ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
21 Aralık 2015 Pazartesi - 16:49

Horasan’da TKDK Zirvesi

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II tanıtım toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

Horasan’da TKDK Zirvesi

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II tanıtım toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

18 Aralık 2015 tarihinde çağrıya çıkılmasının ardından Erzurum İl Koordinatörlüğü ilk tanıtım toplantısını Ziraat Odası Başkanlarıyla gerçekleştirdi. TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü Erzurum Ziraat Odası Başkanları ile Horasan ilçesinde bir araya geldi. 18 ilçe Ziraat Odası Başkanları’nın yıllık değerlendirmelerini gerçekleştirdikleri toplantıda söz alan TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla ÖZLÜ her toplantının Erzurum yatırımcısına ulaşma yolunda bir fırsat olduğunu bu nedenle Koordinatörlük olarak bu tip toplantıları oldukça önemsediklerini belirttikten sonra oda başkanlarına IPARD II Programı hakkında bilgi verdi.

ÖZLÜ’NÜN SUNUMU

Özlü; konuşmasında, 18 Aralık 2015 tarihinde ilk çağrısına çıktığımız IPARD II Programı, daha önce 15 defa çağrıya çıktığımız IPARD I programına oranla daha yüksek hibe desteği sunduğunu, bu nedenle desteklerin potansiyel yatırımcılara yönelik kaçırılmaması gererken bir fırsata dönüştüğünü belirtti.

Ayrıca Özlü; “Koordinatörlük olarak hibe desteklerini daha fazla çiftçiye duyurma ve bunları yatırıma dönüştürme ile ilgili gerekli çalışmaları durmaksızın yapıyoruz. Sizlerin destek ve katkılarıyla kısa zamanda desteklenen proje sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Yeter ki çiftçilerimiz bilinçlensin ve üretim kalitelerini artırsınlar. Gerek proje hazırlama sürecinde, gerekse yatırım döneminde her türlü desteği vermeye hazırız. Çekinmesinler. Mutlaka kurumu ziyaret etsinler, bilgilensinler.” dedi.

IPARD II programında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlarda (süt üretimi, et üretimi (kırmızı ve kanatlı) ve yumurta üretimi) genç yatırımcıya 5 puanlık bir artış olduğunu dolayısıyla hibe destek başvurusunda bulunacak yatırımcı şayet 40 yaşı altında ise hibe destek oranı yüzde 65’den yüzde 70’e, diğer yatırım başlıklarında yaş sınırlanmasından dolayı bir ayrım olmadığını ancak Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında (bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları) yapılacak yatırımlarda hibe destek oranının yüzde 65 olduğunu, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında (et ve süt işlemeye yönelik yatırımlar ile meyve sebze paketleme ve soğuk hava depolarının yapımı) ise bu destek oranı yüzde 50 olduğunu ve bütün desteklemelerde KDV ve Gelir Vergisi muafiyeti uygulandığını bu nedenle aslında hibe desteklemelerinin belirtilen oranların daha üstünde olduğunu söyledi. Hibe desteklemeleri yapım işleri, makine ekipman alımı, mühendislik ve mimarlık ve danışmanlık hizmetleri kapsamında yapılacak iş ve işlemlere yönelik olacağını bu nedenle destek kapsamının oldukça geniş olduğunu ifade etti.

Toplantı oda başkanlarının soruları ve bundan sonra yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinin ardından son buldu.

 
Kontratlı Ar-Ge Projeleri uygulaması başlıyor
 
115 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kontratlı Ar-Ge Projeleri uygulaması başlıyor
Kontratlı Ar-Ge Projeleri uygulamasının ön hazırlık çalışmaları tamamlanıp, ...
Erzurum da payını alacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan, ...
TANAP’ta durmak yok
Pasinler Kaymakamı Ali Ada beraberinde Jandarma ve Emniyet görevlileri ...
 
Yıldırım'dan Erzurum'a müjdeli haber
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ...
Erzurum, ekonomik dengede 2'inci sırada
M.AKDAĞ- Erzurum il gelirinin gideri karşılaması oranı bakımından bölgesinde ...
Erzurum 11 ayda 168 marka çıkardı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın kasım ayında 17, ocak-kasım ayları arasında ...
 
Erzurum patentte 34’üncü sırada
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un patent başvuru sayısı payı Türkiye toplamında ...
Protestolu senette düşüş devam ediyor
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum'da protestolu senet sayısı ocak ayına göre yüzde ...
9 ilçe ekonomide vizyon büyüttü
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2015 Kasım dönemi faal mükellef sayılarını paylaştı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva