ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
11 Aralık 2015 Cuma - 03:21

Dadaş fırıncıdan ses getirecek kampanya

M.COŞKUN-Fırıncı Sinan Değirmencioğlu, ekmek israfını önlemek için ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ başlattı.

Dadaş fırıncıdan ses getirecek kampanya

Fırın ve ekmek fiyatlarında uygulanan yanlış politikanın ucuz ekmek üretimine neden olduğunu belirten Angara Unlu Mamulleri sahibi Sinan Değirmencioğlu,  bu durumun doğrudan olarak ekmek israfına neden olduğunu söyledi. Erzurum’da günlük 6 bin ekmeğin çöpe gittiğini belirten Değirmencioğlu, başlattığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası ile birlikte ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek istediğini kaydetti. Yerel yönetimlerden destek bekleyen fırıncı, kampanya ile birlikte getirilen üç bayat ekmek için bir taze ekmek vermeyi hedefliyor.

BAYAT EKMEĞİ GETİR TAZE EKMEĞİ GÖTÜR

Başlatmayı hedeflediği kampanya hakkında bilgiler veren Değirmencioğlu, kampanyanın ekmek israfını önleme amacında olduğunu ifade etti. Kampanya sayesinde bayat ekmeklerin taze ekmeklere çevrilebileceğini anlatan Değirmencioğlu, “Bildiğiniz gibi israf şehrimizin bir gerçeği. Ben bu durumu az da olsa engellemek için kendi çapımda bir kampanya geliştirdim. Bunun ismi Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası. Bu kampanya sayesinde atıyorum 3 tane bayat ekmeğe karşılık 1 taze ekmek vereceğim. Bunun tanıtımı, desteği için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum. Ancak randevu bile verilmedi. Ben israfı önlemek, ekmeklerimizi geri dönüştürmek amacındayım. Benim elimden tutsunlar” dedi.

DESTEKLERLE İSRAF SON BULABİLİR

Ekmek israfının giderilmesi için destek istediğini kaydeden Değirmencioğlu, “ ‘Türkiye’de Ekmek İsrafı Araştırması’ sonuçlarına göre tüm kesimlerin ortak kanaati; temel gıda olan ekmeğin çöpe atılmasının en kötü davranışlardan biri olarak görülmesidir. Araştırma, ekmek israfının kötü niyetten ziyade ihmal ve bilgisizlikten kaynaklandığını ortaya koymuştur. Araştırmada, ekmeğin amacı dışında kullanılması, yani insan gıdası olarak tüketilmemesi veya çöpe atılması, israf olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla insan gıdası olarak kullanılamayıp hayvanlara verilen ekmeklerin de israf edildiği kabul edilmektedir. Zira ekmeğin insan gıdası olarak tüketilmesi için un ve ekmek üretimi sürecinde yapılan işlemler; emek, maliyet ve zaman kaybına neden olmaktadır. Bu yüzden, doğrudan hayvan yemi olarak kullanılabilecek tahıl ürünleri yerine ekmeğin kullanılması ekonomik açıdan israf olarak değerlendirilmektedir” şeklinde konuştu.

İŞTE RAKAMLARLA İSRAF

Ekmek israfının her anlamda ekonomiye büyük darbe vurduğunu aktaran Değirmencioğlu, “Ekmeği çöpe atmanın sadece ekonomik açıdan değil her açıdan israf olduğu toplumun tüm kesimlerince zaten bilindiği, ancak uygun saklama ve tüketme yöntemleri konusunda bir bilgilendirme ihtiyacı bulunduğu vurgulanmaktadır. Ekmek üretimi; günde 25 Bin 295 ton, ekmek israfı; günde Bin 486 ton, yılda 542 bin ton, 250 gramlık standart ekmek üzerinden hesaplandığında günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar adettir. İsraf oranı; üretilen toplam ekmeğin yüzde 5,9’u israf edilmektedir. Bir günde israf edilen toplam 6 milyon adet ekmeğin; 3 milyonu fırınlarda yüzde 51,4, 2,3 milyonu hanelerde yüzde 37,9, 0,6 milyonu kurumlarda; personel ve öğrenci yemekhaneleri, lokanta ve oteller yüzde 10,7 israf edilmektedir. Araştırma kapsamında görüşülen farklı kitlelerin temsilcileri, ekmek israfının ana nedeni olarak; ekmeğin ihtiyaçtan fazla alınmasını, yemekhanelerde tercih edilen rol ekmeğin üstü açık veya ambalajsız olarak sunulmasını, fırınlarda ihtiyaçtan fazla üretim yapılmasını, ekmeğin uygun olmayan şartlarda muhafaza edilmesini, bayat ekmeğin değerlendirilme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olunmamasını göstermişlerdir. İsrafın önlenmesi bakımından; yemekhanelerde ekmeğin ince dilimler halinde sunulması, fırınlarda ihtiyaçtan fazla ekmek üretiminin engellenmesi, ekmek üretiminde çalışanların eğitilmesi, ekmeğin doğru yöntemlerle muhafaza edilmesi, bayatlamış ekmeğin en uygun yöntemlerle değerlendirilmesi gibi önlemler alınabilir” ifadelerini kullandı.

 
İspir’de kentsel dönüşüm atılımı
 
Palandöken Belediyespor’dan 2 transfer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göç İdaresi Kabul Barınma Merkezine atama
Aşkale’de yapımı biten ve hizmete giren Göç İdaresi Kabul Barınma Merkezi ...
‘Haydi Gel, Erzurum’a Gel..’
Konaklı, Erzurum Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin yaptığı çalışma ile ...
‘Biz tezek yakarız da, onlar ne yer..!’
M.COŞKUN-Adıgüzel, “Rusya bizi tehdit ediyor. Ama Rusya’ya Türkiye’den ...
 
Koçan, Prens Laurent’e Erzurum’u tanıttı
Yerel siyasetin uluslararası arenada temsil edildiği Avrupa zirvesinde ...
Yine Yılbaşı ve yine bilet gündemi
M.COŞKUN-Milli Piyango İdaresi her sene yapılan yılbaşı özel çekilişinde ...
Büyükşehir’de toplu ulaşım sorgulaması
Özel Halk Otobüsleri Derneği Üyeleri, toplu ulaşım konusunda kendilerine ...
 
EKPSS tercihleri başladı
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, ...
Ilıcalı konut sevincini paylaştı
Aşkale Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda Milletvekili Prof. ...
Aşkale’de Bayır Bucak seferberliği
Aşkale’deki hayırsever vatandaşlar tarafından Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva