ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>TÜRKİYE
7 Eylül 2012 Cuma - 07:18

Çelik’ten AK Belediyecilik vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum gezilerini sürdürüyor.

Çelik’ten AK Belediyecilik vurgusu

BAYBURT (İHA) –
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum gezilerini sürdürüyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü istihdam edilecek bin 650 vatandaşın Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) ve Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yeni hizmet binası temel atma törenine katılmak için Bayburt’a geldi.
Bayburt programına Valilik ziyaretiyle başlayan Bakan Faruk Çelik’i Vali Hasan İpek, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Başer ve protokol üyeleri karşıladı.Bakan Faruk Çelik Valilik binasında kısa bir açıklama yaptı.
Vali Hasan İpek, Bakan Çelik’e ziyaretlerinden dolayı duymuş olduğu mutluluğu dile getirerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Bayburt’ta yapmış olduğu hizmetlerden halkın duymuş olduğu memnuniyeti bildirdi.
KOORDİNASYON VE UYUM
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise bakanlığa bağlı birimlerin faaliyetlerini yerinde görmek için Bayburt’a geldiğini bildirerek, “Tabi bu hizmetlerin gerçekleşmesi bir koordinasyonun, bir uyumun neticesi. Gerek buradaki imkânlar gerekse milletvekili arkadaşımızla yaptığımız yoğun temaslarımız neticesinde buradaki bakanlıklarla ilgili ve bakanlığımla ilgili sorunların çözümünde bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Bu yönüyle de kendilerini kutluyorum teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmasının ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Çelik, programına devam etmek üzere buradan ayrılarak Belediye hizmet binasına geçti.
YEREL YÖNETİMLERDE ÇAĞDAŞ ADIM
Bakan Faruk Çelik’i makamında ağırlayan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yapılan çalışmaları anlatarak belediyenin ihtiyaç ve talepleri hakkında Faruk Çelik’e bilgi verdi.
Bakan Çelik’e, bakanlığın sunmuş oldukları imkanlarla halkımıza hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Polat, bu kapsamda TYÇP’ nin Bayburt’a büyük katkısı olduğunu vurguladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda yapılan çalışmaları anlatarak bu konuda yapılan çalışmaların büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Yerel yönetimler konusunda önemli adımlar atıldığını bildiren Bakan Çelik, önümüzde ki dönem bu konuyla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını hatırlattı. Faruk Çelik, yerel yönetimleri güçlendirerek hizmet götürmede vatandaşlar arasında ayrım yapılmadığını bildirip bu konunun kamuoyunda da tasvip edildiğini ifade etti.
Faruk Çelik, “Yerel yönetimlerde ayrım gözetmeksizin 75 milyon vatandaşı eşit tutacak şekilde siyasi mülahazadan uzak yaklaşımlarımız kamuoyu tarafından büyük tasvip gördü. Böylece belediye başkanlarımızın 75 milyona eşit şekilde kamu kaynaklarını sunma imkânı ortaya çıktı. Partizanlık ve benzeri gibi bu konudaki yanlış uygulamalar geride kaldı. Bundan sonra geriye kalan ise belediye başkanlarının merkezi yönetimle diyaloglarını sürdürüp, sağlıklı projeler üretip bunları merkezi hükümetle birlikte yürüterek şehri güzelleştirmeye yönelik çalışmalar yapılması kaldı.” dedi.
Bakan Çelik sözlerine şöyle devam etti, “Bende bu yörenin bir insanıyım Bayburt’a çok yakın bir yerde doğmuş büyümüş buranın örfünü, âdetini, geleneğini, insanının yapısını çok iyi biliyorum. Buradaki vatandaşlarımız her türlü hizmete layık insanlardır. Bayrağına bağlı, ülkesine bağlı, bin bir türlü zorluk içerisinde olsa da vatanına bayrağına tek laf söyletmeyecek, yan baktırmayacak karaktere sahip olan bu kardeşlerimize yerelde de genelde de ne yapsak azdır. Burası göç veren bir il her sene göç alan bir il olması lazım. Burada da hepimize düşen sorumluluklar var. Siz size düşeni bizde bize düşeni yaptığımızda Bayburt’un nüfus itibariyle de hizmet itibariyle de daha güçleneceğini düşünüyorum. Ben çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyor, tebrik ediyorum ve bunların devamını diliyorum. Bize düşecek de bir hizmet olursa üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”
Belediye Başkanı Polat, konuşmasının ardından Bakan Çelik’e ve Bayburt balı ve kaymak ikram ederek, İhram dokuma seccade hediye etti.
Belediye ziyaretini burada noktalayan Bakan Faruk Çelik, programına devam etmek üzere yanındakilerle beraber belediye hizmet binasından ayrıldı.

 
Tekerli Kayak ilgi görüyor
 
Terörün amacı, kardeşliğimizi bozmak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısında konuştu.
ASİMDER’den uyarı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
‘Şerefsizleri bize güldürmeyin’
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Er Serdar Küpeli, ...
 
Edirne şehidini uğurladı
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen ...
Bölücülere lanet yağdı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik noktalarına teröristlerce uzun ...
‘Ağlamayacağız, onları sevindirmeyeceğiz’
Şırnak Beytüşşebap'ta şehit düşen 10 askerden Bursalı Komando Onbaşı Süleyman ...
 
‘Hainlerin, tuzaklarına düşmeyeceğiz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Uluslararası karanlık çevrelerin kuklası ...
Şehidin son sözleri yürekleri dağladı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında ...
Bu acının tarifi yok…!
PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva