAŞAN EŞEKLERE SAHİP ÇIKILDI

Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci, ilçede başıboş dolaşan eşekleri toplatarak koruma altına aldı.  Varto ilçesinde eksi 20 derecede sokağa bırakılan eşeklerin donma tehlikesi geçireceklerini fark eden Belediye Eş Başkanı Sabite Ekinci, hemen harekete geçti. Belediye görevlilerine talimat vererek eşekleri toplatan Ekinci, bir barınak kiralayarak bakıcı görevlendirdi. Hayvan barınağında inceleme yapan Sabite Ekinci, kışın köpek, at ve eşeklerin sokaklara terk edildiğini gördüklerini belirterek, “Çok üzüldüğümüz bir durum. Özellikle at ve eşekleri yaz aylarında kullanıyor, kışın ot ve yemleri kullanılmasın diye bu hayvanları yırtıcı hayvanlara, dışarıdaki soğuğa terk ediyorlar. Biz bunu fark ettiğimizde, havanın en sert olduğu bir dönemde hayvanları bir barınağa kapatmak ve onları korumak, mart ve nisan aylarında ise bırakma gibi bir niyetimiz var" dedi. Yerelde birçok eleştiri aldıklarını anlatan Ekinci, şunları söyledi: "Besinleri fazla tüketen at ve eşekleri belediyenin adına koruma altına almamız durumunda, bunun bir alışkanlık olacağını, insanların yazın bu hayvanları kullanıp kışın terk edeceğini yâ da sokağa terk edeceğine dair eleştiri geldi. Sonuçta bu hayvanlar canlı, bu hayvanların zeka ve düşüncelerinin olmaması, bunların hislerinin olmayacağı anlamına gelmiyor. Biz bu soğuk havada bu canlıları vahşi hayvanların insafına terk edemezdik. Bu yıl bir defalığına tedbir aldık, bu hayvanları korumaya aldık. Bu hayvanları vahşi hayvanlara yem etmeyeceğiz. Korunması için çaba sarf edeceğiz. Bu hayvanları koruma altına almak belediye olarak bir külfeti getirecek, bu bir alışkanlık haline gelecek, hayvan sahipleri kışın hayvanlarını dışarı bırakıp yazın alıp kullanacak, bize önerilen başka yöntemler var. Bu hayvanların alınıp topluca sıcak bölgelere, sıcak şehirlere bırakılması, sonuçta bu da mantıklı gelmedi. Hayvanları sıcak bir bölgede terk ettiğimizde, yine bu hayvanlar dışarıda sahipsiz, susuz, barınaksız, yiyeceksiz ve vahşi hayvanlara terk etmiş olurduk. Vicdanen bunu kabul etmediğimiz için daha temelden bir çözüm bulmayı tercih ettik. Bu an itibarı ile biz bu hayvanları korumaya alıyoruz."

Hayvanlara kimlik ve küpe yaptıracaklarını anlatan Ekinci, şunları söyledi:

"Hayvan sahiplerine zimmetleyeceğiz. İleri dönemlerde ‘bu benim hayvanım, ben bıraktım, almak istiyorum’ diyen şahsa kesinlikle hayvanı vermeyeceğiz. Böyle bir durumla karşılaştığımız zaman belediye olarak bu hayvan sahiplerine kesinlikle yaptırım uygulayacağız.”

BARINAK KİRALANDI, BAKICI TUTULDU

Belediye olarak çok kıt kanaat geçindiklerini söyleyen Eş Başkan Sabite Ekinci, “Acil işlerin yanında böyle bir alanda kaynak oluşturmak zor oluyor. Bu insanı ve vicdanı duygularımızla oluşan bir olay, Vartolu arkadaşımızın kullanmadığı bir barınak alanı bulduk. Çok cüzi de olsa bir ücret ödeyeceğiz. Yine eş, dost ve vicdanlı arkadaşlarımızın, belediye çalışanlarımızın kendi aralarında topladıkları parayla alacağımız otla bu hayvanlara bakacağız. Belediye olarak böyle bir bütçemiz yok. İnsanlarımızın katkıları ile bu hayvanları kurtarmak için bir mekân hazırladık. Bir vatandaşla anlaştık, üç ay bu hayvanların bakımını yapacak. Bunlar şanslı hayvanlar, şehir merkezinde başıboş dolaşan hayvanlar olup mahallelerde yaptığımız araştırma sonucunda topladığımız hayvanlardır” diye konuştu.Toplanan eşekler yem verildikten sonra yeni barınaklarına bırakıldı.

SÜRÜCÜLERİN ZOR ANLARI

Muş'un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı sürücülere de zor anlar yaşattı.

Varto ilçesinde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken sürücülerde kara saplanan araçlarını kurtarma derdine düştü. Hükümet Konağı Caddesi’nde dönüş yapmak üzere olan otomobilin virajda kayarak kara saplanması üzerine asker ve vatandaşlar harekete geçti. Yapılan uğraşlar sonucunda askerler ve sürücülerin desteği ile araç kardan kurtarıldı.

HÜRRİYET PARKI KAR YAĞINCA BİR BAŞKA GÜZEL

Malatya’da dün akşam kısa süreliğine yağan kar sonrası ortaya eşsiz manzaralar çıktı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden restorasyonu yapılan Hürriyet Parkı, kar yağışı sonrası eşsiz bir görüntü oluşturdu. Parkta yapılan ışıklandırma çalışmaları sonrası ortaya çıkan renkler, kar ile bütünleşince ortaya izlenimi doyumsuz fotoğraflar çıkardı.

Bu eşsiz güzelliği sosyal medya hesabından paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Hürriyet Parkımız hemşehrilerimizin huzurla soluklanacakları, ruhen ve fiziken dinlenebilecekleri bir mekân oldu” yorumunu yazdı.

SOKAK HAYVANLARI VE KUŞLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Son günlerde yağan yoğun kar yağışı ile birlikte, sokak hayvanları ve kuşların aç kalmaması için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından doğaya yem bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanları ve kuşlar için kırsalda uygun alanlara et ve buğday bırakıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından, Beylerderesi eski yolu, TOKİ bölgesi, Tecde kanal üstü, Çöp döküm alanı, Çöşnük Venk bölgesi, Orduzu Turgut Özal Tabiat Parkı, Yaka Mahallesi, Dilek-Topsöğüt bölgelerine sokak hayvanları için 1,5 ton et bırakıldı. Kar yağışı nedeniyle yem bulamayan kuşlar için de belirli aralıklarla Turgut Özal Tabiat Parkı, Hürriyet (İsmetpaşa) Parkı, Sümerpark (Abdullah Gül) ve Vilayet Parkı’na tonlarca buğday serpildi.

Kar yağışı durumuna göre sokak hayvanları ve kuşlar için belirlenen alanlara, Büyükşehir Belediyesi tarafından yem bırakılmasına devam edileceği belirtildi.

MALATYA’DA KAR YAĞIŞI SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

Malatya’da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan ve zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Malatya Yeşilyurt İlçesine bağlı Karagöz Caddesinde kar ve buzlanma nedeniyle trafik adeta durma noktasına gelirken, yol üzerinde kayan araçlar ve tuzlama çalışmaları cep telefonu kamerasına yansıdı. Etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araç hakimiyetini kaybeden sürücüler zor anlar yaşarken dik rampadan çıkmaya çalışan sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu.

Tuzlama ekiplerinin bölgeye intikal etmesiyle trafik akışı normale dönerken ekiplerin tuzlama çalışması sonrası sürücüler yollarına güvenli bir şekilde devam etti.

MEHMETÇİK CAN KURTARDI

Van’ın Başkale ilçesinde, İran sınırını geçmeye çalışan 37 sığınmacı, donmak üzereyken Mehmetçik tarafından kurtarıldı.Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Kaşkol mahallesindeki Sarısu Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kamerayla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bir gurubun yurda izinsiz girdiğini belirledi. Guruba yönelik operasyon yapan Mehmetçiğin yakaladığı sığınmacıların Afganistan uyruklu olduğu görüldü. 37 kişiden dördünün donmak üzere olduğu tespit edilince Başkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde görevli Doktor Harun Çengel, sıcaklığın sıfırın altında ölçüldüğü İran sınırında 8 saat dışarıda kalan sığınmacıların sağlık durumlarının kötü olduğunu söyledi. Hastanede gerekli müdahaleyi yaptıklarını, özellikle kadın ve çocukların bitkin halde olduğunu anlatan Çengel, "Çocukların bademcikleri şişmiş, vücutlarında ağrı var. Gerekli antibiyotik ve ağrı kesici ilaç tedavisini uyguladık. Zamanında kurtarılmasaydı hepsinin hayati tehlikesi olabilir ve ölebilirlerdi ama zamanında kurtarıldılar. Biz de burada gerekli tedavileri uyguladık. Şu an durumları iyi. Ayakları bile kesilebilirdi. Bu şahıslar 3 gün hastanede gözetim altında tutulacak" dedi.

Soğuktan donmak üzere olan çocukları battaniye ile sarıp üzerlerindeki parkayı giydiren Mehmetçik, Sarısu Hudut Bölüğünde misafir ettikleri gruba yemek, sıcak çay ve süt ikramında bulundu. Başkale Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilen sığınmacıların sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği öğrenildi.

Türkiye'nin İran'la en uzun sınırına sahip olan bölgede Başkale 6. Hudut Alay Komutanlığı ekipleri, hudut emniyetini zorlu arazi şartları ve iklim koşullarına rağmen başarıyla yürütüyor ve sınırı izinsiz geçmek isteyenlere göz açtırmıyor.

 
Yakutiye HEM 2015’e damga vurdu
 
Kış spor okulları 2016 dönemi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH’tan hastalara ‘Hızır Yaklaşımı’
Bölge Eğitim ve araştırma Hastanesi z Acil servisi kapsamında “Hızır Acil ...
Yetimler için seferber oldular
Sayıları az yürekleri kocaman Oltulu bir grup gönüllü bayan, yetim ve ...
Ilıca’daki afetzedelere müjde
Afet bölgesindeki arsaların bedelleri, hak sahiplerinin TOKİ’ye olan borçlarından düşürülecek.
 
Tuz yerine bulaşık tozu atınca…
Erzurum’da bulaşık tuzu atılan yemeği yiyen 7 çocuk zehirlendi.
Kadına şiddette ‘sıfır tolerans’
M.COŞKUN-Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, ...
Bin 600 sokakta temizlik seferberliği
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan bin 600 sokakta karla mücadele yapıyor.
 
İspir’de göz yaşartan olay
Erzurum’un İspir ilçesinde yalnız yaşayan 96 yaşındaki dede, çıkan yangında hayatını kaybetti.
Büyükşehir engelli duası aldı
Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ...
Oltu’da yaban hayatına yem takviyesi
Dondurucu soğuk ve kar yağışı Erzurum'un Oltu ilçesinde yaban hayatı da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva