ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>SPOR
18 Kasım 2018 Pazar - 10:34

Cirite sanatlı yaklaşım

Uşak Kent Park’ta gerçekleştirilen son çalışmaları sahada inceleyen Başkan Cahan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son olarak Cirit Atı heykeli yerleştirilen Kent Park’ta çalışmalar hızla devam ediyor.

Cirite sanatlı yaklaşım

Uşak Kent Park’ta gerçekleştirilen son çalışmaları sahada inceleyen Başkan Cahan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son olarak Cirit Atı heykeli yerleştirilen Kent Park’ta çalışmalar hızla devam ediyor.

Gelişen ve değişen Uşak’ın göz bebeği olarak adlandıran ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle 120 bin metre karelik alana, inşa edilen Kent Park’ta çalışmalar aralıksız sürüyor. Alana son olarak, Türkiye’ye örnek olarak görsel ve işitsel bir şölen sunan şelalenin yanı sıra Uşak’ın kültürel bir değeri olan Cirit Atı heykeli yerleştirilmiş, binlerce bitki türü ile parkın yeşillendirilmesi yapılmıştı.Uşak’a yeni bir yaşam alanı sunan ve Uşak halkından büyük ilgi gören Kent Park’ın resmi olarak hizmete açılması için Başkan Cahan çalışmaları yakından takip ediyor.

Alanda görevli personellerden bilgi aldıktan sonra Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dayıoğlu ile birlikte Başkan Cahan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kent Parkı ve gerçekleşen çalışmaları değerlendiren Başkan Yardımcı Mustafa Dayıoğlu, “Kent Park projemiz 120 bin metre kare bir alan üzerinde tasarlandı. İlk etapta 60 bin metre karesini bitirmek üzereyiz. 60 bin metre karenin içerisinde yeşillendirilmesi, şelalesi, havuzları, Cirit heykeli ve otoparkıyla, güzel bir projeyi şu anda bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah 2. etabına da kısa bir zaman içerisinde başlayacağız” dedi.

120 bin metre karelik alanın 60 bin metre karesinin tamamlandığını belirten Başkan Cahan, alanın tamamındaki çalışmaları yakından takip etti. Hayal denilen Kent Park projesinde mutlu sona yaklaşmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Cahan şu açıklamalara yer verdi:

“Özellikle Uşak halkına yaklaşık 5 yıl önce vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz burası 120 bin metre kare bir alan ve Uşak’ın tam kalbi, kent merkezi.

O zaman için hatırlarsanız üzerinde kamu binalarının olduğu bir alandı. Buraya kent meydanı, Kent Park yapacağız dediğimizde halkımız güzel olur ama çok zor demişti ve o zorlukları başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlarımızın, milletvekillerimizin, il teşkilatlarımızın destekleriyle Uşak halkının desteğiyle aştık ve şu an Kent Parkımızdayız. Güzel bir görüntü oluşturan şelalemiz hizmette ve 57 bin bitkiyi Kent Park’ta doğayla buluşturduk. Ufak çalısından, gül fidanından, 8-10 yaşındaki çınarına ve selvisine kadar bu alanı komple ağaçla donattık ve güzel bir yeşil alanı, Uşak’ımızın oksijen merkezini halkımızın hizmetine açıyoruz. Şimdi de son rötuşlarına bakıyoruz. Yaklaşık 60 bin metre karelik bir alanı şu anda hizmete açacak hale getirdik. Türkiye’ye örnek bir şelale inşa ettik. Bunun yanında biliyorsunuz Uşak Yörük memleketi, cirit memleketi, Âşıklar Diyarı, Efeler Diyarı. Onu temsilen bir tane Cirit Heykelimizi buraya yerleştirdik. İnşallah o da suyun içerisinde güzel bir ambiyans oluşturacak. Yine bir havuzumuz daha var. Ama en önemlisi şehir merkezi olduğu için insanlarımızın rahatça gelip araçlarını park edecekleri güzel iki katlı yer altı otopark inşa edeceğiz. Böylelikle şehir merkezindeki hem ulaşım hem otopark sorununu da çözmüş olacağız. İstiyoruz ki halkımız bize bu güvenini devam ettirsin ve yine biz bu söz vermiş olup da gerçekleştirdiğimiz projede nihayete erelim. Yeşil alanlarımız, piknik mesire yerlerimiz, oturma alanlarımız, 750 metre de etrafı saran tartan pistimiz, yürüyüş yolumuz var. Yani her şeyiyle mükemmel bir şekilde, yeni kent meydanımızı inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuyorum. Halkımıza da bize vermiş olduğu desteklerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Kent merkezinde yer alan “Çok değiştin Uşak” sloganlarına vurgu yapan Başkan Cahan, gerçekleştiren ve gerçekleştirilecek bu eserlerle Uşak’ın kabuğunu kırdığını, güzelleştiğini söyledi ve sözlerine “Uşak sen daha çok değişeceksin” diyerek son verdi.

 
“Peygamber Efendimiz hayatımızın rehberidir“
 
‘Sarı Salkım Şiir Akşamları’ başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya Kumite’de 3’üncü oldu
Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası sona erdi. Organizasyonda ...
Antalyaspor’da Erzurumspor hazırlığı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, lige verilen arada Erzurumspor ...
Erzurumspor'da Jasmin Trtovac ile yollar ayrıldı
B.B. Erzurumspor'da Sırp futbolcu Jasmin Trtovac ile karşılıklı anlaşarak yollar ayrıldı.
 
Okullar krosta yarıştı
Erzurum GSİM tarafından düzenlenen Okullararası Kros İl Birinciliği müsabakaları ...
Süper Lig gelirleri 3,2 milyar TL’ye ulaştı
Spor Toto Süper Lig’in Ekolig raporu açıklandı. Rapora göre Süper Lig’deki ...
Palandöken Belediyesinden spor yatırımı
Palandöken Belediyesi tarafından Yıldızkent’te inşa edilen İkinci Kültür ...
 
100 sporcu masa tenisinde yarıştı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından ...
Antalyaspor Erzurumspor maçına odaklandı
Antalyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Murat Süğlün, son dakikalarda gelen golün ...
Yakutiyespor kazanmayı sürdürüyor
M. AKDAĞ- Erzurum’u BAL 3’üncü Grupta başarıyla temsil eden Yakutiyespor ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva