ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Oltu’da zeytin üretimine destek
Oltu’da zeytin üretimine destek
Aktaş ailesi yasta
Aktaş ailesi yasta
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
22 Mart 2012 Perşembe - 13:08

‘Diyarbakır’a da gidiyoruz, Erzurum’a da..’

TBMM Başkanı Çiçek, “Türkiye'deki 4 siyasi partinin Meclis dışında birlikte görüldüğü tek yer Anayasa Platformu'dur. Türkiye'nin özlediği tablonun da bu olduğunu düşünüyorum. Birlikte Edirne'ye de, Diyarbakır'a da gidiyoruz. Erzurum'a da gideceğiz. Böylesine pozitif bir görüntüyü vermeye çalışıyoruz. Buna herkesin destek vermesi lazım.”dedi.

‘Diyarbakır’a da gidiyoruz, Erzurum’a da..’

SİNAN USLU (İHA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Siyasette çok ciddi bir soğukluk var. Sert bir ortamda siyaset yapılıyor. Böyle bir ortamda da tarafsızlığı korumanın ne kadar zor olduğunu biliyorum" dedi.
TBMM Başkanı Çiçek, Hilton Oteli'nde düzenlenen 'Daha Eşit Bir Toplum İçin Ulusal Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Mekanizmasının Rolü Uluslararası Buluşması'na katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çiçek, Milli Eğitim Komisyonu'nda yaşanan tartışmalı 4+4+4 görüşmelerine ilişkin soru üzerine, "Meclis Başkanı olarak bir konuda gruplar arasında bir ihtilaf varsa evvela iç tüzüğümüzde bu işle ilgili açık hükümler var mıdır, ona bakıyoruz. İç tüzük çerçevesinde işlem yapıyoruz. Eğer iç tüzükte hüküm varsa ve farklı algılanıyorsa ya da herhangi bir hüküm yoksa onunla ilgili geçmişte uygulama var mı, ona bakarak bu işlemleri tesis etmeye çalışıyoruz. Yine de gruplar arasında mevcut anlayış farkını ortadan kaldıramıyorsa o taktirde Genel Kurul'da konuyla ilgili müzakere açılıyor ve yasama faaliyeti o çerçevede sürdürülüyor" dedi.
TBMM Başkanı Çiçek, söz konusu teklifin eğitim hayatında önemli değişiklikler yapacağını belirterek, "Maalesef üzücü bir kısım gelişmeler yaşadık. İşin bu noktaya gelmemesi bakımından elimden gelen çabayı gösterdim bunu hiç kimse inkar edemez. Aranması gerekenleri arandım, konuşulması gereken taraflarla konuşmaya çalıştık ama bun rağmen bir kısım üzücü olaylar da yaşandı. Bunun Parlamentonun itibarı bakımından doğru olmadığı noktasında hepimiz müttefikiz. İnşallah son olur. Umarım bundan sonrakiçalışmalarda bu ve benzeri portreler ortaya çıkmaz" diye konuştu.
SİYASET ÇOK SERT GEÇİYOR
"Bu dönem siyaset maalesef çok sert geçiyor" diyen Çiçek, "Türkiye olarak çok soğuk bir kış geçirdik. Siyasette de çok ciddi bir soğukluk var. Sert bir ortamda siyaset yapılıyor. Böyle bir ortamda da tarafsızlığı korumanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Çünkü eninde sonunda bir karar alacaksınız, alıyorsunuz. Bu bir taraf bakımından kabule şayan, bir başka taraf bakımından ise eleştirilecek bir konu oluyor. Ama ben olabildiğince tarafsız kalmaya ve doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Eleştirilecek yanlar olabilir, bu da herkesin hakkıdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus üsluptur. Üslubumuzu ne kadar doğru kullanırsak, eleştirilerimizin haklılığı da o nispette ortaya çıkmış olur. İlave bir açıklama yapmak gerekirse ileriki günlerde yaparım" ifadelerini kullandı.
YENİ ANAYASA YAPIM SÜRECİ
TBMM Başkanı Çiçek, "Sert geçen siyaset anayasa çalışmalarını olumsuz etkileyebilir mi?" şeklindeki soruya ise, "Etkilemesin diye biz elimizden geleni çabayı gösteriyoruz. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki arkadaşlarımız büyük bir özveriyle, kendi omuzlarına yüklenen sorumluluğun farkında olarak bu süreci başarıyla götürmeye çalışıyoruz. Kimsenin gözardı etmemesi gereken husus şudur: Hakikaten çok sert bir iklimde siyaset yapılıyor. Bu sertliği herkes tarafından dile getirildiğinde görmezden gelemeyiz.
Türkiye'deki 4 siyasi partinin Meclis dışında birlikte görüldüğü tek yer Anayasa Platformu'dur. Türkiye'nin özlediği tablonun da bu olduğunu düşünüyorum. 4 siyasi partimiz birlikte 2'ye yakın bir çatı örgütünün organize ettiği toplantılarda, Türkiye'nin bir ucundan bir ucunda hem bir mesaj vermeye hem de bu mesajın arkasında doğru bir görüntü ortaya koymanın çabası içerisindedir. Bunun takdir edilmesi gerekiyor. Birlikte Edirne'ye de, Diyarbakır'a da gidiyoruz. Erzurum'a da gideceğiz. Böylesine pozitif bir görüntüyü vermeye çalışıyoruz. Buna herkesin destek vermesi lazım. Türkiye için doğru siyasetin, doğru görüntünün, doğru fotoğrafın bu olduğunu düşünüyorum. Cumartesi-Pazar demeden yollara düşüp bu süreci tamamlamak istiyoruz" yanıtını verdi.

 
Kış Spor Akademisi gündemde
 
Erdoğan, UEFA Kongresi'nde konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şırnak'ta çatışma: 5 şehit
Bugün sabah saatlerinde Şırnak'ın Cudi dağı Silopi kesiminde bir grup ...
Gümrükte atama
Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri'ne atamalar yapıldı. Karar çerçevesinde ...
Görmez Diyanet’in Vizyonunu paylaştı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ...
 
Görmez gündemi değerlendirdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, CNN Türk’te usta gazeteci ...
Türkiye şehitlerine ağlıyor
Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında ...
Prizren’de Türkçe Resmi dil oldu
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Kosova'nın Prizren kenti belediye ...
 
Bölücülere Van tokatı..
Van'da, 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın yıl dönümü nedeniyle kentin çeşitli ...
Özdemir Çanakkale Destanını anlattı
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
Palandöken'den Heyder Baba'ya-2-
MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM GAZETESİ-Tebriz, bir tarih otağı... Tebriz ortak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva