ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SPOR
23 Eylül 2023 Cumartesi - 12:24

Ciritte Türkiye Şampiyonası heyecanı

22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan müsabakalarda; Bayburt Atlı Spor, Erzurum Atatürk Üniversitesi Atlı Spor, Manisa Selendi Atlı Spor ve Kars Baş Köy Atlı Spor Kulüpleri 1'inci lige yükselme mücadelesi verecek.

Ciritte Türkiye Şampiyonası heyecanı

Bayburt, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Cirit Türkiye Finali 1'inci Lige Yükselme B Grubu müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Nefeslerin tutulduğu, Türkiye birincisinin belirleneceği şampiyonada kazalar peş peşe geldi. 3 sporcu attan düştü, bir sporcunun yüzüne ise cirit değneği geldi. Müsabakayı ufak sıyrıklarla atlatan sporcular, sağlık ekiplerinin müdahaleleri sonrası maça kaldıkları yerden devam ettiler.
Bayburt'ta düzenlenen Hasan Sarol Sezonu Türkiye Cirit Şampiyonası 1'inci Yükselme B Grubu müsabakaları bugün başladı. 22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan müsabakalarda; Bayburt Atlı Spor, Erzurum Atatürk Üniversitesi Atlı Spor, Manisa Selendi Atlı Spor ve Kars Baş Köy Atlı Spor Kulüpleri 1'inci lige yükselme mücadelesi verecek. Üç gün sürecek müsabakaların ilki, Erzurum Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü ile Kars Baş Köy Atlı Spor Kulübü arasında gerçekleşti. Oynanan cirit maçında Erzurum cirit takımı, Kars cirit ekibini mağlup etti.
Erzurum ve Kars Atlı Spor Kulüplerinin maçının ardından Bayburt temsilcisi olarak Türkiye Cirit Şampiyonasında mücadale eden Bayburt Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Atlı Spor Kulübüyle karşı karşıya geldi. Oynanan maçta Bayburt Atlı Spor Kulübü rakibini 13 puan farkla yenerek, şampiyonaya galibiyetle başladı.
Zeminin azizliğine uğrayan her iki takım oyuncuları peş peşe at üzerinden düşerek kendilerini yerde buldular, izleyenlerin yürekleri ise ağızlara geldi. Saha kenarında hazır bulunan sağlık ekiplerinin müdahaleleri sonrasında oyuncular müsabakaya kaldıkları yerden devam ederek, maçı tamamlayabildiler.
Sıcak havaya aldırış etmeden desteklediği takımın maçını izlemeye gelen Kamil Altıparmak isimli seyirci, "Maçı izlemeye geldim. Bayburt Atlı Spor Kulübü destekçisi olarak yerimizi aldık. Kalbim sanki ağzımda atıyor, heyecanlıyım. Heyecandan dilim, damağım kurudu. Her iki takıma da başarılar diliyorum. Kazasız bir maç olsun, rakip takım da bizim arkadaşımız, dostumuz" dedi.
Uzun yıllardır cirit sporuyla ilgilenen Bayburt Atlı Spor Kulübü oyuncusu Şahin Köprücü şampiyonaya hazır olduklarını belirterek, güzel bir maç olması temennisinde bulundu, her iki takıma başarılar diledi.
Seyircinin desteğiyle bugünkü maçı güzel bir şekilde tamamlayacaklarını söyleyen Bayburt Atlı Spor Kulübü oyuncusu Kadir Köprücü, "İlimizi temsilen bugün Manisa Selendi Atlı Spor Kulübüyle bir maç yapacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Seyircinin de desteğiyle inşallah güzel bir maç sergileyeceğiz" diyerek konuştu.
Cirit sporunu yaşatmaya gayret ettiklerine vurgu yaparak dostluk mesajı veren Cafer Yurtsever isimli bir diğer seyirci de, "Geçen hafta A grubu müsabakaları için İpekyolu Atlı Spor Kulübü olarak biz Erzurum'daydık, maçlarımızı tamamlayıp Bayburt'a döndük. Şu an yanımızda Erzurumlu kulüp başkanımız var, diğer arkadaşlar da geldiler maçı izlemeye. Geçen hafta orada rakiptik, şimdi yan yana oturuyoruz, cirit böyle bir şey. Biz de ata sporunu yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün güzel maçlar oynandı. Erzurum'dan, Kars'tan, Manisa'dan takımlar geldi. Bizi burada bugün Bayburt Atlı Spor Kulübü temsil ediyor. Biraz taraflı olacak ama herhalde bizim Bayburt takımı gruplardan çıkar gibi görünüyor. Ciriti biz dostluk için yapıyoruz, kazasız belasız bir maç olsun inşallah, hak eden kazansın" şeklinde konuştu.

 
Aile Destek Eğitim Merkezi hizmete açıldı
 
Kadın Milli Takımı, Estonya'yı 4-3 yendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençler için tarihi protokol
Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu ...
Trendyol 1’inci Ligde 6’ıncı hafta heyecanı başlıyor
Trendyol 1’inci Ligde 6’ıncı hafta Boluspor – Tuzla, Eyüpspor – Ümraniyespor ...
Çintimar Türkiye Atletizm vizyonunu paylaştı
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, 2024 Paris ...
 
Erzurum’da milli heyecan
U19 Kadın Milli Futbol Takımı, özel maçta Erzurum’da Estonya ile karşı ...
Trendyol 1’inci Ligde 6’ncı hafta gündemi
Haftayı gollü bir galibiyetle kapatarak hem taraftarını sevindiren hem ...
Erzurumspor – Adana maçını Akarsu yönetecek
Erzurumspor’un Pazar günü deplasmanda oynayacağı Adanaspor karşılaşmasını Alper Akarsu yönetecek.
 
Bak gençlere seslendi
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul'daki GSB Yaz Spor ...
Altay’da Erzurumspor yenilgisi depremi
Erzurumspor FK’ya 4-0 mağlup olup beşince maçında dördüncü yenilgisini ...
Erzurumlu dağ bisikletçileri Dumanlı’da yarıştı
Erzincan'ın Refahiye ilçesinde düzenlenen Dumanlı MTB Cup XCC-XCO Uluslararası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva