ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EKONOMİ
20 Eylül 2012 Perşembe - 06:07

Dadaşlarla Efeler buluştu

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Aydın Ticaret Odası (AYTO) arasında düzenlenen kardeş oda protokolü AYTO’da düzenlenen törenle imzalandı.

Dadaşlarla Efeler buluştu

ERZURUM (İHA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Aydın Ticaret Odası (AYTO) arasında düzenlenen kardeş oda protokolü AYTO’da düzenlenen törenle imzalandı.
AYTO Meclis Salonu’nda düzenlenen imza törenine, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Hasan Akal ile her iki odanın yönetim kurulu ve meclis üyeleri, genç ve kadın girişimler kurulu başkanları katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, her iki odanın ileride yapacağı birlikteliğin imza altına alınmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, arkadaşlık ve dostluğun seçilmiş kardeşlik olduğunu dile getirdi. ETSO ve AYTO’nun kardeşliğinin imzalanan protokolle perçinlendiğine dikkati çeken Parmaksız, aynı ülke topraklarında farklı coğrafi iklimlerin teneffüs eden insanların ortak hareket etmesinin, birlikte çalışmasının hem bölgeleri hem de ülke adına çok yararlı olacağını söyledi.
DOKUZLU7NUN SUNUMU
Törende daha sonra konuşan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, Aydın Ticaret Odası’nın daha önce Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olduğunu hatırlatarak, bu tür birliktelikleri önemsediklerini vurguladı. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları çalışmalarında söz eden Başkan Dokuzlu, “Odalarda seçimler yapılır, yönetimlerin değişir ancak dostluklar baki kalır. Odaların gerçek sahipleri personellerimiz bu birlikteliğe sahip çıktığı sürece bu güç birliği, dostluk ve kardeşlik ebediyen devam eder.” dedi. Kardeş Oda protokolüyle, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile de aynı şekilde bir dostluğun temellerinin atıldığını kaydeden Dokuzlu, “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesini başlatan kahramanların torunlarıyla kardeş olmak, dost olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bizler bu birlikteliğin çok uzun yıllar devam etmesini arzuluyoruz. Ticaret ve Sanayi odaları bölgelerin illerin menfaatleri için çaba gösteren kuruluşlardır. Odalar artık sadece ticarette değil, bulundukları illerin kültürel ve sosyal hayatlarının da önemli katkılar sağlıyor. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık AYTO ve ETSO, Aydın ile Erzurum arasında bir köprü görevi yapacaktır.” diye konuştu.
PROTOKOL SÜRECİ
AYTO Meclis Salonu’ndaki törende daha sonra ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında, kardeş oda protokolüne imza atacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren başlayan Başkan Yücelik, son günlerde yaşanan terör olayları sebebiyle üzgün olduğunu ve ülkenin böylesi birlik ve beraberlikleri ihtiyaç duyduğunu söyledi. Protokolün, ETSO ile AYTO arasında iletişimi güçlendirecek ve her iki odanın üyelerine verdiği hizmetin kalitesini artıracağını ifade eden Başkan Yücelik şöyle konuştu;
“Bu protokol; ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemenin yanı sıra, kapsamlı projeler hazırlamayı, sanayi ve ticaretin yanında, "Ege’nin Efe’si ile Doğu’nun Dadaşı" sloganıyla sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmeyi ve böylece diğer odalara rol model olmayı amaçlamaktır. Bu protokol ayrıca koordinasyon ve işbirliği anlamında her iki odaya fayda sağlamasını hedeflemektedir.”
Konuşmasında protokol çerçevesinde yapılacak faaliyetlerden söz eden Başkan Yücelik şunları söyledi; “Protokol, her iki oda, eğitim, iş geliştirme ve diğer oda işleriyle ilgili konularda teknik destek sunulması ve bilgilendirilmesi, Gerektiğinde birimler arasında personellerin diğer odaya çalışma ziyaretinde bulunması, İlişkilerin verimli ve sürekli olmasını sağlamak için yılda en az bir defa ortak yönetim kurulu ve/veya meclis toplantısı düzenlenmesi, Bölgemizdeki tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına yönelik ortak etkinlikler /seminerler düzenlenmesi, Yeni projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak ve uygun projelerde diğer odanın ortak olmasını sağlamak, ortak projelere imza atmak, Uluslararası odalarla bağlantılar kurulmasında, uluslararası piyasa analizlerinin paylaşılmasında ortak faaliyetler ve çalışmalar yürütmek ve konularda ortak hareket edilmesinin sağlamak gibi çalışmaları öngörüyor”
İŞBİRLİĞİ
Planlanan faaliyet ve çalışmaların zaman içerisinde daha çeşitli olabileceğini anlatan Yücelik, “İşbirliğimizin daha iyi neticeler doğurması için tüm iyi niyetimiz ve samimiyetimizle gayret göstereceğimizi vurgulamak istiyorum. Sonuç olarak; kardeş oda olma teklifimize yaklaşımınız da bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Her iki oda üyelerimizin faydalanabileceği güzel işler başarma niyeti ve arzusuyla hepinize çok teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.
Konuşmaların ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Hasan Akal kardeş oda protokolüne imza attı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu’ya günün anısına bir plaket, Oltutaşı tespih ve kol düğmesi hediye etti. Toplantıya katılan AYTO üyelerine de ayrıca Oltutaşı tespih hediye edildi. İmza töreninin ardından Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası heyetine Paşa Konağı’nda bir yemek verildi.

 
KAÜ’de eğitim-öğretim yılı başladı
 
PKM yıl sonunda bitirilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saman kıtlığı çiftçiyi kuyruğa soktu
Ardahan genelinde yaşanan kuraklıktan dolayı ot ve samanda yaşanan kıtlık ...
Ahilik Haftası başladı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Meslek Odası Başkanları ...
Vergide 29’uncu sıradayız
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2012 yılı Ocak-Ağustos dönemi ...
 
Aydın tüketicileri uyardı..!
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, okulların açılmasıyla ...
İlk adım Erzurum’dan
KOSGEB ve Halkbank girişimci seferberliğine Erzurum’dan başladı KOSGEB ...
Tekman’da iş sevinci
Tekman İlçesi’nde İŞKUR tarafından kura ile belirlenen 135 işçi göreve başladı.
 
21 bin mükellefimiz var..
Maliye Bakanlığı 2012 Ağustos dönemi faal mükellef sayılarını açıkladı.
Oltu taşında yeni ufuk
Yaptığı buluşlar nedeniyle tanınan parkinson hastası 46 yaşındaki Mikail ...
İthal inekler defolu çıktı
Erzurum’da DAP projesi kapsamında Avusturya’dan 300 adet ithal büyükbaş ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva