ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Polat’tan tezhib sergisi
Polat’tan tezhib sergisi
Erzurum - Artvin yolunda dua alan yatırım
Erzurum - Artvin yolunda dua alan yatırım
Hukuk Fakültesinde uzay hukuku gündemi
Hukuk Fakültesinde uzay hukuku gündemi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
Ayatay sahada Ormancılık yatırımlarını denetledi
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'
HABERLER>EKONOMİ
16 Haziran 2014 Pazartesi - 05:10

DOSİAD Soruyor: ‘2016’ya hazır mıyız?'

MAHMUT AKDAĞ-Erzurum merkezli olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesini Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlayacak Tünel projelerinin bölge ekonomisine yeni bir ritim kazandıracağı, 2016 yılı itibariyle bölgede sosyo ekonomik dinamik ve potansiyelin yeni bir kimlik ve değer kazanacağı bildirildi.

DOSİAD Soruyor: ‘2016’ya hazır mıyız?

Erzurum merkezli olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesini Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlayacak Tünel projelerinin bölge ekonomisine yeni bir ritim kazandıracağı, 2016 yılı itibariyle bölgede sosyo ekonomik dinamik ve potansiyelin yeni bir kimlik ve değer kazanacağı bildirildi.

DOSİAD AÇIKLAMASI

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Ekonomik araştırmalar Komitesince yapılan açıklamada, Kop, Ovit ve Cankurtaran başta olmak üzere beş büyük ulaşım projesinin 2015-2016 yılları sürecinde fonksiyonel hale geleceği, bu devasa projelerin hayata geçirilmesiyle Bölge ve Erzurum’da yeni bir dönemin başlayacağı kaydedildi.

PLANLAMA ŞARTI

BTC ve TANAP gibi iki önemli enerji projesinin koridoru durumundaki Erzurum’un tünellerle, bölge ekonomisinde yeni bir cazibe kazanacağının vurgulandığı açıklamada, ‘ekonomik Tehditler ve Fırsatlar’ perspektifinde bölge ekonomisi için yeni bir yol haritası hazırlanması ve Erzurum’da ekonomik performansın buna göre planlanması gerektiği hatırlatıldı.

2015-2016 VE ERZURUM İÇİN EKONOMİK MİLAT

Tünel projelerinin tamamlanarak, ulaşım ağına katılmasıyla birlikte, bölgesel ekonominin ritim ve özelliğinin değişim sürecine gireceğinin belirtildiği açıklamada,” Kop, Ovit ve Cankurtaran Tünelleri bölge ve ilin Karadeniz ve Güneydoğu’ya ulaşımına yeni bir boyut kazandıracaktır. İl ekonomisinin miladı olacak bu dönemle birlikte küresel ekonominin etkisi Erzurum ve Bölgeye taşınacak, mevcut ticari ve sanayi kapasitesi, yeni dönemin ihtiyacına cevap vermekten uzaklaşacaktır. Pazar yerine karadan ulaşan bölge illeri artık dünyaya denizden de açılacak, bu durum ihracatı tetiklediği gibi, ithalatta da kolaylıklar getirecektir. İçine kapanık, yalnız kendine yeten bir görüntü sergileyen Erzurum ekonomisinin yeni duruma hazırlanması kaçınılmazdır. 2015-2023 dönemlerini kapsayacak ölçütte önce kısa vadeli, sonra da 2023 ve 2050 odaklı uzun vadeli  il ekonomi modeli dönüşüm sürecinin planlanması şart olmuştur. “ ifadelerine yer verildi.

GECİKEN KAYBEDER

Bölge ve ildeki tüm ekonomik kuruluş ve şirketlerin yeni gelişmelere paralel bir yöneylemi belirlemesi ve eylem planı hazırlaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Erzurum için yeni bir fırsat dönemi başlıyor. Ekonomide çok önemli gelişmeleri sağlayacak olan tünel projeleri il ve bölge ekonomisine yeni fonksiyonlar yükleyecek ve yeni işlevler kazandıracaktır. Ekonominin ritmi artacak, özellikle ticaret sektörü küresel hızla karşı karşıya gelecektir. Türkiye’nin yedinci büyük hava limanına sahip olan Erzurum, tünellerle artık liman kenti de olacak, Güneydoğu-Karadeniz bağlantısında pazara yerine ulaşımın merkezi durumuna gelecektir. İldeki ekonomik değerleri ifade eden tüm teşekkül ve kurumların yeni duruma göre bir gelecek planlaması yapması ve kendilerine bu sürece hazır hale getirmesi hayati önem taşımaktadır. İl ekonomisine yön veren kuruluşlar ve ekonomik değerleri ifade eden, üretim ve ticaret mekanizmasında yer alan tüm dinamiklerin AR-GE faaliyetlerine yoğunlaşması, küresel ekonomiyle yüzleşme sürecine hazır hale gelmesi mutlak farzdır.” denildi.

2016’YA HAZIR MIYIZ?

Tünellerin Erzurum ekonomisini yeni ufuklara yöneltmesi arifesinde, ilde bir ekonomi stratejisinin belirlenmesi için  ciddi bir beyin fırtınası estirilmesi ve yöneylem planı hazırlayacak bir platformun oluşturulmasının il geleceği için hayati önem taşıdığına işaret edilen açıklamada, hazırlık döneminde yaşanacak gecikmenin Erzurum için çok pahalıya mal olacağı ve ilin bölgedeki ticari vizyonunu kaybına yol açacağına değinildi.

 

 

 

 

 

 

 

 
Erzurum’u ayakta tutan ruh
 
45 yıl sonra annesine kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu kredilerinde Erzurum önde
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde kamu banka kredisi ...
Erzurum, 5'inci Bölgede ilk sırada
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un beşinci Teşvik Bölgesinde ocak-mart dönemi teşvikli ...
Ovit Avrupa’ya damga vuracak
MAHMUT AKDAĞ-Tünel Yapım ihalesi 29 şubat 2012’de gerçekleştirilen, inşaatına ...
 
Türk İş'ten özelleştirme tepkisi
HSAN KUMRU-TÜRK-İŞ’e bağlı tüm sendikalar, özelleştirmeden ötürü 81 ilde ...
Erzurum mutfağı Ankara’da
Ankara'nın ünlü markası OMSED Yenimahalle batıkent'te 2. şubesini açtı.
Havada 2014 ufku açık
M.AKDAĞ-Havalimanı 5 ayda Bölgede bulunan 10 havaalanı ve limanı içinde ...
 
TKK sandığa gitti
İHSAN KUMRU-Tarım Kredi Kooperatifleri, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars ve ...
Tarımda Erzurum atılım sürecinde
Dilek BAYRAK-Erzurum Türkiye iller sıralamasında büyükbaş hayvan sayısı ...
Büyükşehirler Liginde sıralama değişmedi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ocak-nisan dönemi kişi başına düşen nakdi kredi tutarı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva