ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
30 Temmuz 2013 Salı - 00:09

Doğu’da dayanışma yarışı

Ramazan ayının son günlerine doğru yardımlaşma ve dayanışma etkinlikleri yoğunlaştı. Doğu Anadolu Bölgesinde çeşitli yardım kuruluşları, yoksul ve dar gelirlilere sağladıkları desteklerle dua alırken, bir yandan da hayırseverler verdikleri iftarlarla gönülleri buluşturuyor..

Doğu’da dayanışma yarışı

ERZURUM

Ramazan ayının son günlerine doğru yardımlaşma ve dayanışma etkinlikleri yoğunlaştı. Doğu Anadolu Bölgesinde çeşitli yardım kuruluşları, yoksul ve dar gelirlilere sağladıkları desteklerle dua alırken, bir yandan da hayırseverler verdikleri iftarlarla gönülleri buluşturuyor..

DİYANETTEN MÜFTÜLÜK ELİYLE GIDA YARDIMI
Türkiye Diyanet Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye genelinde yoksul vatandaşlara Ramazan ayında temel gıda yardımı yaptı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinin ilçemize göndermiş olduğu ramazan yardım kolileri ilçe merkez ve köylerinde tespit edilen en muhtaç ailelere ulaştırıldı.
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından Çıldır’a gönderilen ve içerisinde bir aileye 1 ay yetecek kadar hazırlanmış olan 24 kg lık temel gıda malzemelerinden oluşan ramazan yardım kolileri Çıldır İlçe Müftü V. İsmail GEREN ve müftülük personeli tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Geren yaptığı açıklamada “ Dini duyguların yoğun yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bu mübarek ramazan ayında fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılayarak, mübarek ramazan ayının manevi havasını teneffüs etmelerini sağlayıp, yapılan yardımlar karşısında vatandaşların yüzlerinde oluşan gülümsemeyi görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.
Temel gıda yardımlarını müftülük personelinden alan ihtiyaç sahipleri hiçbir gelirlerinin olmadığını belirterek, Türk Diyanet Vakfının yapmış olduğu gıda yardımından son derece memnun olduklarını dile getirdiler.

ÇILDIR KIZILAYDAN ZEKAT YARDIMI
Türk Kızılayı toplamış olduğu zekat yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Her yıl zekat yardımlarını Türk Kızılayı'na bağışlayan hayırseverlerin yardımları Kızılay eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Zekat yardımından faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler Türk Kızılayı Çıldır Şubesine başvuru yapacaklar.
Zekat yardımlarıyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural " Her yıl olduğu gibi bu yılda derneğimize bağış yapan hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Derneğimize zekat yardımı olarak şartlı bağışta bulunan hayırseverlerimizin yardımları kurumsal hesabımızda toplanmaktadır. Toplamış olduğumuz zekat yardımlarını nakdi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Bu yılda Ülkemiz genelinde toplanan zekat yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Zekat yardımı almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bizzat Çıldır Şube Başkanlığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız şubemizden temin edecekleri Dilekçeleri doldurduktan sonra nüfus cüzdan fotokopileri ve Çıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından dosyalarının bulunduklarına dair alacakları yazıyla beraber 07.08.2013 tarihine kadar şubemize ileterek başvuru yapacaklardır. Başvurular Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Şubemiz tarafından oluşturulacak komisyonla değerlendirilecek ve uygun görülen şahıslara yardım yapılacaktır. Başvuruları uygun görülen şahısların yardımları Çıldır Ziraat Bankasına yatırılacaktır. Değerlendirmenin sonunda şahıslar T.C. Kimlik numaralarıyla beraber ziraat bankasından yardımlarını alacaklardır" dedi.
Ayrıca Ramazan Ayı dolayısıyla Fitre verecek vatandaşlarında Fitrelerini ürk Kızılayı Çıldır Şubesine makbuz karşılığı verebileceklerini beyan eden Vural, " Bu mübarek Ramazan ayında İhtiyaç sahibi ailelerin Yardımına Koşmak için elimizdeki bütün imkanları kullanıyoruz " dedi.

VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARA VEDA YEMEĞİ
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, son kararname ile görev yerleri değişen vali yardımcıları ve kaymakamlar için veda yemeği verdi.
Ağrı Polisevi’nde düzenlenen iftar yemeğine vali yardımcıları ve kaymakamlar, çocukları ve eşleriyle birlikte katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Vali Tekinarslan, “Zaman gelir geçer, makamlar da geçicidir. Önemli olan bırakıp gittiğiniz yerde güzel izler bırakmaktır. İdarecilik büyük bir sorumluluktur. Yönettiğiniz yerdeki bütün insanlardan sorumlusunuz. Çok dikkatli, hassas ve adaletli olmanız gerekiyor. En önemlisi görevin yüklediği sorumlulukları yerine getirmeniz gerekiyor. Yaklaşık bir yıllık bir süre içerisinde sizlerle çalıştık. Güzel günler geçirdiğimize inanıyorum. İnşallah gittiğiniz yerde daha güzel işlere imza atarsınız. Yeni görev yerleriniz size ve ailenize hayırlı olsun” dedi.

BAKAN YILMAZ SOLHAN'DA İFTAR YEMEĞİNE KATILDI
Bingöl’de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Solhan İlçe Teşkilatı tarafından verilen iftar programına katıldı.
Solhan Öğretmen Evi bahçesinde düzenlenen iftar programına katılan Bakan Yılmaz, "Biz burada refah içinde yaşarken İslam Dünyası’nın değişik coğrafyalarında çok sıkıntı içinde olan kardeşlerimiz var. Filistin’de, Myanmar’da, Mısır’da, Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de ve daha birçok yerde sıkıntı yaşayan, eziyet içinde olan Müslüman kardeşlerimiz var. Ben Solhanlıların da bu konularda ne kadar duyarlı olduklarını biliyorum. İnşallah birlikte bu kardeşlerimize duacı olalım" dedi.
Türkiye’nin güçlenmesinin bu bakımdan önemli olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye’deki hükümet sadece bu sınırlar içinde yaşayan insanlar için değildir. Dünyadaki değişik coğrafyalarındaki mazlum insanlar için, zulme uğrayan, hakarete uğrayan, eziyet çeken insanlar için de önemlidir. Somali’de bir tane polis kardeşimizi şehit ettiler. Türkiye niye Somali’ye gitti? Başbakanımız, eşini, çoluk çocuğunu alarak o ortama gitti ve orada gerçekten bir milat oldu. O tarihten sonra hızla Somali toparlanmaya, imar edilmeye başlandı. Ben de Sayın Vekil Bekir Bozdağ ile birlikte Mogadişu’ya gittik. Orada çalışmaları yerinde görmüş bir kardeşiniz olarak söylüyoruz. Diğer ülkelerin yaptığı yardımlar kağıt üzerinde, Türkiye’nin yaptığı yardımlar samimi yardımlar ve gerçekten oradaki insanın hayatını değiştiren yardımlardır. Sadece devlet ve TİKA değil, vakıfları ile, dernekleri ve gönüllü kuruluşları ile Türkiye Afrika'da gerçekten umut olmuş bir ülke. Ama anlaşılan bazıları Türkiye’nin bu gücünden çekiniyorlar. Türkiye’nin Asya’da, Afrika’da, Latin Amerika ve daha bir çok coğrafyaya elini uzatmasında birileri rahatsız oluyor. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar biz yolumuza devam edeceğiz. Türkiye güçlendikçe, geliştikçe daha da üst seviyelere çıktıkça dünyada da gücünü, kuvvetini farklı bir şekilde hissettirecek. İnsanlığını da farklı bir şekilde hissettirecek. Bizim tarihimize, medeniyetimize, geleneğimize ve örfümüze de yakışan da budur. Solhanlıların da bu konuda inşallah duasını istiyoruz."
Yemeğe; AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İlçe Teşkilatı ve çok sayıda davetli katıldı.

KARS VALİSİ İFTARINI SULTAN ALPARSLAN KOLEJİ’NDE AÇTI
Kars Valisi Eyüp Tepe iftarını Sultan Alparslan Koleji’nde açtı. Okul yönetiminin “geleneksel iftar” programına katılan Tepe, orucunu il protokolüyle birlikte açtı.
Samimi ortamda gerçekleşen iftara; KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Gönen Kaymamı Hüseyin Parlak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yunus Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, Fem Dersanesi Müdürü Levent Uysal, Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan, Müdür Yardımcısı Fahri Esen katıldılar.
Vali Eyüp Tepe yaptığı konuşmada; “Sultan Alparslan Koleji olarak yönetiminizden Kars’ın eğitim kalitesine katkı sağlayacak bir lise açmanızı ve en kısa zamanda planlamanızı istiyoruz. İlköğretim olarak faaliyetlerinizi ve başarılarınızı görüyoruz. Bu çalışmalarınızın devamını diliyorum. Ayrıca iftar davetinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Okul Müdürü Fatih Akaslan da, vali ve il protokolünü iftarda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

MOTOSİKLET ÜZERİNDE RAMAZAN DAVULU ÇALIYOR
Ramazan ayı nedeniyle sahurda geniş bir alanda davul çalmak zorunda kalan davulcu, motosiklete binerek işini kolaylaştırdı. Dilek Kasabasında Ramazan davulculuğu yapan Bekir Aslan, motosiklete ters binerek davul çalıp, vatandaşları sahura kaldırıyor.
Aslan, “Bu Ramazan ayında daha geniş alanda davul çalıyorum. Yetişmek için motosiklete binmek zorunda kaldım. Sahurda motosikletin arkasına ters binerek davul çalıyorum” dedi.

ÖZEL ÇOCUKLARIN İLAHİ DİNLETİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Malatya’da, özel çocukların ilahi dinletisi büyük alkış aldı.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında Mavi Köprü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler tarafından ilahi konseri verildi. Malatyalıları, seslendirdikleri ilahilerle mest eden öğrenciler, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR VERİLDİ
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Çobanoğlu Lokantasında verilen iftar yemeğine Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Malatya Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız, gaziler ve şehit aileleri katıldı. İftar öncesinde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, ESKKK Başkanı Ali Evren’e şehit aileleri ve gazilere yönelik olarak geleneksel hale getirdiği iftar yemeği için teşekkür ederek, “Şehit ve gazisine sahip çıkmayan, Türkiye’ye sahip çıkamaz. Bu anlamda Ramazan ayında bizleri bir araya toplayan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin ise, iftar yemeğini geleneksel hale getirdiği için Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren’e teşekkür etti.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren de, şehit aileleri ve gazilere verilen iftar yemeğinin geleneksel hale geldiğini hatırlatarak, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle iftar yemeğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için canlarını seve seve veren şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Evren, vatandaşları sağduyuya davet ederek, “Fitneler ülkelerde kol geziyor. Allah aşkına ayık olalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bu vatan için burada bulunan arkadaşlarımızın çocukları şehit oldu. Bu yüzden her zaman birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Herkesin elini taşın altına koyması lazım” şeklinde konuştu.
Malatya Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız ise, Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren’e verdiği iftar yemeğinden dolayı teşekkür etti.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket keskin de, şehit aileleri ve gazilerle her yıl bir araya gelmenin memnuniyetini yaşadıklarını ifade ederek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Müslüman ülkelerde yaşanan olayların son bulmasını; barış, huzur ve kardeşliğin gelmesini temenni ediyorum. Aslında Türkiye’deki insanların hepsini alıp, Suriye’den gelen mültecilerin yanına götürüp, göstermek lazım. Türkiye’de yok yere eylem yapanlara, esnafın kepenklerini kıran insanlara, yurdunu, evini, vatanını terk edenleri göstermek lazım. Herkes bu ülkenin kıymetini iyi bilmelidir. Milletin iradesinin üzerinde irade yok. Bu iradeye sahip olmamız gerekiyor” dedi.

BAYBURT TSO ENERJİ BAKANI YILDIZ’I İFTARDA AĞIRLAYACAK
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, 2 Ağustos Cuma günü Bayburt'a gelecek Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı BTSO olarak ağılayacaklarını söyledi.
Yumak, yaptığı yazılı açıklamasında; "Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2 Temmuz 2013 Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız ve beraberindeki heyeti ilimizde iftar yemeğinde ağırlayacağız. Bu vesile ile başta doğal taş kaynaklarımız ve Çoruh üzerinde inşa edilmesi planlanan hidroelektrik santraller olmak üzere Bayburt adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı alanına giren konularda Sayın Bakanımız nezdinde hükümetimize talep ve beklentilerimizi ileteceğiz. Ben bu vesile ile Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz, Sayın Belediye Başkanımız, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz ve Meslek komitelerimizin üyelerinin de hazır bulunacağı ve Bayburt Beyzade Balo salonunda gerçekleştireceğimiz iftar yemeğine bütün Oda üyelerimizi özellikle davet ediyorum. Bu tür etkinliklerin iş dünyası ile devlet arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi gerekse de Oda üyelerimiz arasında kaynaşma ve işbirliğinin daha da artırılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

 
Asiye nur taburcu oldu
 
Erzurum en dengeli il..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pasinli 30 Temmuz 2013 Salı 09:01

Allah için sağ elin verdiğini sol el görmüyor.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şifa'dan yeni bir ilk
Erzurum’da özel Şifa hastanesinde tedavi gören Azeri hasta İlhama Guliyeva’nın ...
Arıtaş’ta pire alarmı
Oltu ilçesine bağlı Arıtaş köyünde 1,5 aydır evlerini istila eden pirelerle ...
Şiddetli yağış sele neden oldu
Şenkaya ilçesi Hoşköy ve Akşar’da şiddetli yağış sele neden oldu.
 
Bu çeşme başka çeşme!
İspirde yüzlerce yıldır akan çeşme görenleri hayran bırakıyor…
Dolu ekili alanı vurdu
Narman ilçesinde cumartesi günü akşam saatlerinde yağan dolu hayatı felç etti.
Hem serinlik, hem spor
Erzurum’da Ramazan ayı olmasına rağmen Yaz Spor Okulları’nda çalışmalar ...
 
Çifte Minareli Medrese önünde uyku keyfi
Erzurum’da öğle saatlerinde sıcak havayla birlikte cadde ve sokaklar adeta ...
Gözyaşlarıyla uğurlandılar
İspir ilçesinde baraj kapılarının açılması üzerine Çoruh Nehri kenarında ...
Mutluluğun Yolu “ubuntu”
Gazetemiz yazarı Prof.Dr. Yavuz Öztürkler Afrika’dan bir örnekle topyekun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva