ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Mart 2013 Salı - 14:14

Demiryolu için imza kampanyası

Bayburt’ta özlemi duyulan ve son yılların en popüler konularının ilk sıralarında yer alan Tren yolu için Saadet Partisi Bayburt merkez ilçe Başkanlığı tarafından başlatılan imza kampanyası yoğun ilgiyle başladı.

Demiryolu için imza kampanyası

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Bayburt’ta özlemi duyulan ve son yılların en popüler konularının ilk sıralarında yer alan Tren yolu için Saadet Partisi Bayburt merkez ilçe Başkanlığı tarafından başlatılan imza kampanyası yoğun ilgiyle başladı.
Bir çok yazılı dövizle mesajlar verilmeye çalışılan imza kampanyasına Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu, Memur-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey, Bem-Bir-Sen Bayburt Şube Başkanı Cavit Türk ve çok sayıda vatandaş katıldı. İmza kampanyasına siyasi partilerin katılmamış olması dikkat çeken en önemli konuların başında geliyordu.
BASIN AÇIKLAMASI
Hazırladıkları imza kampanyasının ilk Başlangıç yeri olan Yakutiye Camii önünde basın açıklaması yapan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci, “Yapmış olduğumuz bu imza kampanyası herhangi bir siyasi partinin, sivil toplum kuruluşunun değil; yurtdışı ve yurtiçinde yaşayan, özellikle kışın sert soğuğunu, yazın tozunu, Çoruh’un hırçın akışını, kalesinin mağrur edasını, Kop şehitlerinin manevi gücünü yüreğinde hisseden tüm Bayburtlular’ın eylemidir. Ulaşım sistemi ve olanaklarının bir bütün olarak kentlerin ve ülkelerin genel yapısını etkilemekle kalmadığını, aynı zamanda o kent veya ülkede uygulanan ekonomik, sosyal ve kültürel dinamikleri de etkilediğini hatırlatan Pekmezci, konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demiryolunun Bayburt’tan geçmesi için destek vereceğine inanıyoruz.
Ulaşım sistem ve olanakları bir bütün olarak bir kent veya ülkenin genel yapısını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda o kent veya ülkede uygulanan ekonomik, sosyal ve kültürel dinamikleri de etkiler. Her alanda olduğu gibi ulaştırma alanında da en modern, en gelişmiş taşıma araçlarına sahip olmak, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ekonomik kalkınmanın ve refahın göstergesidir. Ulaşımın amacı; insanları ve eşyayı en kısa sürede daha ucuz ve emniyetli bir şekilde taşımaktır. Devletin temel görevi ise; ekonomik ve toplumsal gelişmelerin oluşturduğu ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde ulaşım kapasitesini artırmak, ülke ve toplum çıkarlarına uygun ulaşım sistemlerini kurmak ve koordine etmektedir. Doğu vilayetlerini sahile bağlayan tek önemli yolun tarihi İpek Yolu olduğu bir gerçektir. Erzurum, Bayburt, Trabzon gibi tarihi yerleşim merkezleri bu yol sayesinde ticari, sosyal ve kültürel açıdan yakın bir irtibat kurmuş olmakla birlikte; Bayburt’un yer altı zenginliklerinin gün yüzüne çıkmasına vesile olacak, bu yer altı zenginliklerinin işletilmesiyle birlikte yatırımcıyı bölgeye çekecek, böylece istihdam alanlarının açılmasına ve yeni iş alanlarının hayata geçmesine vesile olacaktır. 2. milletvekilimiz, başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tren yolu güzergâhının Bayburt’tan geçmesi için var gücüyle her türlü çabayı sarf edeceğine kalpten inanıyoruz.
Tarımda üretilen ürünlerin daha çok alıcıyla buluşmasına katkı sağlayacağı düşünüldüğünde; daha çok tarım alanının ekileceği, ürün çeşitliliğinin artacağı, üreten çiftçinin ekonomik kalkınmaya büyük katkı sağlayacağı bir gerçektir. Bununla birlikte demiryolu şehrimizi daha ucuz hammadde ile buluşturarak sanayileşmenin önündeki en büyük engeli ortadan kaldırmış olacağı aşikârdır. Demiryolu demek, bir yatırımcı için hem ulaşım maliyeti açısından hem de zamandan tasarruf demektir. Demiryolu demek, maliyetleri yarı yarıya kısmak demektir. Demiryolu demek, edeniyet ve gelişmişlik demektir. İlimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için demiryolunun ilimizden geçmesine şiddetle ihtiyaç vardır. Bayburt için hayati önem arz eden demiryolu projesinde 2. milletvekilimiz, başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tren yolu güzergâhının Bayburt’tan geçmesi için var gücüyle her türlü çabayı sarf edeceğine kalpten inanıyoruz.
BAYBURT’UN İL OLMA SÜRECİ
Bir zamanlar Bayburt’umuzun il olması fikri ortaya atıldığında, bu beldenin evlatları, nasıl yedisinden yetmişine var gücüyle mücadele etmiş ve geleceğine sahip çıkmışsa Araklı tünelinde de aynı hassasiyeti göstermişse bugün de aynı aşk ve azimle davasına sahip çıkacak, böylelikle birilerinin hayal diye gördüğü bu hizmetin Bayburt’umuza kazandırılmasını sağlayacaktır. Biz bu birlik ve beraberliğimizi tarihte birçok kez olduğu gibi bugün de aynı ruh ve heyecanla geleceğimizin daha aydınlık, daha yaşanabilir olması amacıyla, tek bilek, tek yürek, tek vücut olmuş bir halde sergilemekteyiz. Öncelikle bu gür sedamızda ve heyecanımızda bir bütün olan siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşu yetkililerine ve çok kıymetli hemşerilerimize en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Düzenlemiş olduğumuz imza kampanyamıza, Bayburt dışında yaşayan kıymetli hemşerilerimizin, Bayburt derneklerinin ve Bayburtlu bürokratlarımızın da destek vermesini bekliyor, toplayacakları imzaları bir hafta içerisinde bize ulaştırmalarını önemle rica ediyoruz. Bu vesile ile tekrar katkı veren tüm kuruluşlara en kalbi şükranlarımızı sunuyor son söz olarak şunu haykırıyoruz: “Bir imzayla ne olur demeyin, rüzgarlara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır” Biz de kelebek misali trenin yönünü Bayburt’a hep birlikte çevireceğiz inşallah” diye konuştu.
6 Mart 2013 Çarşamba gününe kadar değişik mevkilerde ilçe ve beldelerde ve esnaflar gezilerek toplanacak olan imzaların tamamlanması sonrası Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından açıklama yapılacağı belirtildi.
 

 
SYDV desteğiyle patron oldular
 
Krasnodar’a ticaret köprüsü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğrusu 7 Mart 2013 Perşembe 13:30

zaten ilk tasarlanan ve fizibil olan proje. trabzon-bayburt-aşkale şeklindeydi.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuran Bülbülleri yarışacak
21 Nisan’da yapılacak olan Bölge Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına ...
Atalay belediye hizmetlerini değerlendirdi
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un karşıladığı Başbakan Yardımcısı Beşir ...
Ağrı Kck davası başladı
Cezaevlerindeki açlık grevlerini destekleme eylemleri adına Ağrı’da bir ...
 
Maçka-Erzurum yolu 2.5 saate inecek
Gençlik ve Spor eski Bakanı Faruk özak, “Karayollarının Trabzon’da 1 ile ...
Doğu’da ilk ‘Foto Kapan’ Uygulaması
Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Iğdır İl Şube Müdürlüğü ve Kuzey ...
Atalay’dan Erzurum nostaljisi
Atalay, "Kendi bölgem burası. Erzurum’da 10 yılı aşkın süre Atatürk Üniversitesi'nde ...
 
Ulgar Dağı geçit vermiyor
İran-Gürcistan arasında çalışan TIR'lar, dağı geçmekte oldukça zorlanıyor.
Yavilioğlu nostalji yaptı
Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Üniversitesi'nde akademisyenlik yaptığını ...
AK Gençlerden Hocalı katliamına tepki
AK Parti Ardahan İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Gökdemir yaptığı açıklamada, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva