ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:39

‘Cumhurbaşkanımız milli irade ufkunun lideridir’

Aydemir, “Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ufkunda, hep ilklerin, kendi mana ve değerimizi de ortaya koyan yeniliklerin öncüsü ve mimarı olduk. Yine öyleyiz. Ve hep öyle olacağız. ‘Değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye’ yolunda ve ufkunda sabit kademiz. ‘ dedi

‘Cumhurbaşkanımız milli irade ufkunun lideridir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ufkunda,  hep ilklerin, kendi mana ve değerimizi de ortaya koyan yeniliklerin öncüsü ve mimarı olduk. Yine öyleyiz. Ve hep öyle olacağız. ‘Değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye’ yolunda ve ufkunda sabit kademiz. ‘ dedi

‘HAYIRLI OLSUN’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, On Birinci Kalkınma Planını değerlendirdi. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ufuk ve liderliğinde küresel boyutta geniş ilgi ve yankı bulan reformları hayata geçirdiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde,  sosyal ve ekonomik manada tarihi bir yol haritası oluşturacak On Birinci Kalkınma Planının hayırlı olmasını niyaz ediyorum.’ dileğini paylaştı.

Milletvekili Aydemir, 11. Kalkınma Planı’nı; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içinde ilk, ekonomik tarihte 11’inci olan ve her manada ülkenin geleceği için hayrı içeren, yüksek akıl ve bilimsellikle örülmüş, ruhunu milli ve manevi değerlerden alan bir vizyon belgesi olarak niteledi.

‘AMELLER NİYETLERE GÖREDİR’

Milletvekili Aydemir, ‘Bizim her işimizde düstur edindiğimiz bir temel vardır. Ecdadın ifadesiyle, ‘ameller niyete göredir’. Biz 17 yılda bu yüce millet için hayrı, doğruyu, iyiyi, güzeli ve mükemmeli taşımış bir hareketin mensubuyuz.17 yılda hayata geçirdiğimiz, hayal ötesi yatırım ve reformlar niyetimizin belgesidir. Ve elbette 15 Temmuz’daki milli duruş ve dirayetimiz. Bizim kalbi niyetimiz ve emelimizin tarihi vesikasıdır. ‘ kaydını düştü.

TEMMUZ AYININ ÖNEMİ

Milli Mücadelenin 100. yılında 11. Kalkınma Planının milli irade yüreğinde ifade bulan beklenti, talep ve öngörüleri kaydettiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, Temmuz ayının milli tarih için dönüm noktalarını içerdiğini, FETÖ iblislerine karşı kaydedilen tarihi milli irade dirilişinin bu ay içinde kaydedildiğini belirterek, ‘FETÖ iblislerince milli benliğe karşı sahnelenen ihaneti bir kez daha lanetliyor, 15 Temmuz 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde kaydedilen ve küresel tarihe damga vuran milli irade dirilişine nefsimizi adadığımızı, milli irade ufkuna sadakat ve vefadan asla ayrılmayacağımızı bir kez daha kaydediyor; Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet imanı içinde, devletin dirliği, vatanın birliği, milletin bütünlüğü yolunda canlarını adama şerefine erişmiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. ‘ dedi.

‘ZARFI DA MAZRUFU DA MÜKEMMEL’

11. Kalkınma Planının da TBMM tarafından temmuz ayında kabul edildiğini, sosyal ve ekonomik boyutta 2023 yol haritasını içeren planın ülke için önemli tespit, vurgu ve mesajları içerdiğini söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Bizde zarf ve mazruf gibi iki kavram vardır. Biri ambalajı diğeri ise içeriği ifade eder. Eskiler zarfa değil mazrufa bakın derlerdi. Yani mananın şekilden önemli olduğu vurgusudur bu. On birinci Kalkınma Planı zarfıyla da mazrufuyla da, bir tarihi duruşu, bir kararlılığı kaydediyor.

Öncelik güven ve istikrar. Öncelik Türkiye’yi küresel boyutta değerleri, imkanları ve kaynaklarıyla hak ettiği konuma taşımak. Öncelik, asrın idrakine Türkiye’yi söyletmek. Ve tarihi vurgu: ‘Ülke menfaatleri her şeyin üzerindedir. ’Zarfı da mazrufu da mükemmel olan On Birinci Kalkınma Planını öngören, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm emek sahiplerine teşekkürü borç biliyor, şükranlarımı sunuyoruz. ‘ yorumunu yaptı.

AK SÜREÇ

‘On birinci kalkınma planı okunup dikte edilirken, son 17 yıllık süreçte kaydedilen sosyal ve ekonomik gelişmelere dikkat edilmesi ve hassasiyetlerin değerlendirilmesi mutlak şarttır. ‘ diyen Milletvekili Aydemir,  2002- 2019 sürecinde gerek AK Parti hükümetleri ve gerekse yeni sistem içinde hayata geçirilen ve dünyada geniş yankı bulan reformlara değindi.

TARİHİ REFORMLAR

Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti dönemiyle birlikte ekonomiden sosyal alanlara kadar her sahada, ’Milat’ olan ve aklı selim sahiplerinin de milat kabul ettiği gelişmeler yaşanmış, yatırımlar gerçekleşmiş, reformlar yapılmıştır. Sağlık alanında hemen bütün dünyanın gıpta ettiği bir yaklaşım sergilenmiş, aile hekimliğinden şehir hastanelerine kadar bir dizi yeni ve çağdaş hizmetler hayata geçirilmiş;  hastanelerde yaşanan çileler, bıçak parası gibi, geçmiş sağlık imajımızı tarif eden olumsuzluklar tarihe gömülmüş, genel sağlık sigortası gibi, kapsayıcı ve ülkenin tüm evlatlarına ulaşan bir sağlık reformu gerçekleşmiştir. ‘dedi.

EĞİTİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörü, tespit ve talimatlarıyla, her alanda olduğu gibi Eğitim alanında da Dünyanın gıpta ile izlediği tarihi bir sürecin başlatıldığını ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Bugün her ilinde bir üniversitenin yükseldiği bir Türkiye var. Artık üniversiteye girmek hayal değil. Lisans ve lisansüstü eğitim imkanları sunuluyor il il. Hatta ilçelerde bile yüksek öğretim kurumlarımız yükseliyor. İlkokuldan üniversiteye, gençlerimize en modern eğitim hizmetleri sunuluyor. ‘ hatırlatmasını yaptı.

ULAŞIM

Türkiye’nin ulaşım, bilişim teknolojileri alanında çağlar üstü bir yaklaşımla yeniden şekillendiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Artık her şehrinde bir havalimanı olan Türkiye fotoğrafı var önümüzde. Duble yollar, otobanlar, Marmaraylar. Dünyanın en büyük ikinci havalimanı. Hava ulaşımında bir çığır dönemi. Uçakla seyahatin özlem olmaktan çıkarıldığı, hemen herkesin yararlanabileceği düzeyde paylaşıldığı bir dönem. İl il, istasyon istasyon insanlarımızı özlemlerine taşıyan Yüksek Hızlı trenler. Anadolu’yu  Asya’ya  bağlayan Bakü- Tiflis-Kars Demiryolu projesi. ‘ kaydını düştü.

KÜRESEL İDRAKİN HAYRAN OLDUĞU SÜREÇ

Türkiye’nin AK bir rota üzerinde küresel idrakin hayranlıkla karşıladığı tarihe geçen atılım ve yatırımlara sahne olduğu, her alanda kaydedilen reformlarla Büyük Türkiye idealinin gerçekleştirildiğini söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘ Ve enerji. Türkiye’yi  Asya ve Avrupa bazında bir enerji koridoru haline getiren TANAP, BTC gibi devasa yatırımlar. Ve adalet. Her ilinde adalet saraylarının yükseldiği bir Türkiye. FETÖ iblislerinin ihanetine rağmen ayakta duran adalet yapımız.

Ve Gençlik ve Spor. Her kentinde modern stadyumların şekillendiği, sağlanan imkanlarla, gençlerimizin tüm spor alanlarında faaliyet verdiği bir Türkiye. Ve sosyal yaklaşım. Engellileri toplumla buluşturan, onları katma değer üretir hale taşıyan reformlarımız. Yaşlılara evde bakım hizmetleri. Ve Savunma Sanayimiz. İHA’larımız. SİHA’larımız, tanklarımız, Ataklarımız.’ dedi.

AK MİLAT VE ÖZGÜRLÜKLER

Türkiye’de reform düzeyinde kaydedilen en önemli ve tarihi atılımın özgürlükler alanında gerçekleştirildiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘ Ve özgürlü: İnanç, fikir ve girişim özgürlüğü.

FETÖ iblislerine eş bir ihanetle, inanç sahiplerinin horlandığı, mütedeyyinlerin kamudan uzaklaştırılmak istendiği 28 şubat anlayışlarını zillete havale eden tarihi yaklaşım. Ötekileştirme anlayışının tarihe gömülmesi. Milli iradeye vefa, milli irade değerlerine sadakat. Ve belki de en önemlisi: Yüce milletimizin ecdat ruhuna sahip çıkması, yıllarca karartılmaya çalışılan milli ve manevi değerleriyle buluşması için kaydedilen reformlar. Yani. 2001 öncesinde hayal edilemeyen hizmet ve yatırımlar. Rüyalara bile sığmayan reformlar. Her alanda, Tarihe sığmayacak bir AK milat.’ vurgusunda bulundu.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VEFA

11. Kalkınma Planının değerlendirilmesinde ‘Hakkı Teslim’ ilkesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Gelin On Birinci Kalkınma Planını değerlendirirken önce hakkı teslim edelim..

Gelin,  bu ülkenin vesayetçilerin hakimiyetine girmemesi yolunda kefenini cebinde taşıma kararlılığını gösteren, 28 şubatçı inanç katillerine, 15 Temmuzcu demokrasi düşmanlarına karşı tarihi bir dirilişe öncülük eden, ekonomik ve sosyal bağlamda hayata geçirilen yatırım ve reformlarla Türkiye’yi küresel gündeme taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun yol arkadaşlarına haklarını vererek şükranlarımızı sunalım. ‘ çağrısında bulundu.

‘11. KALKINMA PLANI VİZYON BELGESİDİR’

11. Kalkınma Planı’nın, Rekabetçi Üretim ve Verimlilik, İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi, Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum, Yaşanabilir Şehirler, Sürdürülebilir Çevre, Hukuk Devleti, Demokratikleşme ve İyi Yönetişim başlıkları altında kaydedildiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘On Birinci Kalkınma planı bir vizyon belgesidir. ‘ dedi.

YERLİLİK VE MİLLİLİK

On Birinci Kalkınma Planının tema’sına değinen Milletvekili Aydemir, ‘Bir ilk var. Daha önce söylenmemiş ve planlanmamış bir ilk. Bu ‘Yerli ve milli’ olmak tema’sıdır. Yani değerlerle buluşmak, onları vizyona taşımak ve onlarla ekonomide, sosyal olgularda tarif bulmak. Tarımda, sanayide, iletişimde, enerjide, savunmada yerlilik ve millilik. Planın temeli ve tarifi budur. Yani öze dönüş. Yani özde diriliş. Rakamların bile kifayet edemeyeceği bir anlamlı büyüme. Temeller üzerinden yeniden varoluş. Temellerimiz üzerinden önce 2023 ve sonra 2071’lere yürüyüş. Kutlu bir niyet ve kutlu bir sefer. Diyoruz ki, milli mücadelenin 100. yılında: Gelin. Tarihi bir mutabakat, gönül birliğiyle On Birinci Kalkınma Planı hedefine birlikte yürüyelim.. El ele, gönül gönüle. ‘ dedi.

 
“Erzurum Kongresi; milli iradenin sembolüdür”
 
Pençe-2 Harekâtı’nda doçka silahı ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan 23 Temmuz mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 100. ...
‘AK Belediyecilik’ ayrıcalığını yaşatmayı sürdüreceğiz’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Belediyeciliğin önemini anlattı.
Bahçeli: "Biz Türkiye’yiz”
Bahçeli, “Bir yanda ABD, diğer yanda AB ülkeleri ülkemizin sinir uçlarıyla ...
 
Erzurum’da AK Zirve
Erzurum’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı ...
Haziran ayının siyaset gündemi açıklandı
Haziran ayında siyaset gündeminde seçimler ve G-20 zirvesi yer aldı.
Öz: “Milletimiz, dünyaya demokrasi dersi verdi”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ...
 
Aydemir: ’15 temmuzda Hak batıla galip gelmiştir’
Milletvekili Aydemir, ‘Bu millete kefen biçenin akibeti berbad olur. 15 ...
Tayland Büyükelçiliğinde Erzurum gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Türk-Tayland Dostluk Grubuyla ...
“Kahramanlık destanı yazmak, bu milletin işidir”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva