ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
19 Ocak 2016 Salı - 06:32

Kadına şiddette ‘sıfır tolerans’

M.COŞKUN-Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, kadın konuk evlerinde, 7 kadın, 5 çocuk olmak üzere 12 kişinin koruma altında olduğunu belirtti.

Kadına şiddette ‘sıfır tolerans’

Kadına şiddetin hiçbir gerekçesinin olamayacağına dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, yeni yılda konuk evleri hakkında bilgiler verdi. Erzurum’da korunmaya muhtaç, psikolojik ve fiziki şiddet gören bayanların il müdürlüğü tarafından koruma kapsamına alındığını dile getiren Abdulhakimoğulları, Kadına şiddette ‘sıfır tolerans’ parolasını kullandıklarını hatırlattı.      

Kadınlara koruma ve bakım altında destekleyici hizmetler verdiklerini ifade eden Abdülhakimoğulları, sosyal hizmetlerin yanı sıra bayanların her türlü güvenlik ve gizlilik ilkelerine de dikkat ettiklerini söyledi. Psikolojik durumuna göre evlerine dönmek isteyen bayanlara yardımcı olduklarını aktaran Abdülhakimoğulları, “Tahrip olan toplum yapısı neredeyse genleri bozulan toplum yapısının mevcut durumuna bakıldığında, toplumun genlerini düzeltmek için ancak bayana yapılan hizmetlerin mesafe kat etmesi çözüm olabilir diye düşünüyoruz. Kadın konuk evimiz ve kadın ilk kabul birimimiz, kadına dayalı mevcut hizmetlerimizi, bu birimler vasıtasıyla yürütmekteyiz. Korunma ve bakım altında olan kadınlarımıza koruma, bakım, eğitim hizmetleri, bunların yanından danışmanlık, destekleyici hizmetler, yönlendirme psikolojik, hukuki destekler, iş bulma konusunda destek, meslek, iş, eğitim ve kreş hizmetleri verilmektedir.  Sosyal faaliyetlerden de bayanlarımız can güvenliği ve gizlilik ilkeleri dikkate alınarak faydalanmaktadırlar. Kadın hizmetlerinden yararlanan bayanlar için, gizlilik çok önemli. Gizlilik şartları ön plana alınarak eşleriyle, aileleriyle görüşmek isteyenleri telefonla veya il müdürlüğümüzde Sosyal Hizmet Merkezimizde bu görüşmeyi gerçekleştiriyoruz. Eş ve ailelerine dönmek isteyen bayanların eve dönüşlerini sağlamak için çalışmalarda yapıyoruz. Sosyal ve psikolojik durumları uygunsa, gerekli maddi yardımlar sağlıyoruz. İmkânları yoksa Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile ekonomik ihtiyacı olan bayanlara, kurumumuzdan ayrıldıktan sonraki sürecine katkı sağlamak için çalışmaklar yapıyoruz. Bayanlara İŞKUR aracılığıyla iş bulmaları, hukuki işlemlerinden dolayı avukat bürosundan yararlanma anlamında da imkânlar sağlıyoruz.” diye konuştu.

KADINLARA HER TÜRLÜ İMKÂN SAĞLANIYOR

Konuk evlerinde ki bayanlar için boş zamanlarını değerlendirmek için haftada 4 gün el sanatları kursu verildiğini anlatan Abdülhakimoğulları, “Haftada 2 gün İl Müftülüğü ile yaptığımız protokol kapmasında, buradan gelen bir vaize tarafından din bilgisi dersi veriliyor. Okuma yazması olmayan bayanlara da halk eğitim merkezinden görevlendirilen ve haftanın 3 günü devam eden eğitimimiz var. Mutlu huzurlu bir yaşam sürmeleri için 24 saat boyunca hizmet sunan elamanlarımız var. Kadın ve erkek güvenlik görevlilerimiz var. Kadının statüsü kapmasında 3 ana hizmet sunuyoruz. Önleyici ve tedbir kararları, şiddet önleme ve izleme, aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmeti. Aile eğitim programları toplumun temel direği olan annenin ve çocukların hem bakımı, hem eğitimi, hem de annenin, bu süreçlerden geçmesi sonrasında, inşallah buraya gelmeden önceki sorunlarını yaşamamasını temenni ediyoruz. Aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmeti, Sosyal Hizmet Müdürlüğümüze 58 çiftimize danışmanlık hizmetlini verdik. Aile içi bir takım sorunlar yaşayan ebeveynler var boşanma noktasına gelmiş fakat boşanmamak için bizden son bir kez danışmanlık talebinde bulunuyorlar. Bizde ilgili sosyal çalışmacı arkadaşlarımızla birlikte bu ailelere aile içi iletişim becerileri kazandırarak, çatışma çözme ve aile içi destek sunuyoruz. Psikiyatrik rahatsızlığı olduğu düşünülen bireylere, sağlık tedavilerinin yaptırılması için bunları sağlık kuruluşlarına yönlendirmek gibi mahkeme yoluyla çözülebilecek bir takım sorunları için özellikle ailelere öfke kontrolü ve danışmanlığı sunmak gibi hizmetleri sunmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 
Bin 600 sokakta temizlik seferberliği
 
ASİMDER’den akademisyenlere tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bin 600 sokakta temizlik seferberliği
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan bin 600 sokakta karla mücadele yapıyor.
İspir’de göz yaşartan olay
Erzurum’un İspir ilçesinde yalnız yaşayan 96 yaşındaki dede, çıkan yangında hayatını kaybetti.
Büyükşehir engelli duası aldı
Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ...
 
Oltu’da yaban hayatına yem takviyesi
Dondurucu soğuk ve kar yağışı Erzurum'un Oltu ilçesinde yaban hayatı da ...
Yaralı vaşak için seferber oldular
Bayburt'ta yaralı vaşak, Orman Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü ekiplerince ...
Meteorolojiden tipi uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapılarak meteorolojik uyarıda bulunuldu.
 
Vançelik’den domuz gribi açıklaması..
. Tetkik yapılan 120 hastadan 42’sinde H1N1 virüsüne rastlandığını belirten ...
Domuz gribi tanılı hasta yaşamını yitirdi
Erzurum’da 16 yaşındaki bir erkek çocuğu domuz gribi şüphesiyle tedavi ...
Palandöken’de Leğen-Board eğlencesi
Palandöken Kayak Merkezinde leğenlerle kayan kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva