ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
Şimşek: 'OVP arzulanan sonuçları veriyor'
HABERLER>ASAYİŞ
27 Ocak 2015 Salı - 12:58

Dinleme operasyonunda Erzurum'dan 2 gözaltı

İzmir merkezli 11 ilde, "yasa dışı dinleme yaptıkları" iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik bugün sabah eş zamanlı yapılan operasyonlar kapsamında Erzurum’da iki komiser gözaltına alındı.

Dinleme operasyonunda Erzurum dan 2 gözaltı

~~- İzmir merkezli 11 ilde, "yasa dışı dinleme yaptıkları" iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik bugün sabah eş zamanlı yapılan operasyonlar kapsamında Erzurum’da iki komiser gözaltına alındı.
Daha önce İzmir’de çalıştıkları ve tayinle Erzurum’a geldikleri öğrenilen iki komiser, sabah saatlerinde gözaltına alındı. İki komiser soruşturmanın yürütüldüğü İzmir’e uçakla gönderildi.
Şüpheli iki komiserin, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde kamu görevlileri, gazeteci ve işadamlarını savcılığa bildirdikleri sahte isimlerle dinledikleri ileri sürüldü.
İzmir merkezli 11 ilde paralel yapı iddiaları kapsamında düzenlenen yasa dışı dinleme operasyonlarında ayrıntılar belli oldu. Türkiye genelinde gözaltına alınanlar arasında Amir Haldun Çabuk, Amir Tarkan Kolik, Komiser Remzi Fatih Burcu, polis memuru İsmail Şahin, Komiser Hüseyin Gültekin, emekli polis İsmail Şahin, emekli polis Erdoğan Altay, Polis memuru Ahmet Yıldırım, Komiser Yardımcısı Selçuk Küçükarslan, Polis memuru Ahmet Akpınar, Polis memuru Hasan Say olduğu bildirildi.
 Operasyon İzmir merkezli olup Adıyaman, Ankara, Kırklareli, Malatya, Hakkari, Muş, Şırnak, Yalova, Erzurum, Denizli illerinde gerçekleştirildi. Operasyonların başlamasında gazeteciler, rektörler, emniyet müdürleri, üst düzey askeri yetkililerin şikayetinin olduğu öğrenildi. İzmir merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltıların devam edeceği, İzmir’de 11, toplam 26 kişinin gözaltına alınacağı bildirildi.
 Öte yandan Adıyaman, Ankara, Kırklareli, Malatya, Hakkari, Muş, Şırnak, Yalova, Erzurum, Denizli illerinde gözaltına alınanlar da İzmir’e getirilecek.
 BAŞSAVCILIKTAN FLAŞ AÇIKLAMA
 Operasyona ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 26 emniyet mensubu hakkında yakalama kararı çıkarıldığına dikkat çekildi.
 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde suç tarihinde görevli olan bir kısım personel tarafından aralarında kamu kurumlarında görevli olan bazı memurların, üniversite üst düzey yöneticilerinin ve üst düzey askeri personelinde bulunduğu toplam 92 kişinin farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2009-2010-2011-2012 ve 2013 yılları arası yasaya aykırı olarak usulsüz dinlediklerinin yapılan denetimlerde tespit edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapan 26 emniyet personeline yönelik 27/01/2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiş olup, konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."
 "BU DEFA GİZLİLİK KARARI VAR"
 Gözaltına alınan emniyet mensuplarından bir kısmının Avukatı İsmail Hakkı Küçük, operasyonun yasa dışı dinleme iddialarıyla yapıldığını ancak bu defa avukatlara dosya suretleri verilemeyeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Şu an şehir dışından getirilecek olan bazı kişiler var. Benim müvekkillerimden biri de Fatih Remzi Burcu da gözaltına alındı. Ankara’da Hüseyin Gültekin komiserim gözaltına alındı. Burada Amir Haldun Çabuk müvekkilimle nezarette görüştüm. Benim müvekkilim dışında da polisler var. Bu defa gizlilik kararı var. Avukatlara da dosyaları inceletmeyecek ve suret vermeyecekler. Dar kapsamlı olacak, bu sefer iyi çalışmış şube. Yine bir algı operasyonu var. Bakalım bu sefer ne gibi suçlamalar var. Hikayeden, uyduruk bir operasyon sonuçlarını bende çok merak ediyorum şahsen. İzmir’de 11 kişi gözaltına alınacak, şu an 6 kişi alındı. Memur neredeyse o ilde operasyon yapılıyor. Halbuki hepsine alo deseler adamlar gelecek. Hepsi adresinde duruyor.”
Öte yandan, gözaltına alınan emniyet mensuplarının yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren emniyetin önüne geldi. Yakınları, emniyetin önünde beklemeye başladı.
 

 
Erzurum karla yeniden buluştu
 
Erzurum'dan Dünya Felsefe Olimpiyatlarına
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
805 gram gubar esrar ele geçirildi
Erzincan - Erzurum Karayolu üzerinde, durdurulan özel bir firmaya ait ...
‘Devletin, milletin yargısı hakim olacak’
Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Cumhuriyet ...
Bayburt yolunda otomobil takla attı: 1 yaralı
Bayburt-Gümüşhane karayolunda lastiği patlayan ve sürücüsünün direksiyon ...
 
Ayvalı’da yas var
Oltu ilçesinde yapımına devam edilen Ayvalı Barajı inşaatında çalışan ...
Babaya 10 yıl, oğluna 18 yıl hapis
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme" ve "cinayete azmettirme" ...
Menzil kazasında bir kişi daha yaşamını kaybetti
Erzurum'dan Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki bir türbeye gittikleri sırada ...
 
Ayvalı Barajında kaza
Oltu ilçesinde yapımına devam edilen Ayvalı Barajı inşaatında çalışan ...
Birahane işletmecisinden ilginç tepki
Erzurum’un Oltu ilçesinde ceza kesilen birahane işletmecisi, İçişleri ...
Çevre yolunda kaçak sigara operasyonu
Erzurum’da polisin yaptığı yol uygulamasında 86 bin 200 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva