ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
3 Eylül 2015 Perşembe - 16:07

DAP İdaresi’nden Darende açılımı

Darende Belediyesi’nin hazırlattırdığı ruhsatlı hayvan pazarı projesi ve kırsal mahallelerdeki sulama projelerine Kalkınma Bakanlığı’nın Erzurum’daki DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca 8 milyon 141 bin lira finansman desteği sağlandı.

DAP İdaresi’nden Darende açılımı

PROTOKOL TÖRENİ

Finansman protokol imza törenine katılan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Erzurum’dan 8 milyonluk bir destekle Darende’ye dönmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’in makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Eser, “Belediye Başkanı olduğumuz günden beri Darende’ye güzel bir hayvan pazarı ve mezbahane kazandırma hedeflediğimiz projeler arasında yer almıştır. Kısa süre önce Başbakan Yardımcısı olan eski Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz beyefendi bu konuda bize önemli derecede destek olmuştur. Bu çalışmalarımızı sürdürürken Erzurum’da bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız Adnan Bey ve çalışma arkadaşlarına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum, kendilerinden Allah razı olsun” dedi.

ESER’İN AÇIKLAMASI

Başkan Eser, Hayvan Pazarı Projesi’nin yanı sıra Darende’de ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hazırlattıkları Ilıca, Şendere, Mollauşağı, Gökçeören, Irmaklı, Hisarkale, Balaban, Akova, Kölükler mahallelerindeki sulama projelerine de DAP’tan çok büyük bir destek sağlandığını belirtti. Hazırlattıkları projelerin gerçekleşmesinde her geçen gün yeni bir gelişme kaydettiklerini söyleyen Eser, “Erzurum’dan 8 milyon liralık bir yatırım bütçesiyle Darende’ye dönüyor olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projeler memleketimize büyük bir katkı sağlayacaktır, özellikle Darende’de uygulayacağımız hayvan pazarı ve mezbahane ilçemiz için çok önemli bir kazanım olacaktır. Yine sulama projelerimiz kırsaldaki mahallelerimiz için çok önemli. Bu yatırım Darende’nin kalkınmasında önemli bir adım olacaktır. Bu desteğin sağlanmasında emeği ve gayreti olan, tüm yöneticilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. İnşallah farklı projelerimiz için yine böyle finansman desteği sağlanacağına ve gerekli desteği alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir de, “Darende Belediye Başkanımıza özellikle bu ruhsatlı hayvan pazarı projesindeki gayretkar girişiminden dolayı teşekkür ediyorum. En son dahil olmakla beraber ilk projeyi yapmasını dört gözle bekliyor, kendisine ve Darende’ye şimdiden hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Demir, bölgede öncelikli sektör olması nedeniyle özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin üretmiş oldukları hayvanların değerinde satılmasını sağlama adına bölgesel düzeyde ruhsatlı hayvan pazarı kurulmasının idarelerinin öncelikli müdahale alanlarından birisi olduğunu dile getirdi.

Bölgede hayvancılık olmasına rağmen sorumluluk alanlarındaki illerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yönetmeliğe uygun ruhsatlı hayvan pazarının sadece Malatya’da olduğunu kaydeden Demir, “Temennimiz bunların sayısını bu seneden başlayacağımız 15 proje ile bölgede ruhsatlı hayvan pazarlarının oluşturulmasıdır. Hayvan pazarları arasında bir network kurarak hangi hayvan pazarında fiyatların nasıl oluştuğuna dair anında bütün çiftçilerimizin bilgilendirilmesini amaçlayarak onların ürünlerinin değerinde satılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Bir sonraki adımda da kurulmuş olan ruhsatlı hayvan pazarlarının yanına da birer kesimhane ile bu projelerin desteklenmesini planladıklarının müjdesini veren Demir konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Ruhsatlı kesimhanelerle birlikte bölgenin canlı hayvan sevkiyatını en aza indirerek batı illerimize karkas et ticaretinin yaygınlaştırılmasını hedefleyerek bu şekilde yeni bir sektörün oluşmasına da olanak tanıyacağız.”

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca Darende’ye sağlanan 8,1 milyon liralık ödeneğin 1,7 milyon lirasının Hayvan Pazarı Projesi’ne, kalan kısmın sulama projelerine finansman olarak gönderileceği bildirildi. Bu arada aynı destekleme kapsamında Darende’yle birlikte Malatya’ya toplamda 23 milyon liralık proje finansmanı sağlandığı öğrenildi.

 
EDT sezonu Hülleci’yle açacak
 
‘Taraftar en büyük gücümüz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Büyükşehir ödeneği arttı
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2015 yılı Ocak-Ağustos dönemi Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
Erzurum ekonomisinde istikrar göstergesi
M.AKDAĞ-Erzurum’da temmuz ayı bazında ödenen çek sayısı ülke payı bir ...
Tarım ekonomisine terör darbesi
M.COŞKUN-Erzurum Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, terör olaylarından ...
 
Erzurum ortalamaları altüst etti
M.COŞKUN-Bal işletmecisi Turgut Mollaoğlu, balda hasat döneminin başladığını ...
Türkiye’nin kurbanlıkları Erzurum’dan
Türkiye’nin önemli miktarda canlı hayvan ihtiyacını karşılayan Doğu Anadolu’nun ...
Enerji yatırımlarına terör engeli
Artan terör olayları enerji sektörünü de etkiledi. Doğu’nun en büyük firmalarından ...
 
TKDK Kanada Heyetini ağırladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ...
Erzurum sıra atladı..
M.AKDAĞ-Erzurum ihracat değeri bakımından, bölge illeri sıralamasında ...
Ağustos ayı sektör performansları açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’da ağustos ve yılın sekiz ayında en yüksek ihracat performans ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva