ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
HABERLER>GUNCEL
26 Haziran 2023 Pazartesi - 05:36

Doğu Türkistan STK’lar Birliği'nden Abbas'a tepki

Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti sırasında Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Doğu Türkistan STK’lar Birliği nden Abbas a tepki

Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti sırasında Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik sözlerine tepki gösterdi.
Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti sırasında Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik sözlerine tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Çin’i ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas “Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Terör meselesidir. Filistin Hükumeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor” ifadelerini kullanmıştı. Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Genel Başkanı Hidayet Oğuzhan ise Küçükçekmece'de basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Filistinli Alimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ve birçok STK üyesi katıldı. Açıklama sonunda ise Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı Tatlıoğlu salondakilere yöresel kıyafetler hediye edip fotoğraf çektirdi.
Basın açıklaması yapan Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Genel Başkanı Hidayet Oğuzhan “Biz burada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 13-16 Haziran Çin ziyareti sırasında, Çin’in Doğu Türkistan’da Uygurlara ve diğer Türk Müslüman topluluklara uyguladığı soykırımı ve işgal politikalarını destekleyen, Doğu Türkistan meselesinin, insan hakları meselesi olmadığı Çin’in terörizme karşı mücadele meselesi olduğunu ifade eden açıklamasına karşı duruş sergilemek için Filistin Alimler Birliği, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Mabain kuruluşu ve diğer STK temsilcileri ile birlikte burada bulunmaktayız” dedi.
Mahmud Abbas’ın açıklamalarının Müslüman dayanışma ruhuna zarar verdiğini dile getiren Genel Başkan Oğuzhan “Doğu Türkistan halkı Filistin Yönetiminden bir özür beklerken 22 Haziran Filistin Ankara Büyükelçiliği resmi hesabında Mahmud Abbas’ın Çin Ziyareti esnasında Doğu Türkistan’la ilgili söylediği iddia edilen sözleri yalanlayan bir bildiri yayınlamıştır. Eğer gerçek öyleyse Mahmut Abbas’ın Çin’in kurnaz yalanlarını ortaya çıkarmak için Doğu Türkistan’daki soykırım gerçeğini kabul eden, kınayan ve meşru mücadelemizi destekleyen resmi bir açıklama yapması icap etmektedir. Biz bugünkü basın açıklamasının çok kıymetli ve anlamlı olduğunun altına bir daha çizmekle beraber, Mahmud Abbas’ın Çin ile ortak açıklaması ve önceki dönemlerde İslam alemini temsil edeceğini iddia eden şahsiyet ve kurumların Çin’in zulmünü meşrulaştıran açıklamalarını Müslüman dayanışma ruhuna zarar veren büyük yanlışlıklar olarak nitelendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Türkistan ve Filistin davasıyla büyüdüğünü dile getiren Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu “Türkistan davasında nokta kadar bir sıkıntı olduğu zaman hem Türkistan tarafının hem de Filistin sivil toplum örgütlerinin ve Filistin alimlerinin bir noktada buluşarak doğru bir dava yolunda sergiledikleri tavırdan dolayı teşekkür ediyorum. Bizde aklımızın erdiği andan itibaren Türkistan ve Filistin davasıyla büyüdük. Dilimizin ve gücümüzün yettiği her feryada kulak vermeye onların sesine ses katmaya gayret ettik. Meydanlara inip İsrail ve Çin mallarını protesto ettik. Rahmetli İsa Yusuf Alptekin’in emanetlerini bağrımıza bastık.” ifadelerini kullandı.
Mahmud Abbas’tan bir açıklama yapmasını belirten Tatlıoğlu “Geçtiğimiz günlerde Çin ziyaretine gelen Mahmud Abbas’ın İsrail Filistin gündeminin dışına çıkarak ‘Uygur meselesi bir insanlık hakkı meselesi değildir terör meselesidir. Filistin hükümeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor’ şeklinde sözleri basına servis edildi. Daha sonra bazı kurumlar ve büyükelçilik bunun doğru olmadığı şeklinde açıklamalar yaptı. Madem böyle bir şey demediyse Mahmud Abbas’ın çıkıp ben böyle bir şey söylemedim, Müslüman Uygur Türklerinin yanında olurum, onların davalarını davam diye kabul ederim gibi bir açıklama yapmasını istiyoruz. Filistin Devlet Başkanlığı’nı temsil ederken bunu söylediğine inanmıyoruz. Türk dünyası adına Mahmud Abbas’ın kendi ismiyle hiçbir demeç vermesini istemiyoruz. Türk dünyasının adını ağzına bile almasını istemiyoruz” sözlerine yer verdi.
 

 
'İran’daki Türklük meselesi çözüme ulaşmalı'
 
'İşgalci Siyonist İsrail devletini kınıyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ödül
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ...
Bakan Tekin LGS tercih tarihini açıkladı
Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarının bugün açıklanmasıyla ilgili ...
 Yangınzedelere 125 bin nakdi destek
Vali Okay Memiş, Pazaryolu ilçesine bağlı Köşeyolu Mahallesinde meydana ...
 
Türk hacıların yaş ortalaması 62 oldu
Korona virüs salgınında alınan tedbiri nedeniyle geçtiğimiz yıl hac vazifesini ...
Dezenformasyonla mücadelede kararlılık
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara Kültür Sanat ...
Memiş ve Sekmen yangınzedeleri dinledi
Pazaryolu ilçesine bağlı Köşeyolu Mahallesi’nde meydana gelen yangının ...
 
Kars yolunda otomobil devrildi: 2 yaralı
Kars’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole ...
Bakanlıktan 6 ay 6 bin kilometre açıklaması
Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, ...
Bakan Uraloğlu’ndan denetim açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nda şehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva