ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
HABERLER>EKONOMİ
12 Ekim 2016 Çarşamba - 15:39

DAP İdaresi’nden marka desteği

DAP İdaresi tarafından, Erzurum’da şeker fasulyesi yetiştiriciliği yapılan ilçelere dağıtılmak üzere alınan Harman Makinesi için İspir’de hasat ve teslim töreni düzenlendi.

DAP İdaresi’nden marka desteği

DAP İdaresi tarafından, Erzurum’da şeker fasulyesi yetiştiriciliği yapılan ilçelere dağıtılmak üzere alınan Harman Makinesi için İspir’de hasat ve teslim töreni düzenlendi.

Şeker Fasulyesi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında, DAP İdaresi tarafından finanse edilen 4 adet hasat makinası Hınıs, Karaçoban, Pazaryolu ve İspir İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edildi. Tören, İspir’in Yeşilyurt Mahallesi Kuşlu Mezrası’nda Mustafa Bağcı’ya ait tarlada gerçekleştirildi. Törene, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Belediye Başkanı Osman Çakır, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Akif Yorulmaz, Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Engin Sancı, İspir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlter Öztürk, davetliler ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, idare olarak, sürekli yapısal değişim ve dönüşüm içerisinde olan tarım sektöründe, teknolojik yenilikleri takip ederek, bunu çiftçilerin hizmetine sunmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Üretim verimliliğinin artırılması için makineleşmenin şart olduğunu dile getiren Başkan Demir, tüketiciler tarafından lezzetli oluşu dolayısıyla tercih edilen, Erzurum’un İspir, Hınıs, Pazaryolu ve Karaçoban ilçelerinde üretilen ve kadınlar tarafından elle ayıklanan fasulyenin artık bundan böyle harman makinasıyla daha kolay hasadının yapılacağını belirtti.

Demir, “Artık bu işin yükünü kadınların sırtından aldık. 4 makineye toplam 124 bin lira ödedik. Bin bir zahmetle, tamamen emek gücüyle yapılan üretimden verimlilik artışı bekleyemeyiz” dedi. Dekar başına üretim maliyetlerinin azaltılması, üretimin artırılması ve karlılığın daha fazla olması için makineleşmeye geçmek gerektiğine vurgu yapan Başkan Demir, “Bu bölgede bir başlangıç oldu. Bunu mibzer, çapa makinaları takip edecek. Desteklerin devam etmesi halinde İspir ve Hınıs fasulyesi marka haline gelecek” dedi.

DAP İdaresi sadece bu tip projelerle değil, aynı zamanda tarımda elverişli olan arazilerin sulamasını sağlamak amacıyla 15 il ve bunlara bağlı ilçelerde faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Başkan Demir, “Son üç yıl içinde sadece İspir için 3 tane sulama projesi yapıldı. Yaklaşık olarak, 10 bin 800 metre kanal döşendi ve 5 bin dekar arazi sulamaya kavuşturuldu” ifadelerini kullandı.

İlçenin kalkınmasında yöresel ürünlerin çok önemli bir yer teşkil ettiğini söyleyen İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, birinci sırada fasulyenin olduğunu dile getirdi. Coğrafi yer işareti alındıktan sonra fasulyenin fiyatının 25 liraya ulaştığına değinen Fidan, “Bu ciddi bir katma değer sağladı. 2017’de Avrupa Birliği’nden coğrafi yer işareti almak gibi bir hedefimiz var. Bunu alabilirsek İspir fasulyesine daha bambaşka bir boyut katmış olacağız. Bugüne kadar ihmal ettiğimiz şeyleri önümüzdeki yıllarda hayata geçireceğiz, daha güzel şeyler yapacağız. Ben DAP İdaresine teşekkür diyorum” diye konuştu.

Harman makinasının ilçeye, çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunan İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, “Bu projeye ve diğer projelere de ciddi katkıları olan DAP İdaresi Başkanına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Fasulye, İspir’in olmazsa olmazı. Hem ekonomik değeri yüksek hem de bizim burada bir ayrıcalığı var. Dünyaca tanınıyor. İnanıyorum bu patosla birlikte üretimimiz çok artacak, işgücünde de ciddi kolaylık sağlayacak. Hem ilçe ekonomimize hem de üreticilerin ekonomisine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, hasadı yapılmış fasulyenin harman makinasıyla ayıklama işlemi gerçekleştirildikten sonra tören sona erdi.

 
Erzurum Bölgenin Bel Kemiği
 
Pasinler ilçe müftüsü görevine iade edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryolu ve İspir öne geçti
M.AKDAĞ-Erzurum’da ilçeler bazlı mükellef sayısı 9 aylık ölçekte yüzde 1.7 oranında artış kaydetti.
Erzurum'da bir ayda 3 bin 270 araç devredildi
M.AKDAĞ-Erzurum’da ağustos ayı ölçeğinde 3 bin 270 araç devri gerçekleşti
Büyükşehir’den ‘Bir ömür bir fidan’ projesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in sosyal projelerinden “Bir ...
 
Erzurum’da Teşvikli yatırım sayısı 308’e çıktı
MAHMUT AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2016 Ağustos Dönemi Erzurum Teşvik verilerini paylaştı
DHMİ Erzurum Eylül verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-DHMİ Eylül ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı. Erzurum ...
Erzurum, Yatırım Teşvik Paketi’ne odaklandı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin cazibesini artıracak yatırım teşvik ...
 
KUDAKA Yatırım Gündemiyle toplandı
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’ nın 80’inci Yönetim Kurulu ...
TKDK’dan lider açılım
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK), yerelde yaşanan ...
Efsane, Cindilli Otomotiv’de görücüye çıktı
FORD‘un dünya pazarlarına “efsane” olarak sunduğu Mustang, Erzurum’da, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva