ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Haziran 2015 Salı - 02:05

Büyükşehir, ülkede bir ilki başardı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’deki tüm belediyelere ve tüm kamu kurumlarına örnek olacak ‘Kan Bağışı Kampanyası’ başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Büyükşehir, ülkede bir ilki başardı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı öncesi Kızılay’a ‘Kan Bağışı Kampanyası’ başlattı. Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri ve personeli Belediye girişinde kurulan Kızılay standında kan bağışında bulundular. Kızılay standında ‘Kan Bağışı Kampanyası’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’deki tüm belediyelere ve tüm kamu kurumlarına örnek olacak ‘Kan Bağışı Kampanyası’ başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

SEKMEN: HEDEFİMİZ 2 BİN ÜNİTENİN ÜZERİNDE KAN BAĞIŞINA ULAŞMAK

‘Kan Bağışı Kampanyası’na Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan tün sağlıklı personeli teşvik ettiklerini ve katılmalarını beklediklerini belirten Başkan Sekmen, hedeflerinin 2 bin ünitenin üzerinde kan bağışına ulaşmak olduğunu açıkladı. Türkiye genelinde ve Erzurum’da Ramazan Ayı’nda kan bağışı sayısının büyük oranda düştüğüne dikkat çeken Başkan Sekmen, “Özellikle Ramazan Ayı öncesi ve Ramazan Ayı boyunca kan ihtiyacı olan hastalarımıza bir umut olmak ve bu mübarek ayda hastalarımızın kan sıkıntısı çekmemeleri için ‘Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bu hayırlı hizmette bizde varız’ diyoruz. 2 binin üzerinde personelimizin gönüllü olarak kan vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KAN BAĞIŞI KAMPANYAMIZ PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarının personellerinin Ramazan Ayı öncesi başlatılan ‘Kan Bağışı Kampanyası’na, kendileri için ayrılmış olan günlerde periyodik olarak katkıda bulunacağını ifade eden Başkan Sekmen, “Ramazan Ayı içerisinde de Büyükşehir Belediyemiz, İl Müftülüğümüz ve Kızılay Kan Merkezi olarak ortaklaşa yapmış olduğumuz protokol gereği iftar sonrası camilerde kan bağışının önemini anlatan vaaz ve sunumlarla cemaatten ‘Kan Bağışı Kampanyası’na katkıda bulunmaları talebinde bulunacağız. Ramazan bayramı sonrasında kurumumuzda kan bağışına devam edeceğiz. 18-65 yaş arası her sağlıklı birey 3 ay arayla kan bağışında bulunabilir. Kızılay’la yaptığımız protokol gereği yürüttüğümüz kan bağışı kampanyamız periyodik olarak devam edecektir. Kana ihtiyaç duyan sağlıklı hemşerilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak kan vermeye devam edeciğiz” diye açıklamalarda bulundu.

SEKMEN: ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI DA BAŞLATACAĞIZ

Başkan Sekmen, ayrıca organ bağışının önemine de değinerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak organ bağışı kampanyası da başlatacağız. Ayrıca, bu konuda yürütülen kampanyalara da destek vereceğiz” dedi. Konuşmasında Kızılay’ın önemine de vurgu yapan başkan Sekmen, “Kızılay’ı her alanda desteklemek zorundayız. ‘İyi ki varsın Kızılay’ diyoruz. Hazarda destekleyelim ki, seferde de onlar bize hizmet verebilsin” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TÜM KURUMLARA ÖRNEK OLACAK BİR KURUMSAL DAVRANIŞ

Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Abdullah Üzer de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılama görevini Kızılay’ın üslendiğini hatırlatarak, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, kan verme oranının en düşük seviyede olduğu Ramazan Ayı öncesi, kan bağışının çok önemli ve hayati olduğu bilinciyle Türk Kızılay’ına ve kana ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek olması, başta bütün belediyeler olmak üzere tüm kurumlara örnek olacak bir kurumsal davranış” dedi.

ÜZER BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediyesiyle yaptıkları kan bağışı organizasyonunu periyodik olarak tüm yıla yayacaklarını ifade eden Dr. Üzer, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte gönüllü kan bağışı sayısının artırılmasına katkı sağlayarak insanlarımıza umut olacağız. Bizleri sürekli destekleyen ve aynı zamanda sürekli bir kan bağışçısı olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e Türk Kızılay’ı adına ve bizden kan bekleyen hastalarımız adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca organizasyon sorumlumuz Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Yücel Kara’ya ve personeline de teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Belediye yöneticilerinin ve personelinin yoğun ilgi gösterdiği ‘Kan Bağışı Kampanyası’nın ilk kan bağışçıları, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Cevat Öksüz oldu.

 
ABİGEM’den AB tanıtım etkinliği
 
Tarıkdaroğlu: ‘Milli irade galip geldi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım denetim ekipleri işbaşında
M.COŞKUN-Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde ...
Hölenk kaplıcaları ilgi odağı oldu
Bingöl-Erzurum karayolunun 20. kilometresinde yer alan Ilıcalar beldesinde ...
BEAH’ta duygusal uğurlama
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi(BEAH) İntaniye Servisi’nde ...
 
Pirinkayalar’da tünel beklentisi
Erzurum-Artvin Karayolu üzerinde bulunan Pirinkayalar geçidi, yağmur yağışının ...
Av tüfeğiyle oynarken kendini vurdu
Karaçoban’da bir kişi babasına ait olan ruhsatsız av tüfeğiyle kazara ...
Büyükşehir’den Kızılay’a destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa kan toplama kampanyası başlattı.
 
Demiryolu hatlarında ilaçlama yapılacak
Devlet Demir Yolları İşletmeleri Genel Müdürlüğü, demiryolu hatlarında ...
Bölge UMKE Temel Eğitimi tamamlandı
Doğu Karadeniz illeri Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel ...
Hedef: Yeşil Erzurum
Büyükşehir Belediyesi şehri yeşillendirmeye devam ediyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva