ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>TÜRKİYE
16 Eylül 2012 Pazar - 09:34

Dinçer soruları cevapladı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ETÜ) düzenlenen mezuniyet ve 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Dinçer soruları cevapladı

ENİSE YAPAR
ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Şehir merkezindeki okullarımızdaki dersliklerimizdeki öğrenci sayımızın az olduğunu gördük. Buradan hareketle de iş yerine giderken 'çocuğumu yanımda götürürüm' diye düşünen velilerimiz varsa onların da iş yerlerinin olduğu adresleri belgelemek şartıyla çocukların o bölgeye kaydırılması ile ilgili bir esneklik sağladık. Bununla da az da olsa bir rahatlama olacağını düşünüyorum" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ETÜ) düzenlenen mezuniyet ve 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katıldı. Dinçer, tören sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin yeni eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül'de başlayacağını hatırlatması üzerine Dinçer, "Pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Hem yeni öğretim yılına hem de yeni bir sisteme başlıyoruz. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü ilkokul birinci sınıflarda yeni sistemle birlikte eğitime başlamıştık. Pazartesi günü de orta birlerde ve liselerde yeni eğitim sistemiyle birlikte yola çıkmış olacağız. Ben, hem yeni sistemimizin hem de eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
ÖĞRENCİLERİN OKUL KAYITLARI
Başka bir gazetecinin, "Öğrencilerin kayıt yaptıracağı okullarla ilgili bir esnekliğe gidilecek mi? Ailelerin iş adresleri de öğrencilerin kayıt yaptırmasında esas alınacak mı?" sorusuna Dinçer, "Özellikle büyükşehirlerimizde biliyorsunuz adrese dayalı kayıt sistemiyle çocuklarımızın ortaokullara ve ilkokullara kayıtlarını yaptırmıştık. Bütün kayıtlar yapıldı, daha net bir şekilde çocuklarımızdan kim hangi okula gidecek bunu gördük ve bir başka tespit olarak da yine büyükşehirlerimizde okullardaki derslik başına öğrenci dağılımında bir dengesizlik söz konusu. Mesela İstanbul'da bin 245 ilkokul arasında mukayese ettiğinizde yaklaşık 381 tanesinde öğrenci sayımız 30'un altındayken, birçok okulumuzda ise 50'nin üzerinde öğrencinin olduğunu tespit ettik" cevabını verdi.
Dinçer, bu yüzden ilçelerle okulları birbirine uyumlaştıracak ve öğrenci sayısı çok olan yerlerde gönüllü olan velilerden çocuklarını öğrenci sayısı az olan bölge okullarına kayıt etmesini isteyeceklerini ifade etti. Bu kararı bütünüyle velilerin tercihine bıraktıklarına dikkati çeken Dinçer, bu konuda bir esneme yaptıklarını söyledi. Dinçer, "Onun dışında şehir merkezi yerlerindeki okullarımızdaki dersliklerimizdeki öğrenci sayımızın az olduğunu gördük. Buradan hareketle de iş yerine giderken 'çocuğumu yanımda götürürüm' diye düşünen velilerimiz varsa onların da iş yerlerinin olduğu adresleri belgelemek şartıyla çocukların o bölgeye kaydırılması ile ilgili bir esneklik sağladık. Bununla da az da olsa bir rahatlama olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
YÖK'LE İLGİLİ ÇALIŞMALAR
Dinçer, YÖK'le ilgili çalışmaların ne yönde olduğunun sorulması üzerine, "Bilimsel çalışmalar çok merkezi ve otoriter yapı içerisinde yönetilemezler o yüzden herhangi bir üniversite eğitiminden bahsediyorsak çok açık ve net bir şekilde bilimsel özgürlükten ve idari özerklikten bahsetmeliyiz. Bu anlamda, YÖK'le ilgili yapılanma çalışmalarında temel iki ilkeden birisi bu olacak. Bilimsel olarak özgür, idari olarak özerk. Çalışmalar devam ediyor. Bildiğim kadarıyla YÖK bu çalışmalarda oldukça önemli bir mesafe katetti. Çalışmaları da YÖK yapıyor, biz yapmıyoruz. Yakın zamanda bir yapılanma sunacaklar diye bekliyoruz" dedi.
Bakan Dinçer, 'YÖK'ün kaldırılıp kaldırılmayacağı' konusundaki iddialara ilişkin olarak, "Şu anda çok net bir şey söylemem mümkün değil. Henüz taslak bize ulaşmadı ama genel yaklaşımımız itibarıyla YÖK'ün üniversiteler üzerinde onları yöneten bir kurum değil, daha çok üniversitelerde kalite derecelerini yapan ve aralarında kadrolaşma sağlayan bir kurum olarak varlığı daha çok düşünülüyor sanki" diye konuştu.
4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ
Bir gazetecinin '4+4+4 eğitim sistemine yönelik yapılan eylemlere' ilişkin sorusuna da Dinçer, "Tabi yapılan bir değişiklikle alakalı olarak toplumun tüm kesimlerinin yüzde 100 mutabakata varması, herkesin bu değişikliklerde çok mutlu olmasını da bekleyemeyiz. Her değişim beraberinde ona karşı çıkışları da getiriri. Bunun çok normal olduğunu da kabullenmeliyiz. Bu sebeple yaptığımız değişiklere yönelik eleştiri yahut bununla ilgili gösterileri ben çok yadırgamıyor ve bunu çok normal olarak görüyorum" cevabını verdi.
Bakan Dinçer, yapılan eleştirilerden haklı olanların olması durumunda bunları kendilerine rehber edindiklerini belirterek, eleştiriyi 'normal bir kontrol panelinde ikaz eden bir kırmızı ışık olarak' gördüklerini ifade etti. Yapılan eleştirilerin ön yargılı olmaması gerektiğine dikkati çeken Dinçer, bu eleştirilerin subjektif veya siyasi nedenlerle yapılmaması, daha çok eğitim ihtiyaçları ve gerekçeleriyle ilgili olması gerektiğini söyledi. Dinçer, "Önyargılı, siyasi ve ideolojik mahiyette olan direnişler, gösteriler bize çok fazla yol göstermiyor" dedi.
Seçmeli derslere ilişkin bir soruya Dinçer, "Bu konuda elimizdeki çok net bir bilgi henüz yok. Önümüzdeki hafta içinde daha da netleşecek. Seçimli derslerle ilgili çok spekülasyon oluyor. Bununla ilgili mümkün olduğu kadar şeffaf davranacağız" cevabını verdi.

 
Bölgenin ilk Köylü Pazarı
 
Evinde ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet-Sen’den sert tepki
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Peygamber Efendimize hakareti ...
32 yıl geçti....
12 Eylül askerî darbesinin üzerinden tam 32 yıl geçti.
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert cevap
Başbakan Erdoğan, Afyonkarasihar'daki patlamayla ilgili Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Malatya şehidini uğurladı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen ...
Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonel'in bildirisine ...
Şehit Öz dualarla uğurlandı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade ...
 
Söğüt’ten Milli birlik mesajı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, milli değerlere ...
‘Kaybettiğimiz değer: samimiyet’
ihlas ve samimiyetin önemine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ...
‘Geliniz fitneyi savaştan beter görelim’
Uluslararası “Arap Uyanışı ve Yeni Orta Doğu’da Barış Konferansı” başladı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva