ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
23 Aralık 2015 Çarşamba - 13:48

DAP’ta Rekreasyon Açılımı

DAP İdaresi tarafından desteklenen projelerle Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeşil ve sosyal alanların sayısı giderek artıyor.

DAP’ta Rekreasyon Açılımı

DAP İdaresi tarafından desteklenen projelerle Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeşil ve sosyal alanların sayısı giderek artıyor. İnsan yaşam kalitesini artırmak için serbest veya boş zamanında doğaya zarar vermeden, kendi istemi ve gönüllü olarak yaptığı faaliyetleri kapsayan disiplinlerarası bir çalışma alanı olan Rekreasyon Projeleri ilgi buluyor.

MALATYA YEŞİLYURT AÇILIMI

Muş Karni Deresi Rekreasyon alanının ardından, Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirilen ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen  'Gedik Kent Parkı Rekreasyon Projesi'nin startı da törenle verildi.

Yeşilyurt İlçesinde, Namazgah denilen mevkiinin arka kısmındaki 41 dönümlük alana, imzalanan protokol gereği finansmanı DAP İdaresi tarafından karşılanacak ve içerisinde 1 adet sosyal tesis binasının yanı sıra 445 metre kare yapay süs havuzu, bin 65 metrekare şelale, 15 bin metrekare yeşil alan, 14 adet ahşap kamelya, 62 adet oturma bankı, 4 adet ahşap yaya köprü, 1 adet ahşap oyun parkı, 13 adet mermer çeşme, 4 adet büfe, 2 adet lavabo ve 1 adet açık otoparkın yer aldığı ve bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan modern bir rekreasyon alanı inşa edilecek.

Temel atma töreni öncesi projenin gerçekleştirileceği alanda incelemelerde bulunan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir’e, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat eşlik etti ve projenin detayları hakkında bilgi verdi. Törene, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yanı sıra, başkan yardımcıları, birim amirleri, muhtarlar, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, projenin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı DAP İdaresine ve Başkan Demir’e teşekkür etti. Belediye’nin yürüttüğü çalışmalarından bahseden Başkan Polat, yaklaşık 300 bin nüfusun yaşadığı Yeşilyurt’a modern bir yaşam alanı oluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Demir’in projeyle ilgili müjdeli haberleri olduğunu söyledi. Polat, “DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının verdiği büyük destekle bu alanımız bir yıl sonra bambaşka bir görüntüye kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 “HAYATA DOKUNAN PROJELERE VESİLE OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Konuşmasına ‘Eylem Planı’ndan bahsederek başlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın isteği doğrultusunda söz konusu projeleri pilot uygulama olarak bu sene desteklemeye başladıklarını söyledi. 8 ilde 9 projeyi finanse edeceklerini belirten Başkan demir, “İdare olarak, hayata dokunan projelerin gerçekleşmesine vesile olmaktan mutluyuz” dedi.

Başkan Demir, şunları kaydetti: “DAP Bölgesi’nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi” programı kapsamında pilot uygulamayı bu sene başlattık. Uzun süren kış ayları sonrasında, baharla beraber insanların ailecek vakit geçireceği açık alanlara ihtiyacı vardı. Biz bu çalışmayla kişi başına düşen rekreatif alanların artırılmasını hedefliyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 ilde bu projeleri desteklemeyi amaçlıyoruz. 15 milyon TL gibi bir rakam bize tahsis edildi. Bu kapsamda Bölgemizde 9 adet projenin finansmanını sağlamayı öngördük. Ama gelen projelerin yaklaşık maliyeti bunun çok üstündeydi. İhale bedelleri sözleşme bedellerini karşılamadığı için kullanmadığımız başka yerlerdeki bu parayı rekreasyon alanlarına aktardık. Özellikle Yeşilyurt için söylemek istediğim bir konu var. Biz bu dokuz projeyi hazırlarken en hızlı performansı gösteren Yeşilyurt Belediyesi oldu. Bunun için Yeşilyurt Belediye personelini Başkanın şahsında tebrik ediyorum. Projenin en kısa zamanda bitirilmesini arzu ediyoruz. Şimdiden Gedik Kent Parkı Projesi’nin Yeşilyurtlular’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Malatya’ya yaptığımız önemli desteklerden bir tanesi de küçük  ölçekli tarımsal sulama projeleridir. Kırsal alanda, özellikle kayısı bahçelerinin sulama projelerine 2013-2015 yıllarını kapsayan 3 yıl içerisinde sadece Malatya ilimize 29 milyon lira para aktardık. Hayvan içme suyu göleti, ruhsatlı canlı hayvan pazarı, sac ve beton sıvat dağıtımı, rekreasyon alanlarının desteklenmesi gibi konuları da işin içine kattığımızda, 3 yıl içerisinde bizim Malatya’ya vermiş olduğumuz toplam destek 36 milyon liradır”

 
TKDK’dan destek seferberliği
 
Şenkaya Belediyesi araç filosunu yeniledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TKDK’dan destek seferberliği
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programını Erzurum İl Gıda Tarım ...
Bu yıl ilgi az..!
M.COŞKUN-Cumhuriyet Caddesi üzerinde 8 yıldır seyyar bilet bayiliği yapan ...
Altıparmak görevi devretti
KUDAKA 72.Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt’ta Gerçekleştirildi
 
23. SMMMO Zirvesi Erzurum’da yapılacak
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Odaları Platformu Toplantısı'nın ...
DAİB’ten dış ticaret sorgulaması
DAİB, Sınır Ticaret Merkezleriyle ilgili anket çalışması yaptı.
Yılmaz imalatçıların beklentilerini paylaştı
Konfeksiyon imalatçılığı yaşanan kayıplardan nasibini aldı. 2005-2006 ...
 
Horasan’da TKDK Zirvesi
Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal ...
Kontratlı Ar-Ge Projeleri uygulaması başlıyor
Kontratlı Ar-Ge Projeleri uygulamasının ön hazırlık çalışmaları tamamlanıp, ...
Erzurum da payını alacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva