ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
HABERLER>GUNCEL
18 Aralık 2011 Pazar - 19:23

DAP Başkanlığı 2012’de kuruluyor

Kalkınma Bakanı Yılmaz, 2012 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi kurulacağını söyledi. Bölge idaresinin Erzurum'a kurulacağını ifade eden Yılmaz, bunun altyapısının bittiğini kaydetti.Bölgeye yapılan yatırımlara da değinen Yılmaz; " Doğu Anadolu için yeni bir Bölge Kalkınma İdaresi oluşturduk. Bunun hukuki altyapısını kurduk. 2012 yılında bunu kurumsallaştıracağız. Nasıl GAP'ın bir bölge idaresi varsa DAP'ın da artık bir bölge kalkınma idaresi olacak. Merkezi Erzurum'da olmak kaydıyla bütün illerimize hizmet edecek bir bölge kalkınma idaresi oluşturuyoruz.”dedi.

DAP Başkanlığı 2012’de kuruluyor

NEJDET ARMAĞAN(İHA) –
Kalkınma BakanıYılmaz, 2012 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi kurulacağını söyledi. Bölge idaresinin Erzurum'a kurulacağını ifade eden Yılmaz, bunun altyapısının bittiğini kaydetti.
Bölgeye yapılan yatırımlara da değinen Yılmaz; "Biliyorsunuz bu bölgelerde çok çeşitli programlar uyguluyoruz. Doğu Anadolu için yeni bir Bölge Kalkınma İdaresi oluşturduk. Bunun hukuki altyapısını kurduk. 2012 yılında bunu kurumsallaştıracağız. Nasıl GAP'ın bir bölge idaresi varsa DAP'ın da artık bir bölge kalkınma idaresi olacak. Merkezi Erzurum'da olmak kaydıyla bütün illerimize hizmet edecek bir bölge kalkınma idaresi oluşturuyoruz.”dedi.
TERÖR BELASI
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün en fazla kalkınma ve demokrasiden rahatsız olduğunu ve özellikle özel sektör yatırımlarını etkilediğini söyledi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'deki iki günlük programı kapsamında THY'nin tarifeli uçağıyla Muş'a geldi. Yılmaz'ı havaalanında Muş Valisi Ali Çınar, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Necmettin Dede ve partililer karşıladı. Havaalanı VIP salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, 2012 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi kurulacağını söyledi. Bölge idaresinin Erzurum'a kurulacağını ifade eden Yılmaz, bunun altyapısının bittiğini kaydetti.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ YATIRIMLARI
Bölgeye yapılan yatırımlara da değinen Yılmaz, "Biliyorsunuz bu bölgelerde çok çeşitli programlar uyguluyoruz. Doğu Anadolu için yeni bir Bölge Kalkınma İdaresi oluşturduk. Bunun hukuki altyapısını kurduk. 2012 yılında bunu kurumsallaştıracağız. Nasıl GAP'ın bir bölge idaresi varsa DAP'ın da artık bir bölge kalkınma idaresi olacak. Merkezi Erzurum'da olmak kaydıyla bütün illerimize hizmet edecek bir bölge kalkınma idaresi oluşturuyoruz. Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerimizi kapsayan bir kalkınma ajansını kurduk ve çok güzel çalışmalar yürütüldü. Birçok firmaya destek sundu. Sadece maddi destek değil, aynı zamanda teknik destek de sundu. Bunların yanı sıra sosyal destek projelerimiz var. Bu projeler kalkınma açısından son derece önemli çünkü biz kalkınmayı insan odaklı bir şekilde görüyoruz. Sadece yola, taşa, toprağa yatırımla kalkınma olmuyor. Mutlaka insana yatırım yapmak gerekiyor" dedi.
"KALKINMA VE DEMOKRASİ TERÖRÜN PANZEHİRİDİR"
Bir gazetecinin terör olaylarının yatırımları ne kadar etkilediği yönündeki sorusunu cevaplandıran Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:"Terör olayları özellikle özel sektör yatırımlarını daha etkiliyor. Kamu yatırımlarına zarar veriyor ama biraz gecikse bile devam ediyorsunuz. Özel sektör açısından güven ortamı çok önemli. Biz ne kadar kamu olarak yatırım yapsak da istihdamı en fazla oluşturan özel sektördür. Dolayısıyla özel yatırımların da emniyetli bir ortama ihtiyacı var. Kimse emniyetli olmayan bir yere yatırım yapmaz. Bölgede çok fazla terör olayı olmuyor ama bir imaj oluştuğu zaman özellikle de bölge dışından yatırımcıları buraya çekmek çok zor oluyor. Terörün bu anlamda bir maliyeti var. Terör olsun olmasın kendi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Terörle kalkınma arasında karşılıklı bir ilişki de var. Kalkınma arttıkça terörün zemini daralıyor. Terör en fazla iki şeyden rahatsız oluyor. Bunlar kalkınma ve demokrasidir. Bunlar terörün de zeminini daraltan süreçlerdir. Temel haklar geliştikçe, özgürlükler geliştikçe, insanların refahı arttıkça terör için daha az elverişli bir ortam oluşuyor. Ne zaman kalkınma ve demokraside ivme yakalarsanız terör olaylarında da bir artış meydana geliyor. Bir taraftan, 'Hizmet yok' diyenler, 'Burası ihmal edildi' diye propaganda yapıyor, diğer taraftan da hizmetlere engel oluyorlar. Bölgedeki olaylara baktığımız zaman terörün kalkınmadan hoşlanmadığını görüyoruz. Terör kalkınma ve demokrasiyi istemiyor. Kalkınma ve demokrasi, terörün panzehiri."
Bakan Yılmaz, daha sonra Van'daki deprem felaketinin ardından Muş'ta kurulan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) hizmet binasını ziyaret etti.
DİYARBAKIR-BİNGÖL-ERZURUM BÖLÜNMÜŞ YOL PROJESİ
GAP'ı, Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Diyarbakır-Bingöl-Erzurum bölünmüş yol projesini anlatan Yılmaz, yol yapımı sırasından araçların yakılması suretiyle terör hadisesi yaşandığını aktardı.
Terör denilen hadisenin kalkınmanın ve gelişmenin düşmanı olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bana göre terörün iki tane düşmanı vardır. Bir tanesi kalkınma, diğeri ise demokrasidir. Çünkü bunlar olduğu zaman istismar edecek bir şey kalmıyor ortada. İnsanların temel hak ve özgürlüklerin geliştiği, herkesin kendini rahat bir şekilde ifade ettiği, herkesin kimliğiyle rahat rahat bir şekilde yaşadığı ortamda kolay kolay terör olur mu- veya insanların daha müreffeh olduğu şartlarda terörün olması mümkün mü- Hani yine olabilir belki ama çok çok az olur. Dolayısıyla terör, demokrasi ve kalkınmayı hedefliyor" dedi.

 
Geç de olsa gerçek farkedildi
 
'Fransa Türkiye'yi yargılayamaz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Alplerin önünde
Vali Öztürk, "Şu an itibariyle bütün pistlerimiz kayağa hazır. Kış sporlarında ...
İzmir Yılmaz’a sahip çıktı, ya biz..
İzmir'de düzenlenen 3. Ege Mutfak Zirvesi'ne katılan Buca Belediyesi'nin ...
Depremzede çocuklar tiyatroyla güldü
Erzurum’da barınan Vanlı depremzede çocuklar için “Hacivat- Karagöz” ile ...
 
Görünümü güzel, işlevi yanlış
Oltu İlçesi'nde geçtiğimiz yıl yaptırılan saat kulesi ilçe merkezine görsel ...
Babasına can bağışladı
Karayazı ilçesinde yaşayan Sait Üşent isimli vatandaş oğlunun bağışladığı ...
Erzurum Alkır'a ağladı..
Türk Halk Müziği’nin efsane sanatçılarından, Raci Alkır binlerce Erzurumlunun ...
 
Ceylan: ‘Bir gönül insanını yitirdik’
Güneş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan bir gönül ...
Sis ulaşımı zorlaştırdı
Erzurum’da dün sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 2 metreye kadar düştü.
4 saat havada asılı kaldı
Palandöken Dağı'nda telesiyejde meydana gelen arıza korku dolu anlara neden oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva