ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>GUNCEL
22 Temmuz 2009 Çarşamba - 02:32

DAKİK-2 Zirvesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınması, yatırım sürecinin hız kazanması ve sanayici ve işadamlarının ortak akılda bütünleşmesi yolunda DAKİK 2 Zİrvesi başlıyor..

DAKİK-2 Zirvesi

Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü (DAKİK), Erzurum’da bugün ikinci kez kurulacak. Türkiye’den ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden işadamları ile TUSKON üyesi federasyonların geçeceği DAKİK köprüsünü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açacak.
AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI YAPACAK
Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonu’nda açılış toplantısı yapılacak olan DAKİK 2 Programı’na, Cumhurbaşkanı Gül akşam saat 18.00’de katılacak. Gül, Rektörlük binası arkasında kurulan ve 100 stanttan oluşan DAKİK Fuarı’nın açılışını yaptıktan sonra konuk işadamlarıyla Oditoryum Salonu’nda bir araya gelecek.
YILMAZ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’den sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz’ın da katılacağı toplantıda, ekonomi gündemi üzerine bilgilendirmelerde bulunulacak. DASİDEF Başkanı Yıldız’ın sunuş konuşmasını yapacağı toplantıya, Sağlık Bakanı Akdağ ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da, birer konuşmayla katılacak.
CUMHURBAŞKANI MESAJ VERECEK
Toplantıda son olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül söz alacak. Türkiye’nin, son yıllarda uluslararası arenada ekonomi nüfuzu iyice artan bir ülke olduğuna vurgu yapması beklenen Cumhurbaşkanı Gül, yeni imkan ve pazar arayışındaki iş adamlarına önemli mesajlar verecek.
YILDIZ DAKİK-2 AÇILIMINI ANLATTI
DAKİK 2 Projesi’nin, Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmak amacını taşıdığını dile getiren DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, “Federasyonumuz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz başta olmak üzere, TUSKON üyesi federasyonların projeleri ile ayrıca Avrupa ülkelerinde faaliyette bulunan Türk işadamları dernekleri AGİF, HOGİAD, FETİAD ve BETİAD’tan gelecek projeleri hayata geçirmek üzere ‘PROJE METYDANI’ çalışmasını da başlatıyor.” dedi.
KALKINMA REFERANSI
DASİDEF’in, düzenlediği etkinlik için güçlü bir referans oluşturduğunu dile getiren Yıldız, “Güvenilir ve sosyal sorumluluk anlayışı yüksek işadamlarını buluşturan DASİDEF, organizasyonlarına da bu anlayışı taşıyor. Bu amaçla ikincisini düzenlenecek organizasyonla DASİDEF, DAKİK2 ile güç birliğin pratik düzeye taşıyarak, üyelerin iş tabanını geliştirecek ve ufkunu açacak projelere zemin olmayı amaçlıyor.”diye konuştu.
TEŞVİK ELE ALINACAK
DAKİK 2 Projesi sürecinde, kalkınma gelişme sorunu yaşayan, bölgeler arası kalkınmışlık farkından en fazla etkilenen Doğu Anadolu bölge işadamlarının da bir araya geleceğine dikkat çeken Yıldız, yeni teşvik yasası düzenlemesinin bölge için cazip yönleri ile bölgeye uygulanma sürecinin de ele alınacağını söyledi. Yıldız, “DAKİK bir yerde teşvikten yararlanma işbirliği sürecini de oluşturacak.” dedi.
FARKINDALIK ATILIMI
Doğu Anadolu Bölgesinde özel sektörün önünü açacak düşünce ve yatırım platformuna ihtiyaç duyulduğunu, DAKİK’in bu kapsamda geliştirilen bir açılım olduğunu vurgulayan Yıldız, “DAKİK bir farkındalık atılımıdır. Doğu Anadolu Bölgesi sanayici ve işadamlarının öz güvene kavuşması, yatırım heyecanı duymaları noktasında bir geçiş köprüsüdür. Dahası Ülke yatırım camiasının dikkatlerini Doğu Anadolu Bölgesi ekonomik kaynaklarına çekmek ve cazibe alanı oluşturma çalışmasıdır” kaydını düştü.
 
 
BÖLGE İÇİN BEYİN FIRTINASI
Doğu Anadolu Bölgesinde bir kalkınma disiplini ve ortak yatırım ritmi oluşturulması için bölgenin cazip yatırım alanlarının ortaya çıkarılması ve tanıtılması gerektiğine değinen Yıldız, DAKİK’in proje tanıtım etkinliği olduğu kadar, bölge kalkınması için bir beyin fırtınası ortamı oluşturduğunu, bu kapsamda bölge işadamlarının atıl kalkınma ve yatırım enerjilerinin de yeniden canlandırıldığını kaydetti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NEJMİ OLUĞ-SKANDAL 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:35

Ne olursunuz biri şu feryadımı,bu skandalı Cumhurbaşkanımıza ulaştırsın... Erzurum KGF müdürü Mehmet Erol Şahiner'in işletmem hakkında tuttuğu iftira dolu raporu ve bu rapor neticesinde KGF kefaletinden yararlanamyışımın sebebini ne olur birisi sorsun... Kendisi bu raporda yazdıklarını ispat ederse hakkımda tüm yasal işlemlerin yapılmasını istiyorum ama gerçekten art niyetli ve yalan olduğu ortaya çıkarsa kendisinden gazeteniz aracılığı ile gerek kamu gerekse insani açıdan hesap sorulmasını istiyorum.Bu Erzurum Bürokrasisinde bir skandaldır,gazete yöneticileri beni ararlarsa bu skandalı onlarada daha net anlatabilirim.Valilk dahil tüm kurulm ve kuruluşlara başvurdum sanırım işleri başından aşkın,medya tek çare kaldı,üzgünüm sayın Başbakanım,bu sizin suçunuz değil,liyakatsiz bir bürokratın yüzünden...05072543351

Yorumu oyla      7      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül, onur konuğumuz
CİHAN/Cumhurbaşkanı Gül, DAKİK-2 Fuarı'nın açılışını yapmak üzere bugün Erzurum'a gelecek.
Sel, Serdarlı’yı vurdu
GHA/Son 20 yılın en yağışlı yaz mevsimini geçiren Erzurum’da, şiddetli ...
“Kongre ruhunu yaşatmalıyız”
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, 23 Temmuz'un bağımsız ve özgür bir Türkiye ...
 
Aziziye logosunu buldu
Erzurum'un Dadaşkent ve Ilıca belediyelerinin birleştirilmesi ile oluşturulan ...
Erzurum Lisesi’nde geleneksel buluşma
CİHAN/Erzurum Lisesi'nin eski ve yeni mezunları bu yıl 120.'si gerçekleştirilen ...
Koçak, mutluluğa şahit oldu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, hafta sonunu geçirmek ...
 
Erzurum Cumhurbaşkanı’nı bekliyor
CİHAN/ERZURUM/Erzurum Kongresi'nin 90’ıncı yıldönümü ve DAKİK-2 programına ...
Erzurum’a Kongre makyajı
GHA/Erzurum Kongresi’nin 90’ıncı Yıldönümü kutlamalarına 2 gün kala hazırlıklar ...
Gaziler’de 35. yıl coşkusu
Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesince Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva