ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>SİYASET
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:45

‘AK Belediyecilik’ ayrıcalığını yaşatmayı sürdüreceğiz’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Belediyeciliğin önemini anlattı.

‘AK Belediyecilik’ ayrıcalığını yaşatmayı sürdüreceğiz’

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Erzurum’da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı’na 15 ilden belediye başkanları, İl Başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığındaki toplantıda yerel yönetimlerin önemi ve mevzuat konuları görüşüldü. Oturumlar halinde gerçekleşen bölge toplantısında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Belediyeciliğin önemini anlattı.

Başkan Sekmen, “Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de yerel yönetimlere kazandırdığı reformist yaklaşım, vizyoner bakış açısı ve önümüzde açtığı yepyeni ufuklar sayesinde, hamdolsun milletimize hizmet etme imkânı buluyoruz” dedi.

“AK Parti’mizden önceki dönemlerin tamamına göz atılması halinde görülecektir ki; yerel yönetimler asıl hüviyetine AK Parti ile kavuşmuş, bu süreçte proje belediyeciliği sürekli ön plana çıkmış ve yerel yöneticiliğe çok özel bir tarz ve bir o kadar da seçkin bir üslup kazandırılmıştır. Dolayısıyla bu tarzın tarifi ‘AK Belediyeciliktir’, bu üslubun adresi ise kuşkusuz ‘AK Partili Belediyeler’ olmuştur” diyen

ŞEHİR PLANLAMACILIĞI

Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “AK Partili belediyelerde şehir planlamacılığından bölge planlamasına, altyapı mühendisliğinden, üstyapı tanzimine, estetikten kültür, sanat ve spora, tarihi ve kültürel dokudan çevre korumaya varıncaya kadar daha birçok alanda ilklere imza atılmış; kalkınma ve büyüme odaklı bir belediyecilik modeli ortaya koyulmuştur İşte bu model; toprağa ilk kez 1994 yılında İstanbul’da düşen, ardından filizlenerek dal budağa dönüşen bir tohumun eseridir. O eser ki, dünyanın dört bir yanındaki tanımı ve ifadesi ile Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğidir. Ve o zamandan bu zamana kadar geçen süreçte; yerel yönetimlerde birbiri ardına reformlar hayata geçirilmiştir.”

BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, toplantıda kentte hayata geçen yatırım ve projeleri katılımcılara aktardı. Yoğun ilgi gören sunumda hedeflerini de ifade eden Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehirlerin altyapısının iyileştirilmesinde çok önemli mesafeler alınmıştır. Vatandaşın aldığı hizmetin niteliği artırılmakla birlikte sosyal belediyecilik alanında bile büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Altyapı, konut üretimi ve ulaştırma projeleri gibi çok büyük çaplı yatırımlar, AK Parti’mizin ve Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlere sunduğu imkânlar ve tanıdığı fırsatlar sayesinde gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda Erzurum’da bizler de yoğun bir gayret ve çaba gösterdik. Halka hizmet etmenin aslında Hakk’a hizmet etmek olduğundan hareketle; halkımız için gecemizi gündüzümüze kattık, koştuk, koşturduk. Erzurum’da geride bıraktığımız 5 yıllık süre zarfında temel belediyecilik hizmetlerinde insanımıza hamdolsun en küçük bir aksaklık yaşatmadık. Alt ve üstyapı yatırımlarımız birbirini izledi; şehrin içme suyu sorunu başta olmak üzere, kurduğumuz modern atık su arıtma tesisiyle Erzurum’u çok büyük bir ekolojik problemden kurtardık. Yüzlerce su deposu yaptık, binlerce kilometre uzunluğunda içme suyu hattı döşedik. İlçelerimizin tamamında altyapı projeleri yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Grup yolları da dâhil olmak üzere kentin dört bir yanındaki ulaşım ağlarını neredeyse baştan aşağı yeniledik. Üstyapı hizmetlerimizi birbirleriyle entegre halde yürüttük. Şehrimizde zarafeti ön plana çıkaran adımlar attık. 2 binden fazla cephe sağlıklaştırma projesi gerçekleştirdik, ilçelerimizde prestij caddeleri oluşturduk.

Erzurum’un genelinde cami yenileme projelerini tamamlamakla birlikte okul onarım, taziye evi ve muhtarlık projelerini de hayata geçirdik.”

“AK BELEDİYECİLİK BİR VİZYON VE MİSYONUN DA ADIDIR”

Başkan Sekmen, kentin değişim sürecini şöyle özetledi: “Son 5 yıl içerisinde 2 bine yakın okulumuzun bakım ve onarımını gerçekleştirdik, 100’den fazla taziye evi açtık. Tarım dedik, hayvancılık dedik. Türkiye’nin kamuya ait en büyük et entegre tesisini Erzurum’da kurduk. İlçelerimizde birbirinden ayrı ve kapsamlı halde canlı hayvan pazarları ve mobil mezbahalar kurduk. Ortadoğu’nun en büyük ve en modern canlı hayvan borsasını ise tamamladık, yakında hizmete açıyoruz. Turizm dedik, ancak bunu sadece kış turizmiyle sınırlı tutmadık. Palandöken Kayak Merkezi’ni dünya vitrinine çıkardık; burada yaptığımız fiziki yatırımlarla Palandöken’i gerçek kimliğine kavuşturduk, halkla buluşturduk. Kongre ve fuar turizmi dedik, Ortadoğu’nun en büyük fuar merkezini yine Erzurum’da inşa ettik. Eğitim dedik, kültür dedik, sanat dedik. Erzurum merkezde ve ilçelerimizde bilgi evleri açtık, kütüphaneler kurduk. Hemen her ilçede konuşlandırdığımız meslek eğitim merkezlerimizle örgün eğitime ESMEK damgasını vurduk. Spor dedik, doğa sporları dedik, futbol dedik Şehrimize tam 20 yüksek irtifa kamp sahası yaptık, 300’ün üzerinde futbol takımını Erzurum’da ağırladık, ağırlamaya da devam ediyoruz. Kış sporlarına itina gösterdik, binlerce çocuğumuza kayak öğrettik; eşsiz coğrafyamızda doğa sporları organizasyonları yaptık, buna uygun altyapı oluşturduk. Şu anda burada sadece bazılarını sıraladığımız bu hizmetler bile Erzurum’a yaptığımız yatırımlar ve verdiğimiz hizmetlerin inanın yarısı bile değil. İnşallah yeni dönemde Erzurum’da hayata geçireceğimiz birbirinden değerli yatırım projeleriyle hemşehrilerimize ‘AK Belediyecilik’ ayrıcalığını yaşatmaya devam edeceğiz.”

 
ATAUNİ Racing dünya 3.sü oldu
 
‘Gençler, Şairleriyle Buluşuyor’ projesi tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: "Biz Türkiye’yiz”
Bahçeli, “Bir yanda ABD, diğer yanda AB ülkeleri ülkemizin sinir uçlarıyla ...
Erzurum’da AK Zirve
Erzurum’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı ...
Haziran ayının siyaset gündemi açıklandı
Haziran ayında siyaset gündeminde seçimler ve G-20 zirvesi yer aldı.
 
Öz: “Milletimiz, dünyaya demokrasi dersi verdi”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ...
Aydemir: ’15 temmuzda Hak batıla galip gelmiştir’
Milletvekili Aydemir, ‘Bu millete kefen biçenin akibeti berbad olur. 15 ...
Tayland Büyükelçiliğinde Erzurum gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Türk-Tayland Dostluk Grubuyla ...
 
“Kahramanlık destanı yazmak, bu milletin işidir”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
‘Türk Milleti büyük ve asil bir millettir’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
Sekmen’den Pasinler’de muhtarlarla istişare
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ilçe ziyaretlerinde köy muhtarlarıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva