ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Kasım 2018 Pazar - 12:59

‘Dinimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz bir’

Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı, İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği ve Azerbaycanlıların ve Diğer Türk Halkları Emekdaşlık Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği bir programla kutlandı.

‘Dinimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz bir’

Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı, İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği ve Azerbaycanlıların ve Diğer Türk Halkları Emekdaşlık Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği bir programla kutlandı.

Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Iğdır Valisi Enver Ünlü, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, önceki dönem AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, Adalet ve Komisyon Başkanı Arif Hamdi Sazak, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başakçı Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Behbud Gadalı, İş adamları, TADDEF Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında bir konuşma yapan ve Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin her geçen gün geliştiğini vurgulayan Iğdır Valisi Enver Ünlü, “Türkiye ve Azerbaycan tek millet, iki devlettir. Dinimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz birdir. Tarihimizde de çok benzeyen, kesişen noktalar vardır. Ekim ayı bunların başında gelir. Ekim ayı, hem Türkiye için önemli hem Azerbaycan için önemli. 29 Ekimde biz Cumhuriyet Bayramı'mızı kutluyoruz, 18 Ekimde ise Azerbaycanlı kardeşlerimiz bağımsızlık günlerini kutluyor. Her iki ülke de geçtiğimiz yüzyılda çok sıkıntılar çekti, çok zahmetli günler geçirdi ama hamdolsun, bugün, Türkiye Avrupa'nın, Azerbaycan ise Güney Kafkasya'nın parlayan yıldızıdır. Azerbaycan'ın güçlenmesinden hep gurur duyduk. Çünkü Türkiye'yle Azerbaycan tek millet, iki devlet ama tek yürektir. Türkiye ve Azerbaycan birlikte sevindiğini, birlikte üzüldüğünü ve gerektiğinde birlikte savaştığını herkes çok iyi bilir.” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ise Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin Cumhurbaşkanları Recep Tayip Erdoğan ve İlham Aliyev sayesinde en üst seviyeye çıktığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Bugün Azerbaycan her geçen gün gelişmektedir. Fakat topraklar işgal altındadır. Yakın zamanda işgal edilen topraklar sulh yolu ile geri alınacaktır. Bunun başka çaresi yoktur. İşgal edilen topraklardan Ermeniler çekilmedikçe Türkiye’de sınır kapıları açılamaz. Birlik içinde olacağız. Bir olacağız. Nasıl ki bu topraklardan işgalci Rusları, Ermenileri; Türk, Kürt, Laz, Çerkez birlik içinde olup ayrım gayrım içine girmeden kovduysa birlik içinde olduysak biz de birlik içinde bugün, bu vatanı, iç ve dış düşmanlardan korumalıyız. Benim dedem Şamil bey de, Kerem Güneş de, Iğdır’ın kurtuluşunda birlik olup düşmanlarla savaşmıştır. Azerbaycan’ın bağımsızlığı kutlu olsun Türkiye Azerbaycan kardeşliği var olsun”

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Behbud Gadalı’da, “Türkiye Azerbaycan kardeşliği umumi liderimiz Haydar Aliyev ile gelişti. Oğlu İlham Aliyev ile en yüksek seviyeye çıktı. Azerbaycan’da Bayrağı ilk defa Nahcivan’da Haydar Aliyev dalgalandırmıştır. Bakü Tiflis, Kars boru hattı, demiryolu, TANAP, star gibi yatırımlar enerji hatları Haydar Aliyev zamanında projelendirilmiştir. Bugün Azerbaycan Kafkasların parlayan yıldızıdır. ”dedi.

İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu ise yaptığı konuşmada, “Bugün Azerbaycan Cumhuriyetinin 100. Yılını kutluyoruz. Bu programın düzenlenmesinde bize destek veren Iğdır valisi Enver Ünlü ve İş adamı Caferali Taşbağ’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Azerbaycan Türkiye kardeşliği sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizler iki devlet tek milletiz.” ifadelerine yer verdi.

ATXEM Başkanı İlham İsmailov ve AZB sivil toplum kuruluş başkanı Rauf Zeyni de Türkiye Azerbaycan kardeşliğine vurgu yaparak, bu kardeşliğin sonsuza kadar yaşayacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı olarak plaketler takdim edildi.

 
Karataş, güven tazeledi
 
Türkiye'nin ilk yerli kanser ilacı üretildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkut Yakutiye’den aday adayı oldu
Mali Müşavir Erol Korkut, AK Parti’den Yakutiye Belediye Başkan Aday Adaylığı ...
Topcu Palandöken'e aday adayı oldu
Erzurum Barosu avukatlarından Erhan Topcu, AK Partiden Palandöken Belediyesine aday adayı oldu.
Kapanan yollar ulaşıma açıldı
Şahap Çakır - Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan kar ve tipi nedeniyle ...
 
Mozeret Tepesinde tır Kuyruğu
Çıldır Aktaş Sınır kapısı güzergâhında bulunan 2100 rakımlı Mozeret Tepesinde ...
Araçlar yolda mahsur kaldı
Erzurum-Kars-Iğdır karayolu Hanlar Geçidi mevkisinde kar ve tipi etkili ...
Kars’ta 71 köy yolu ulaşıma kapandı
Kars’ta kar yağışı ve tipiden 71 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışı ...
 
Yarım metre kar yağdı, araçlar yolda kaldı
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk havayla birlikte Sarıkamış’ta kış ...
Orhan Gönülden Gönüle Aziziye Projesini açıkladı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede görev yapan okul ...
Bulutlar Palandöken yatırım vizyonunu paylaştı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar iki dönem bazında Palandöken’de ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva