ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Ekim 2021 Cuma - 14:07

Doğu Anadolu’da Milli Coşku doruktaydı

Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşku ve heyecanla kutlandı. Ağrı’dan Van’a, Hakkari’den Malatya’ya, Erzurum’dan Elazığ’a, tüm bölge illerinde törenlere katılım yüksek oldu.

Doğu Anadolu’da Milli Coşku doruktaydı

Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşku ve heyecanla kutlandı. Ağrı’dan Van’a, Hakkari’den Malatya’ya, Erzurum’dan Elazığ’a, tüm bölge illerinde törenlere katılım yüksek oldu. Tören alanlarına akın eden vatandaşlar milli coşkuyu paylaşarak yaşadı.

AĞRI’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Ağrı’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü, düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Kentte sabah saatlerinde başlayan, Cumhuriyet'in ilanının 98. yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Ardından Kültür ve Kongre Merkezinde Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Vali Dr. Osman Varol, ülke topraklarının büyük bir fedakârlık ve kahramanlık örneği ile kazanıldığını ifade ederek, “Bugün mazisi şanla dolu yüce milletimizin varını yoğunu ortaya koyup bir kurtuluş mücadelesi vererek yeniden güçlü bir devlet olma azmini gösterip modern Cumhuriyet’i kurmasının 98. yıldönümünü kutluyoruz. Bugün milletimizin zor şartlarda bir araya gelerek nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut aşılayan, attığımız her adımda ders almamız gereken çok mühim bir olayı anıyoruz. Her 29 Ekim, bağımsız ve onurlu yaşama azmimizi tazelemenin ve el ele vererek geleceğe güvenle bakabilmenin bayramıdır” ifadelerine yer verdi.

Ardından öğrencilerin 29 Ekim’le ilgili şiir, tiyatro ve oratoryo gibi çeşitli gösterileriyle devam eden kutlama programı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

Düzenlenen programa; Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkanı Savcı Sayan, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

BİNGÖL’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Bingöl’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de kutlandı. Tören hava şartları nedeniyle kapalı spor salonunda gerçekleşti.

Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Vali Kadir Ekinci, “Cumhuriyet, hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararıdır. 98 yıl önce bu topraklarda yaşayanların hep birlikte verdikleri bir ve beraber yaşama kararıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı bir ‘birlikte yaşama projesi’, bir ‘millet sözleşmesi’dir. Elbette cumhuriyet bizler için kuru bir sözleşmeden ibaret değildir. Bizim için cumhuriyet, binlerce yıllık köklü kültür ve medeniyet birikimimizden ilhamla, binlerce yıllık tecrübeden hareketle kurulmuş muazzam bir çatıdır. Bu çatı binlerce yıllık birikimin, tecrübenin, töremizin üzerinde yükselmiştir" dedi.

Törende Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde jimnastik, tekvando gibi sportif etkinlikler sahne alırken, kent genelinde düzenlen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında da dereceye girenlere ödülleri verildi.Tören, bayrak geçişiyle birlikte sona erdi. Törene Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Garnizon Komutan Vekili Nejdet Durak, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

BİTLİS’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Bitlis’te Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’nci yılı törenle kutlandı. İsmail Eren Spor Kompleksinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla devam etti. Düzenlenen kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, maziden aldıkları güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla yekvücut bir şekilde ilerlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Çağatay, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare’ olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, küllerimizden yeniden doğuşumuzun sembolü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte kutluyoruz. Net bir şekilde tarih şahit olmuştur ki, aziz milletimizin bekası ve muasır medeniyet düzleminde hak ettiği yeri almasının yegane şekli elbette cumhuriyettir. Karşılaştığımız ve büyük azimle çıktığımız o buhranlı günlerden sonra kurduğumuz cumhuriyet marifetiyle, bugün haklı olarak büyük bir millet ve güçlü devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve köklü bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kuruluşundan bu yana hızla büyümüş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki kararlılığını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. Tatbikî varmamız gereken daha nice menziller vardır, ulaşmamız gereken daha nice hedeflerimiz ve yapmamız gereken daha büyük işlerimiz vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır ve çıkarmaya da devam edecektir. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, gelişmiş ekonomimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçleri ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmektedir” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Buradaki program halkoyunları gösterilerinin ardından sona erdi. Törene Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ELAZIĞ’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Elazığ’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kutlandı. Tören hava şartları nedeniyle Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Vali Toraman, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı gerçekleştirdi.

Cumhuriyetin 98’inci kuruluş yıldönümünü bugün sevinç ve heyecanla kutladıklarını belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Geçmişten günümüze verdiği mücadelede, inandığı ilkelere bağlılığıyla esasen hiç kabullenmemiş bizlere bu yurda armağan etmiş atalarımız büyük inatla olan saygımız ve derin bağlılığımızla bu bayramı bir asra yakındır kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Aziz milletimiz yaşadığı her türlü olumsuzluk ve imkansızlığa rağmen vatanın istiklaline kasteden işgalcilere karşı başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşını tarihte bir benzeri görülmemiştir. Kahramanlıkla ve zaferle sonuçlandırarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Büyük Türk Milleti kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olmayacağı vatanın her karış toprağını kendi kanıyla sulayarak tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

Konuşmanın ardından program, öğrencilerin şiirlerini okuması ve Çayda Çıra gösterisi ile devam etti. Daha sonra Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı gösterisini sundu. Program, il protokolünün kent genelinde düzenlen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında da dereceye girenlere ödüllerini vermesi ile sona erdi.

Törene Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Millet Vekili Sermin Balık, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kurum müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

HAKKARİ'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Hakkari'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Hava şartları nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün spor salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasıyla devam etti. Burada konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında büyük fedakarlıklar sonucunda kazanılan milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 98. yıl dönümüne ulaşmanın millet olarak mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu tarihin milletin istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir nişanesi olduğunu söyledi.

Şiirlerin okunduğu, Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunun çeşitli gösteriler sunduğu ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği program, tören geçişi ile son buldu.

Törene Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Adalet Komisyonu Başkanı Cenk Özbaş, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdoğan Bada, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, AK Parti Başkan Vekili Naif Karaman, CHP Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KARS’TA LAPA LAPA KAR YAĞIŞI ALTINDA CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü, Kars’ta lapa lapa yağan kar ve eksi 5 derece soğukta coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı töreni Valilik makamında Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün tebrikleri kabulüyle başladı. Tören daha sonra Valilik önünde devam etti. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç ile birlikte tören alanını araçla dolaşarak öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz yaptı. Öksüz, “Bugün, Aziz Milletimizin, yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kendi küllerinden, çağdaş ileri bir Cumhuriyet var etmeyi başardığı gündür. Bugün, Türk Milletinin yeniden bir şahlanış ve zaferle kurmuş olduğu yeni ve genç yönetimin kuruluş günüdür. Bugün, Yüce Türk Milletinin bağımsızlığını ilan ederek, millet olma, bir ve beraber olma bilincinin bayramıdır. Milletimiz, devletimiz, Cumhuriyetimiz, sonsuza kadar hür yaşasın. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. Etkinlikte Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrencilere Vali Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tunç tarafından madalyaları verildi. Cumhuriyet Bayramı töreni, müzik sunumu, öğrencilerin folklor gösteri ve resmigeçit töreniyle son buldu.

Öte yandan, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları esnasında başlayan yoğun kar yağışına rağmen vatandaşlar tören alanını terk etmedi. Kar yağışı altında kutlanan bayrama vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ARDAHAN'DA 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

Ardahan’da Cumhuriyet'in ilanının 98’inci yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kongre Caddesi üzerindeki etkinliklerle devam etti. Törenin başlangıcında Vali Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Öner, Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Öner, ’’Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, gücünü ortaya çıkarmış; O’nu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın kıvancına erişmiştir. Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanının yıl dönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin, günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmemiz gerekmektedir. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya, tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz, gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır’’ şeklinde konuştu. Halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalar, tören yürüyüşü ile sona erdi. Kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

IĞDIR’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Iğdır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98'inci yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı töreni Valilik makamında Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim’in tebrikleri kabulüyle başladı.

Tören daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarında devam etti. Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim, tören alanını dolaşarak öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim mesajı okundu. Daha sonra Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim, bir konuşma yaptı. Vali Sarıibrahim, tören alanını selamladıktan sonra, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden bu kurtuluş mücadelesinde kadınından erkeğine yedisinden yetmişine kadar tek yürek tek yumruk olan azizi milletimiz bugün de birlik içerisinde kardeşlik içerisinde geleceğini inşa etmektedir” dedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. Etkinlikte Milli Eğitim Müdürlüğün düzenlediği resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Sarıibrahim, hediyelerini verdi. Cumhuriyet Bayramı töreni, folklor gösterisi, resmigeçit töreni ve Cumhuriyet yürüyüşü ile devam etti. Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarından Mehmet Çavuş Anıtına kadar yürüdükten sonra burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Tören Cumhuriyet Bayramı anısına 98 fidan dikimi yapılmasıyla son buldu.

MUŞ’TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Muş’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Muş Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Muş Şehir Müzesi önünden valiliğe kadar protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’yle başladı. Atatürk Anıtı’nda fotoğraf çektirilmesinin ardından valiliğe geçen Vali İlker Gündüzöz ve eşi Meşide Gündüzöz, burada tebrikleri kabul etti.

Hava muhalefeti nedeniyle öğretmenevi konferans salonunda devam eden programda salondakilerin bayramını kutlayan Vali Gündüzöz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bugün Cumhuriyet’in 98. yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerine devam eden Vali Gündüzöz, “Yaklaşık 100 yıl önce Cumhuriyeti ilan eden bu millet, Cumhuriyet’i ilan etmeye gelene kadar pek çok badireleri birlikte atlattı. Yolu olmayan, fabrikaları yıkılan ve nitelikli yetişmiş insanını kaybeden bir ülkeden Cumhuriyet tekrar bugün küresel bir güç olma yolunda çok önemli adımlar atan Türkiye’ye ulaştı” ifadelerini kullandı.

“YÜCE DAĞLARIN BAŞINDAN SİS PUS HİÇBİR ZAMAN EKSİK OLMAZ”

“Dünyanın bu kadar zor bir coğrafyasından pek çok badireye ve düşmana karşı hep birlikte bugün geldiğimiz nokta oldukça sevindirici ve bu sevindirici noktadan tabi ki Türkiye’ye karşı çeşitli hesaplar içinde olanlar rahatsız oluyor” diyen Vali Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan içerideki bir takım hainler, dışarıda da çeşitli menfaatleri bize ortak olmayan örgütler ve devletler Türkiye aleyhine çalışmalara devam ediyorlar. Ama bu şu açıdan anlamlı, yüce dağların başından sis pus hiçbir zaman eksik olmaz. Biz eğer Türkiye olmasak, bir muz cumhuriyeti olsak bu sıkıntıları yaşamayız. Ama yüce dağların başından sis pus eksik olmayacağına göre biz burada yaşamayı binlerce yıldır öğrenmiş durumdayız.”

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, folklor ekibi tarafından halk oyunları sergilenerek Vali Gündüzöz’e Türk bayrağı verildi. Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Programa; İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Serhat Ulucan, Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

MALATYA'DA 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlik kutlamalar kapsamında ilk olarak Vali Aydın Baruş valilik makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra 15 Temmuz Millet Meydanı önünde resmigeçit töreni düzenlendi. 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, törene katılanları selamlamasıyla başladı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Aydın Baruş, “29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin Türkiye Büyük Millet Meclisince ilanı bu zaferlerin zirve noktası ve taçlandığı tarih olmuştur. 29 Ekim 1923, bin yıldır vatan bildiği topraklardan atılarak tarihten silinmek istenen bir milletin her türlü yokluk ve imkânsızlık içerisinde verdiği destansı kurtuluş mücadelesi neticesinde kesin zaferini tüm dünyaya kabul ettirdiği gündür. 29 Ekim 1923, geri kalmış gördüğü toplumları boyunduruk altına alarak yönetme imtiyazını kendisinde gören sömürgeci güçlere karşı, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan büyük bir milletin verdiği tarihi bir cevaptır. 29 Ekim 1923, tarihi boyunca insanlığa adalet dağıtan büyük medeniyetler kuran bir milletin, küllerinden yeniden doğarak yeni bir medeniyet hareketi başlattığı tarihtir. 29 Ekim 1923, Atatürk’ün; “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” sözünde ifadesini bulan Milli İradeye Dayalı bir yönetim biçimine kavuştuğumuz tarihtir. 29 Ekim 1923’te Milletimizin, dünyanın sömürgeci ve mandacı güçlerine karşı, Cumhuriyetin ilanıyla verdiği bu tarihi cevap, dünyanın mazlum milletlerinin istiklal mücadelelerine de ufuk açan bir güneş olmuştur” dedi. Yapılan konuşmanın ardından tören, öğrencilerin şiir okuması ve resmigeçidin yapılmasıyla sona erdi. Kutlama programına, Malatya protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TUNCELİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Tunceli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Tunceli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’ın valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kabullerin ardından kentteki ikinci tören ise Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Mehmet Ali Özkan, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, gösterilerin de yer aldığı tören, kent genelinde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Törene, Vali Mehmet Ali Özkan, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, 4. Komanda Tugay Komutan Vekili Albay Yılmaz Ustaoğlu, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

VAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhuriyetin 98. yıl dönümü Van’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla dün başlayan törenler, bugün Beşyol Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu ile birlikte tören birliklerini ve vatandaşları selamlayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Cumhuriyetin 98. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Vali Bilmez, “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümüne ulaşmanın heyecan, gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Cumhuriyet Bayramı milletçe yurdumuzun her köşesinde büyük bir coşkuyla kutladığımız milli bir bayramımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yüce milletimizin her bir ferdi kanları, canları ile savaşmış ve bizleri Cumhuriyete kavuşturmuştur. Bugün Suriye, Irak, Libya, Yemen ve Afganistan gibi ülkelerde aşiret ve mezhepsel bazlı yaşanan bazı sıkıntıları biz yaşamıyorsak bunu Cumhuriyetimize borçluyuz. Cumhuriyet halkın kendini yönetme biçimidir. Cumhuriyet rejiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dedi.

Konuşmanın ardından, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcuların tekvando ve halk oyunları ekibinin gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Kutlamalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resim, şiir, kompozisyon ve farklı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve geçiş töreniyle son buldu.

Kutlamalara, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, vali yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 
Erzurumspor milli coşkuyu paylaştı
 
Çiçekli şehitleri mevlidle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da Cumhuriyet Bayramı milli coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erzurum’un Oltu ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Uçar’dan Büyük Türkiye ideali mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yakutiye Belediye ...
Çoruh Havzası enerji hazinesi
Tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü barajı olacak ...
 
Demirdöğen: ‘Tarımsal mekanizasyona önem veriyoruz’
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İdare olarak, ...
Şenkaya Belediyesinde girişimcilik istişaresi
Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Ormanlı köyündeki on iki kadın girişimci ...
 Cumhuriyet’in 98’inci yılında 98 fidan toprakla buluştu
Aziziyeli çocuklar, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yılında tam 98 fidanı toprakla buluşturdu
 
Çat Müftülüğünden "Peygamberimiz ve Vefa" etkinliği
Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" ...
OMYO öğrencilerinden kan bağışı etkinliği
“Kan Verin Hayat Kurtarın" adlı toplumsal duyarlılık projesi Atatürk Üniversitesi ...
Aziziye Belediyesi’nden mesleki eğitime destek
Aziziye Belediyesi, yükseköğrenimde adeta çığır açacak yepyeni bir eğitim modelinin paydaşı oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva